چگونه جریمه بی حجابی دریافت می شود / اگر جریمه قانون عفاف و حجاب پرداخت نشود چه اتفاقی می افتد + جدول ارقام مجازات
رکنا سیاسی : در ماده ۵۶ قانون عفاف و حجاب درباره مجازات نقدی و مهلت پرداخت جریمه ها توضیح داده شده است،و اگر جریمه بی حجابی پرداخت نشود چه اتفاقی خواهد افتاد و مهلت پرداخت آن چه مدتی است .
خبر آنلاین در ادامه آورده است ، بنابراعلام محمد باقر قالیباف ، رئیس مجلس شورای اسلامی ، قانون عفاف و حجاب درروز جمعه ( ۲۳ آذر ) به منظور اجرایی شدن آن به دولت ابلاغ خواهد شد.چون ۲۳ آذر روز جمعه است ممکن است این قانون به روزهای بعد یعنی شنبه یا یکشنبه (۲۴ یا ۲۵ ) به دولت ابلاغ شود.
متن این قانون طی ۷۴ ماده و مجموعا در ۵ فصل تنظیم و نهایی شده است.
در ماده ۵۶ قانون عفاف و حجاب آمده است: مهلت پرداخت جریمه ها یا مجازاتهای نقدی موضوع این قانون به شرح زیر تعیین می شود:
۱ - در صورت عدم اعتراض مرتکب مهلت پرداخت جریمه حسب مورد ده روز پس از گذشت مهلت اعتراض مذکور در ماده (۵۱) یا تبصره (٤) ماده (۵۴) این قانون است.
۲- در صورت اعتراض مرتکب مهلت پرداخت جریمه حسب مورد ده روز پس از ابلاغ رأی قطعی هیأت موضوع ماده (۵۱) یا پس از ابلاغ رأی قطعی هیأت موضوع تبصره (٤) ماده (٥٤) این قانون است.
مهلت پرداخت مجازاتهای نقدی جرائم موضوع این قانون ده روز پس از قطعیت رأی و ابلاغ رأی قطعی مرجع قضائی است.
تبصره ۱ این ماده اشعاره دارد: در صورت عدم پرداخت جریمه قطعی در مهلت مذکور در بندهای (۱) و (۲) این ماده ارائه هر یک از خدمات زیر به مرتکب منوط به پرداخت جریمه است.
۱- خدمات صدور یا تعویض گذرنامه
-- خدمات شماره گذاری یا تعویض پلاک وسایل نقلیه موتوری
صدور مجوز خروج از کشور
-- ترخیص خودرو که به صورت قانونی توقیف شده است.
صدور یا تعویض گواهینامه رانندگی
تبصره ۲ قانون عفاف و حجاب می گوید: پس از گذشت مهلت های مقرر در این ماده و عدم پرداخت مجازاتهای نقدی قاضی صادر کننده رأی، مطابق ماده (۵۲۹) قانون آیین دادرسی کیفری نسبت به اجرای حکم اقدام می نماید.
بنابر تبصره ۳، حبس بدل از جزای نقدی موضوع ماده (۵۲۹) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ١٣٩٢٫١٢٫٤ با اصلاحات و الحاقات در اجرای احکام این قانون اعمال نمی شود مگر در جرائمی که جزای نقدی با حبس همراه است یا جرائمی که مجرم، جرم را تکرار نماید.
تبصره - در صورتی که جریمه با جزای نقدی مستند به رأی قطعی لازم الاجراء مطابق این قانون با رعایت احکام مندرج در این ماده قابل وصول نباشد مرجع قضائی میتواند برای اجرای حکم تا زمان وصول جریمه یا جزای نقدی حکم مبنی بر عدم ارائه خدمات الکترونیکی بانکی مربوط به انتقال یا پرداخت وجه با ارزش بیش از یک دهم حداکثر جزای نقدی درجه هشت اعم از طریق حساب یا کارت بانکی به محکوم علیه صادر کند.
در تصویر زیر ارقام جریمه های درجه ۱ تا جریمه ۸ مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی و اصلاحیه آن در خرداد ۱۴۰۳ مشاهده می کنید.
ارسال نظر