دولت از ابتدای سال تاکنون هزینه حمل محصولات کشاورزان را پرداخت نکرده است

به گزارش رکنا، بالاخره بعد از ماه ها انتظار، صد درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد و طبق گفته وزیر جهاد کشاورزی علت دیرکرد پرداخت مطالبات کشاورزان، افزایش میزان خرید و ناترازی بودجه بود اما حالا کشاورزان با مشکل دیگری مواجه هستند و آن این است که دولت هزینه حمل آنها را از ابتدای سال تاکنون پرداخت نکرده است.

در این خصوص گفتگوی رکنا با علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور را بخوانید:

علیقلی ایمانی

علیقلی ایمانی با بیان اینکه صد درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد، گفت: بخش جزئی از مطالبات کلزاکاران در استان گلستان و بخش جزئی از مطالبات جوکاران پرداخت نشده است که پیگیر هستیم تا پرداخت شود.

وی درخصوص مشکل همه کشاورزان خصوصا گندمکاران گفت: در کشت قراردادی که سال گذشته انجام شد، 20 درصد تخفیف برای کشاورز و انجام تسویه 80 درصد حساب نهایی در زمان تحویل محصول و همچنین پرداخت کرایه حمل محصولات کشاورزی به مبلغ 150 هزار تومان به ازای تحویل هر تن محصول به مراکز خرید تضمینی و محصولات مشمول کشت قراردادی، قید شده است که از ابتدای سال حق بیمه از حساب کشاورز کسر شده اما متاسفانه کرایه حمل کشاورز پرداخت نشده است. این درحالی است که مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی این است که کرایه حمل پرداخت شود.

وی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص به ما قول پیگیری داده است، گفت: این درحالی است که این موضوع در کشت قراردادی آمده است و بعد از تصویب شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی یا تسهیلات مشخصه مربوطه قید شده است و نیاز به پیگیری ندارد و باید انجام شود.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور در ادامه افزود: کشاورزان در استان های مختلف اعلام کردند که اگر کرایه حمل پرداخت نشود، به دادستان های استان های کشور علیه بازرگانی دولتی ایران طرح دعوا و شکایت خواهند کرد. حرف کشاورزان این است که چگونه بند بیمه که به نفع خودشان است و مربوط به کشاورزان است را از ما کسر کردند اما بندی که مربوط به آنها است را اجرا نکردند؟!

وی با بیان اینکه کرایه حمل محصولات کشاورزی از فرودین ماه امسال و با شروع فصل برداشت تاکنون پرداخت نشده است، گفت: پرونده پرداخت مطالبات گندمکاران بسته شد اما هنوز ریالی بابت کرایه حمل به کشاورزان پرداخت نکردند.

به گزارش رکنا، گفتنی است، وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته کشت قراردادی را برای محصولات کشاورزی در سطح کشور با همکاری و عقد قرارداد بین مجریان دولتی و کشاورزان اجرا کرد. مجریان دولتی کشاورزی قراردادی شامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و شرکت پشتیبانی امور دام کشور هستند. هدف از کشت قراردادی، تنظیم قراردادهای اجرایی با صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای تنظیم قرارداد بیمه و تخفیف در بیمه کشاورزان، خرید محصول و پرداخت به موقع وجه محصول خریداری شده و پرداخت کرایه حمل به میزان 150 هزار تومان به ازای هر تن، پرداخت مبالغ پیش پرداخت به صندوق بیمه محصولات کشاورزی براساس قراردادهای منعقده با کشاورزان، همکاری در راه‌اندازی سامانه مدیریت و رصد کشاورزی قراردادی گندم، جو و دانه‌های روغنی است.