جزئیات تعطیلی بانک ها / فعالیت این مشاغل ممنوع است

تعطیلات بالاخره اعمال شد و ایران وارد تعطیلات کرونایی 6 روزه شد. تعطیلات کرونایی که امیدوار هستیم به قطع زنجیره این ویروس کشنده کمک کند. تعطیلات کرونایی برای بانک ها و تمام مشاغل و ادارات اعمال می شود. کارشناسان پزشکی از مردم درخواست دارند که در این 6 روز تعطیلات کرونایی به فکر سفر و حضور در تجمع و دورهمی نباشند. این شش روز تعطیلات کرونایی اگر با رعایت مردمی همراه شود می تواند کمی به کاهش آمار کرونا که بسیار اوج گرفته است بیانجامد.

به گزارش رکنا، دبیر کل کانون بانک‌های دولتی و نیمه دولتی، از تعطیلی بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری پیرو دستورالعمل ستاد ملی کرونا خبر داد.

علیرضا قیطاسی تصریح کرد: براساس تصمیم ستاد ملی کرونا کلیه بانک ها از دوشنبه 25 مرداد تا پایان روز شنبه 30 مرداد 1400 تعطیل خواهند بود.

وی ادامه داد: بانک‌ها برحسب ضرورت و صلاحدید و تصمیم مدیران عامل بانک‌ها باجه‌های کشیک در شعب مرکزی شهرستان‌ها را در سطح کشور برای رفع نیاز‌های غیرضروری پیش بینی خواهند کرد که از طریق سایت بانک‌ها اطلاع رسانی لازم به عمل می‌آید.

دبیرکل کانون بانک‌های دولتی و نیمه دولتی تاکید کرد: همچنین برقراری سامانه‌های ساتنا و پایا برعهده بانک مرکزی است که هنوز هماهنگی در این زمینه انجام نشده و تا این لحظه تغییری در عملکرد این سامانه‌ها اعلام نشده است.  

پشتیبانی ویژه از عابربانک‌ها در ایام تعطیل

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی گفت: در ایام تعطیلات ستاد کرونا، پشتیبانی ویژه از خدمات عابربانک‌ها و همچنین خدمات غیرحضوری بانک‌های دولتی صورت خواهد گرفت.

علیرضا قیطاسی افزود: بنا به مصوبه ستاد ملی کرونا همه ادارات و بانک‌های کشور از صبح روز دوشنبه 25 مردادماه لغایت پایان وقت اداری شنبه سی‌ام مردادماه تعطیل هستند.

وی گفت: شورای هماهنگی بانک‌ها بر این اساس به مدیران عامل تمام بانک‌های دولتی از جمله بانک ملی، سپه، تجارت، ملت و صادرات اختیار داده تا در صورت نیاز و صلاح دید در هر استان و هر شهرستان شعب کشیک را برای کار‌های ضروری بانکی مردم دایر کنند.

قیطاسی افزود: تعطیلی بانک‌ها به این خاطر بوده که مردم به بانک مراجعه نکنند بنابراین اگر شعبه کشیکی از بانک‌ها باز بود دلیل بر مراجعه و انجام کار‌های روزمره بانکی نیست و فقط برای کار‌های بسیار ضروری، برخی شعب کشیک باز خواهند بود.

وی گفت: تمامی خودپرداز‌ها در سراسر کشور از طریق ادارات امور شعب استان‌ها و شهرستان‌ها پشتیبانی می‌شوند و این پشتیبانی با برنامه‌ریزی کامل تا پایان تعطیلات ادامه خواهد داشت.

وی در خصوص انجام عملیات به صورت غیر حضوری هم گفت: تمامی بانک‌ها در سایت‌های خود خدمات غیرحضوری را به صورت غیرحضوری و 24 ساعته انجام خواهند داد و از این بابت هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت و اگر کسی مشکلی داشت می‌تواند با شماره تلفن‌های امداد موجود در سایت‌ها تماس بگیرد و به سرعت مشکل آن برطرف شود.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی در پایان گفت: بر اثر شیوع ویروس کرونا تا به امروز 300 نفر از پرسنل بانکی کشور فوت کرده‌اند و حدود 35 تا 40 هزار نفر هم مبتلا شده‌اند، بنابراین شعب بانک از پرخطرترین جا‌های شیوع ویروس کرونا است که از مردم خواهش می‌کنیم در ایام تعطیل غیر از کار‌های ضروری به هیچ عنوان به بانک مراجعه نکنند و در ایام غیر تعطیل هم تا جایی که امکان دارد از خدمات غیر حضوری بانک‌ها استفاده کنند.

کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی نیز اعلام کرد در راستای تصمیم ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلات سراسری کشور کلیه شعب بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی نیز از صبح دوشنبه 25 مرداد تا پایان روز شنبه 30 مرداد تعطیل خواهند بود.

لیست مشاغل گروه یک تغییر کرد

اتاق اصناف ایران در پی جدیدترین مصوبات ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی از دوشنبه تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰  تا پایان روز شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تنها گروه شغلی در محدودیت جدید امکان فعالیت دارند و فعالیت سایر مشاغل ممنوع است.

همچنین در این اطلاعیه از "خانواده بزرگ اصناف کشور" خواسته شده تا با افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و افزایش آن به سطح بیش از ۹۰ درصد، موجب قطع زنجیره انتقال این ویروس منحوس در جامعه شوند و از تشدید بازرسی، نظارت و برخورد قاطع با واحدهای اندک خاطی از سوی اتاق‌ها و اتحادیه‌های صنفی خبر داده است.

فهرست مشاغل ٢١ گانه مجاز در این دوره

۱- کارخانه‌ها و کارگاه های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته

۲- مراکز زیر ساختی و حیاتی، مراکز تامین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت های تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاه ها و جایگاه های سوخت

۳- حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون‌شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی.

۴- حمل نقل عمومی درون شهری

۵- ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی

۶- فروشگاه‌های زنجیره‌ای(تنها بخش مواد غذایی و بهداشتی)، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌بار

۷- مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات پروتئینی و خدمات وابسته

۸- مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی و نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)

۹- مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تامین آمبولانس دولتی و خصوصی

۱۰- داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی

۱۱- مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی و خوراکی آماده (صرفا بیرون بر).

۱۲- خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی

۱۳- شرکت‌های خدمات اینترنتی(اعم از تامین کنندگان اینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)

۱۴- رسانه‌های مکتوب و بر خط و مشاغل مشابه

۱۵- مراکز نگهداری خدماتی سالمندان، معلولان، جانبازان، مراکز توان‌بخشی و مراقبتی و آسایشگاه‌ها

۱۶- تعمیرگاه‌های انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی، الکترونیکی، کامپیوتر، تاسیساتی، کلیه خدمات فنی و کارواش

۱۷- فروشگاه‌های انواع قطعات لوازم یدکی

۱۸- فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی و آهن آلات

۱۹- کارگاه‌های صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)

۲۰- چاپخانه ها

۲۱- خشکشویی‌ها

بر این اساس با توجه به اینکه پیش از این فهرست مشاغل گروه یک ۲۹ رسته بود، ۸ گروه شغلی شامل فعالیت تیم های ملی و لیگ های وابسته در رشته های مختلف؛  غذا و ملزومات حیوانات خانگی، ملزومات و تجهیزات دامپزشکی؛  فروشگاه های مواد شیمیایی با کاربرد صنعتی و کشاورزی؛  فروشگاه های لوازم ایمنی و آتش نشانی؛  کرایه خودرو بدون راننده، پارکینگ عمومی؛  سینما خودرو/ تئاتر خودرو؛  مراکز اقامتی (شامل هتل، متل، مهمانپذیر، پانسیون و مشاغل مشابه)؛  فروش گل و گیاه تزیینی و طبیعی و مواد اولیه کشاورزی، باغبانی و دامداری۲۲- مراکز فروش عینک های طبی از فهرست مشاغل ضروری حذف شدند.

گفتنی است که در راستای مدیریت خیز پنجم بیماری در کشور، علاوه بر صنوف، کلیه ادارات، سازمان‌ها و بانک‌ها نیز از دوشنبه ۲۵ مرداد الی شنبه ۳۰ مرداد در سراسر کشور تعطیل است و از ظهر روز یکشنبه تردد بین استانی محدود می‌شود.

البته مشاهدات میدانی حاکی از آن است که در محدودیت‌های قبلی، حتی در تعطیلات سراسری تهران برای کنترل بیماری کووید ۱۹ از سه شنبه ۲۹ تیرماه تا پایان روز یکشنبه ۳ مرداد هم اصناف غیرضروری همچنان به فعالیت خود ادامه دادند که البته شرایط اقتصادی و نبود حمایت‌های دولتی در این وضعیت تاثیرگذار است. چرا که طبق اعلام مسئولان صنفی، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد واحدهای صنفی اجاره‌ای هستند.

کارشناسان سلامت هم تاکید دارند که باید نظارت ویژه و سختگیرانه‌ای بر اعمال پروتکل‌ها و رعایت محدودیت‌ها از سوی دستگاه‌های مختلف برقرار شود و وضعیت مشابه تعطیلات سراسری قبلی در کاهش بار بیماری موفق نخواهد بود.

وبگردی