چین و روسیه جنگندههای رادارگریز سوخو-۵۷ و جی-۳۵ را به پرواز در آوردند
رکنا سیاسی : هماکنون جنگندههای روسی سوخو-۵۷ و جی-۳۵ چینی برای فروش به خریداران خارجی در دسترس هستند. هر دو جت جنگنده در حال رقابت برای به نمایش گذاشتن تکنولوژی پیشرفته و برتری خود هستند.
چین در روز گذشته (سهشنبه ) از تازهترین جت جنگنده رادارگریز خود و همچنین برنامههایی برای ساخت یک سری پهپادهای پیشرفته رونمایی کرد.
پکن عزم خود برای رقابت با قدرت نظامی ایالات متحده آمریکا از طریق سرمایهگذاریهای هنگفت در جدیدترین فناوری و ایجاد روابط نزدیکتر با شرکای خود مانند روسیه را نشان داده است.
نخستین پرواز عمومی جنگنده رادارگریز «نسل پنجم» چینی به نام «جی-۳۵آ / J-35A» که قادر به اجتناب از شناسایی راداری و حمله به اهداف با سرعت مافوق صوت است، نقطه برجسته روز افتتاحیه نمایشگاه هوایی شهر جوهای چین در روز سهشنبه بود.
میلیونها نفر پخش زنده مانورهای هوایی این جنگنده را در پس زمینهای از آسمان خاکستری از تلویزیون مرکزی چین تماشا کردند.
اما نکته قابلتوجه دیگر برای شرکتکنندگان این نمایشگاه، نخستین نمایش خارجی سوخو-۵۷ روسیه ، پیشرفتهترین جنگنده رادارگریز ارتش روسیه بود که در نمایشگاه هوایی چین توسط یکی از با تجربهترین خلبانان روسیه به پرواز درآمد.
سرگئی شویگو، رئیس شورای امنیت ملی روسیه که از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه است، در این مراسم شرکت داشت و بر نزدیکی بین چین و روسیه علیرغم تلاشهای غرب برای منزوی کردن مسکو تاکید کرد.
جنگنده جی-۳۵ چین
جنگنده جی-۳۵ به عنوان رقیب چینی اف-۳۵ آمریکا، جاذبه اصلی در بین انواع و اقسام پهپادها، موشکها و هواپیماهایی بود که توسط شرکت های هوافضا و هوانوردی پیشرو چین در نمایشگاه دوسالانهای که تا ۱۷ نوامبر (۲۷ آبان) ادامه دارد به نمایش گذاشته شد.
اقدام اخیر چین در رونمایی از جنگنده رادارگریز جی-۵۷، دومین اقدام این کشور در ساخت هواپیماهای رادارگریز پس از جی-۲۰ است.
جی-۳۵ در مقایسه با جنگندههای رادارگریز بزرگتر جی-۲۰ که در حال حاضر در خدمت ارتش چین هستند، جمع و جورتر و چابکتر است. گمانهزنیها حاکی از آن است که ممکن است جی-۳۵ با استفاده از فناوری ارتش ایالات متحده ساخته شده باشد.
جنگنده جی-۳۵ که برای عملیات با ناوهای هواپیمابر چین طراحی شده است، تعهد چین به ارتقای ناوگان خود را نشان میدهد. چین در حال حاضر دو ناو هواپیمابر در حال خدمت و یک ناو در حال آزمایش دارد.
به علاوه، امکان صادرات جی-۳۵ نیز وجود دارد. کشورهایی مانند پاکستان ممکن است جی-۳۵ را به عنوان یک انتخاب رادارگریز ارزان مقرون به صرفه ببینند.
منبع : یورونیوز
ارسال نظر