بیژن عبدالکریمی: بهدنبال مقصر گشتن، مشکلات کشور را حل نمیکند
بیژن عبدالکریمی گفت: «نباید دائماً قصه ۵۰ سال اخیر را تکرار کنیم. به دنبال مقصر گشتن، مشکلی از جامعه برطرف نمیکند. باید از طریق راهکاری موجود چگونگی مدیریت موقعیت امروز و رفع مشکلات را پیگیری کنیم.»

بیژن عبدالکریمی ، مدرس فلسفه دانشگاه، در نشست با جمعی از کنشگران استان یزد در موسسه خیریه جوادالائمه با تشریح شرایط تاریخی کشور گفت: امروز سوال اساسی جامعه ما این است که در شرایط کنونی چه کار باید کنیم؟ ما به هیچ وجه نمیخواهیم به گذشته برگردیم و حتی راجع به آن بحث کنیم، البته گذشته بسیار مهم است و میدانیم ریشه خیلی از مسائل امروز ما در گذشته است، اما اکنون نیازمند درک صحیح از شرایط حاضر هستیم.
به گزازش ایرنا، وی ادامه داد: نکته دوم که این جمله را زیاد از من شنیدهاید جمله مشهوری از هگل است که "حقیقت عبارت است از تمامیت"، یک قصه زمانی واقعیت را بیان میکند که همه جوانب آن را تعریف کنیم، ما ایرانیان هر کدام بخشی از قصه را بیان میکنیم.
عبدالکریمی اضافه کرد: اینکه گرانی در جامعه بیداد میکند، تورم دو رقمی کمر ما را شکسته، ریزگردها ما را خفه کرده، با بحران ناترازی انرژی روبهرو هستیم، همه اینها درست است و نمیتوان این حقایق را انکار کرد، اما در این زمان باید مسائل را اولویت بندی کنیم، اکنون بحث بر سر اولویتهاست، در شرایطی که کیان ایران در خطر است خیلی از حرفهای حق نیز احمقانه جلوه میکند و با آن مخالفت میشود.
وی اضافه کرد: من نمیگویم همه چیز در کشور گل و بلبل است، فقط یک احمق میتواند چنین سخنی را بگوید، ما با بحرانهای زیادی مواجه هستیم و واژه "بحرانهای زیاد" هم برای توصیف این وضعیت کلمه ضعیفی است.
این مدرس فلسفه دانشگاه گفت: اگر ما حیات اجتماعی خود را در یک دایره فرض کنیم، در عین ۳۶۰ درجه آن با مشکل مواجه هستیم، رابطه زن و مرد، رابطه پدر و مادر با بچه، رابطه استاد و دانشجو، رابطه کارگر و کارفرما، رابطه کارمند و رئیس، رابطه شهروند و حکومت و هر چیزی دیگری را که شما دست بگذارید، ما در آن زمینه مشکلاتی داریم که نمیتوانیم آنها را نادیده بگیریم، اما یک مسئلهای مهم به نام امنیت ملی نیز وجود دارد که اگر به خطر بیفتد، دیگر زمینی برای بازی نداریم.
عبدالکریمی ادامه داد: باید یک زمینی برای بازی باشد که بر سر مسائل مختلف در آن دعوا کنیم، حالا این که نظام ما سوسیالیستی یا لیبرالی باشد، اقتصاد در آن آزاد یا کوپنی باشد، اینها همه مسائل ثانویه است، این زمین باید باشد تا بجنگیم که چگونه باشد و همه باید بکوشیم تا این سرزمین را حفظ کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم این است که باید خودمان در مورد مسائل داخلی کشور تصمیم بگیریم نه اینکه دیگران از بیرون با ما شریک شوند، یکی از ویژگی ما ایرانیها عموماً ساده سازی مسائل است، اگر فکر کردیم یک دکمه وجود دارد که با زدن آن تمام مشکلات کشوری مثل ایران حل میشود، باید بدون تعارف بگوییم، دچار کودک اندیشی عوامانه شدهایم و این پوپولیسم و عوامگرایی دارد ما را خفه میکند.
عبدالکریمی ادامه داد: نظام جهانی، صهیونیستهای قاتل را به عنوان قهرمانان ملی معرفی و در مقابل قهرمانان ما را به عنوان ترویست مطرح میکنند، آمریکا با وجود ادعاهای خود در تاریخ ۲۴۰ سال اخیر خود یک روز نبوده که اسیر جنگی نباشد و جنگی را در گوشهای از جهان ایجاد نکرده باشد و این در حالی است که ایران ۳۰۰ سال است که به هیچ کشوری حمله نکرده، اما نظام جهانی ایران را جنگ طلب و آمریکا و غرب را به عنوان حامی حقوق بشر مطرح میکند.
وی اضافه کرد: در سازمان ملل متحد ۲۰۶ کشور عضو هستند تمامی روایتها در سراسر جهان برای منافع حدود ۲۰ کشور مانند آمریکا، فرانسه، انگلیس و اسراییل ساخته میشود، این کشورها در عمل علیه منافع کشور ما حرکت میکنند و گاهی خود ما نیز علیه کشور خود میشوریم.
مدرس فلسفه در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: خیلی کودکانه است که فکر کنیم آمریکا، اسرائیل، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و دیگر کشورها فرشتههای هستند که ما با کمک آنها میتوانیم مشکلات خود را حل کنیم، در جهانی زندگی میکنیم که در آن ایران مانند یک دختر زیبارو و جوان است که همه برای منافع شهوت و قدرت خود میخواهند آن را بدرند.
عبدالکریمی با بیان اینکه راه نجات ایران از ایران میگذرد، افزود: اگر فکر کنیم که به کمک قدرتهای خارجی میتوان مشکلات را حل کرد، اشتباه میکنیم، فشار بسیار زیادی روی کشور است این فشار روی حاکمیت نیست بلکه روی ملت است ما هیچ کشوری در طول تاریخ مدرن نداریم که به اندازه ایران تحت فشار قرار گرفته باشد.
وی ادامه داد: از سال ۱۹۶۷ یک قطعنامه سازمان ملل متحد را اسرائیل رعایت یا عمل نکرده، به صغیر و کبیر، پیرزن و پیرمرد رحم نکرده و نسل کشی میکند، اما هنوز محکومش نکردهاند، زیرا آمریکا و غرب از آنها دفاع میکند، بعد ما ایرانیها شدیم جنگ طلب، این همان روایتی است که نظام سلطه دنبال میکند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: من این حرفها را زدم و از دانشگاه اخراج شدم امروز هم در دانشگاه مشکل دارم، دو هفته پیش دادگاه بودم، همه اینها در حالی است که برخی میگویند از حکومت پول گرفته و سوپاپ اطمینان نظام است.
وی در خاتمه یادآور شد: نجات کشور با عصبانیت محقق نمیشود، شرایط کشور بسیار پیچیده است و باید بسیار مراقب باشیم که از چاله به چاه نیفتیم.
در ادامه این نشست پرسشهایی از سوی شرکت کنندگان مطرح و به آنها پاسخ داده شد.
-
فیلم آواز باشکوه آرمان امیدی ! / با آهنگ هم اتاقی برس به دادم رو چه سوزناک خواند !
ارسال نظر