کارنامه تجارت خارجی کشور در سال 1403 اعلام شد
رکنا اقتصادی: در سال ۱۴۰۳، تجارت خارجی غیرنفتی ایران با رشد ۱۱.۳۹ درصدی به ۱۳۰.۲ میلیارد دلار رسید که شامل ۵۷.۸ میلیارد دلار صادرات و ۷۲.۳ میلیارد دلار واردات بود. چین، عراق و امارات مهمترین مقاصد صادراتی و امارات، چین و ترکیه بزرگترین مبادی وارداتی کشور بودند.

به گزارش رکنا، فرود عسگری در تشریح کارنامه مقدماتی تجارت خارجی کشورمان در سال گذشته گفت: تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۳ با ۱۱.۳۹ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ به رقم ۱۳۰ میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار رسید.
وی افزود: میزان وزنی تجارت خارجی غیرنفتی کشور در این مدت ۱۹۱ میلیون و ۲۲۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۶۳ درصد افزایش نشان میدهد.
معاون وزیر اقتصاد و رئیسکل گمرک ایران اظهار کرد: از مجموع تجارت غیرنفتی کشور ۵۷ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار به صادرات غیرنفتی (بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) و ۷۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار به واردات اختصاص داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۵.۶۲ درصد و ۸.۲۲ درصد افزایش داشته است.
عسگری در خصوص میزان وزنی صادرات غیرنفتی و واردات در سال گذشته افزود: در سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۵۱ میلیون و ۹۷۱ هزار تن کالا از کشور صادر و ۳۹ میلیون و ۲۵۸ هزار تن کالا وارد کشور شده است.
به گفته وی صادرات غیرنفتی در مدت یادشده به لحاظ وزنی ۱۰ درصد افزایش داشته و واردات در این مدت با یک درصد کاهش مواجه بوده است.
معاون وزیر اقتصاد و رئیسکل گمرک ایران در خصوص صادرات کالاهای پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: سال گذشته ۶۱ میلیون و ۶۴۴ هزار تن انواع کالاهای پتروشیمی به ارزش ۲۴ میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که به لحاظ وزن ۲۷ درصد و از حیث ارزش ۲۸ درصد افزایش نشان میدهد.
رئیسکل گمرک ایران ۳ قلم عمده کالای صادراتی در سال گذشته را گاز طبیعی با ۶ میلیارد و ۸۶۶ میلیون دلار، پروپان مایع شده با ۳ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار و بوتان مایع شده با ۲ میلیارد و ۲۱۱ میلیون دلار ذکر کرد.
عسگری همچنین درباره هفت کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان در سال گذشته افزود: در این مدت چین با ۱۴ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار، عراق با ۱۱ میلیارد و ۹۴۱ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۷ میلیارد و ۲۰۱ میلیون دلار، ترکیه با ۶ میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار، پاکستان با ۲ میلیارد و ۴۲۳ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۴۱۴ میلیون دلار و هند با یک میلیارد و ۸۹۹ میلیون دلار ۷ کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان بودند.
وی درابره ۳ قلم عمده کالای وارداتی در سال گذشته اظهار کرد: طلا به اشکال خام با ۸ میلیارد و ۵۱ میلیون دلار، ذرت دامی با ۲ میلیارد و ۹۷۸ میلیون دلار و تلفنهای همراه هوشمند با ۲ میلیارد و ۴۰۲ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالای وارداتی در این مدت بودند. کنجاله سویا با یک میلیارد و ۹۵۴ میلیون دلار، دانه سویا با یک میلیارد و ۳۱۸ میلیون دلار، انواع کشنده با یک میلیارد و ۲۷۳ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار و قطعات منفصله جهت تولید اتومبیلسواری با یک میلیارد و ۵۳ میلیون دلار نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
به گفته معاون وزیر اقتصاد و رئیسکل گمرک ایران، امارات متحده عربی با ۲۱ میلیارد و ۹۸۱ میلیون دلار، چین با ۱۹ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار، ترکیه با ۱۲ میلیارد و ۴۷۴ میلیون دلار، آلمان با ۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار، هند با یک میلیارد و ۷۴۷ میلیون دلار، هنگکنگ با یک میلیارد و ۳۹۴ میلیون دلار و فدراسیون روسیه با یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار ۷ کشور عمده طرف معامله واردات کشورمان در سال گذشته بودهاند.
-
فیلم بهنوش بختیاری: قبلا شکل آنجلینا جولی بودم خیلی خوشگل بودم جوگیر شدم با پول کم بدون اجازه پدر و مادرم صورتم رو دستکاری کردم !
ارسال نظر