حمله مغول وار به دانشگاه در 18 تیر 1378 / روایت مصطفی معین از حوادث کوی دانشگاه
رکنا سیاسی : وزیر علوم در دولت اصلاحات درباره حوادث کوی دانشگاه که در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ رخ داد، روایت میکند.
خبرآنلاین در ادامه آورده است ، مصطفی معین میگوید: « حوادث کوی دانشگاه میتوانست اتفاق نیفتد چراکه دلیلی برای آن وجود نداشت، گناه دانشگاه و دانشجو چه بود؟ این بود که در صحنه بودند و در دوم خرداد آن حماسه را خلق کردند و برای آنکه تحول رخ بدهد پیشتاز بودند. »
معین ادامه میدهد: «انگار رفتار دانشجوها گناه بزرگی بود چراکه سبب شد خیلی از معادلهها بهم بریزد، به همین دلیل از همان اول دولت اصلاحات برخوردها و بحرانهای هر ۹ روز یک بار شروع شد و بعد کار به کوی دانشگاه رسید که باید زهر چشم گرفته میشد.»
وزیر علوم دولت اصلاحات بیان میکند: «این رفتار اشتباه بود، میشود گفت یک حمله مغولوار بود که صورت گرفت و خسارت داد، جنبش دانشجویی دچار رکود شد و دانشگاه به انفعال افتاد، خسارتهای روانی و اجتماعی معمولاً بلند مدت است، اینطور نیست که در کوتاه مدت تمام شود. یک اعتراض ساده دانشجویی در همه دنیا وجود دارد، در ایران هم وجود داشته و خیلی سریع جمع میشد، اما هیچ دلیلی نداشت که یک اعتراض دانشجویی تبدیل به بحران ملی شود، این بحران به آموزش عالی و جنبش دانشجویی تحمیل شد.»
وی میگوید: دانشجو در این حادثه قربانی شد چون گناهی نداشت، امانتی بود در دستان ما، کوی خانه او بود اما شبانه به او حمله کردند، دست و پای او را شکستند، از بالای بام پرتابش کردند، اتفاقی که حتی برای دانشجوی خارجی هم اتفاق افتاد، در بیمارستان از یک دانشجوی دکتری پاکستانی عیادت کردم که دست و پایش شکسته بود، دانشجو قربانی شد بدون اینکه گناهی کرده باشد، فقط درصدی از دانشجوها تصمیم گرفتند برای اعتراض از کوی بیرون بیایند، اکثر آنها در اتاق خودشان بودند، اما چرا به همه آسیب زدند. ویژگی جوان و دانشجو این است که آرمانخواه باشد، آرمانخواهی که چیز بدی نیست.
معین در ادامه می گوید : سید محمد خاتمی ( رئیس جمهور وقت )یک فرد با سلامت نفس ، مسئول و پاسخگو بود و ایده هایی داشت که این ایده ها باعث شد دوم خرداد اتفاق بیفتد مردم اعتماد کنند و نباید از ایده ها عدول و تخطی بکند ، ایران پرستیژ پیدا کند ، ایشان گناه بزرگی نکرده بودند، ایران در مرز تهدید بود و حتی به تهدید نظامی رسیده بود، ایشان تلاش کردند و تنش ها خوابید . اما بحران های داخلی ادامه یافت. و فکر نمی کنم ایشان احساس کند که قربانی شده باشد. ایشان به چنین سمتی چشم ندوخته بودند. بله باید متاثر باشیم که چرا برای ایران چنین بحران هایی بوجود آمد .
ارسال نظر