گفتوگوی تختروانچی با همتای روس خود درباره تقویت شراکت راهبردی تهران-مسکو
رکنا سیاسی: وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای اعرام کرد که معاونان وزرای امور خارجه روسیه و ایران درباره سطوح تماسهای دوجانبه تهران و مسکو و تقویت شراکت راهبردی میان طرفین گفتوگو کردند.
به گزارش رکنا، وزارت امور خارجه روسیه، امروز (جمعه) اعلام کرد که «آندری رودنکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه و «مجید تخت روانچی» همتای ایرانی او درباره برنامه تماسها میان مسکو و تهران، از جمله تماسها در سطح عالی گفتوگو کردند.
خبرگزاری اسپوتنیک با انتشار این مطلب گزارش داد که وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای در این باره اعلام کرد: برنامه تماسهای آتی در سطوح مختلف، بهویژه در سطح عالی بررسی شد. تعهدمان نسبت به تقویت بیشتر شراکت راهبردی میان مسکو و تهران که در چارچوب توافق جامع بین ۲ کشور رسمی خواهد شد نیز مورد تایید قرار گرفت.
در همین راستا، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، سهشنبه گذشته گفت که روسیه و ایران قصد ندارند امضای توافق جامع شراکت راهبردی را به تعویق بیندازند.
او افزود که مقدمات سفر رئیسجهور ایران به روسیه در حال فراهم شدن است اما هنوز بر سر تاریخ دقیق آن تفاهمی صورت نگرفته است.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، ۱۰ آبان، در دومین کنفرانس بینالمللی مینسک درباره امنیت اوراسیا گفت که این توافقنامه بهروز شده بین روسیه و ایران در آینده نزدیک با تمرکز بر مسائل دفاعی آماده امضا خواهد شد.
به گفته او، توافقنامه شراکت راهبردی همهجانبه بین ۲ کشور یکی از عوامل تقویت روابط روسیه و ایران و «به نفع صلح و امنیت در سطح منطقهای و جهانی» است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز ۲۳ اکتبر، در جریان نشست بریکس در کازان، در دیدار با «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ایران، از امضای قریبالوقوع این معاهده خبر داد.
علاوه بر این، «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه پیشتر گفته بود که این سند در سفر جداگانه رئیسجمهور ایران به روسیه امضا خواهد شد.
ایران و روسیه در سال ۲۰۰۱ میلادی یک قرارداد استراتژیک ۲۰ ساله امضا کرده بودند که در سال ۲۰۲۰ به صورت خودکار به مدت پنج سال دیگر تمدید شد. ۲ طرف همچنین در سال ۲۰۲۰ توافق کردند که سند جدیدی را تنظیم کنند که جایگزین سند قبلی شود.
۲ طرف در مورد این توافقنامه استراتژیک، تاکنون، جزئیاتی ارائه نکردهاند. به گفته روسیه، توافقنامهای که در سال ۲۰۰۱ بین ۲ طرف به امضا رسید، همکاریهایی در زمینه «صنعت و فناوری، پروژههای امنیتی، انرژی، استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی و ساخت نیروگاههای اتمی» را شامل میشد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر