یازدهم اردیبهشت برای کارگران تعطیل رسمی است ولی کدام کارفرمایان این مهم را رعایت می کنند؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، احسان سهرابی ، فعال کارگری در گفت و گو با رکنا گفت: امروز بیش از هر موضوعی، تبعیض ، کارگران کشور را رنج می دهد. متاسفانه سال هاست که کارگران آرزو دارند متولی دغدغه مند داشته باشند؛ اما در روزهایی که درگیر جنگ اقتصادی هستیم، کارگران در خط مقدم تولید، فعالیت دارند. در زمانی که کرونا خانواده های کارگران را عزادار کرد و معمولا شعار نمادین بهترین قرنطینه منزل است، کارگران در کارخانه ها فعالیت داشتند و نمی دانستند معنای دورکاری چیست؟

وی در ادامه تاکید کرد: کارگران باتوجه به نوع قرارداد، در استثمارند. حتی اگر روز تعطیلی کارفرما اجبار کند، سرکار بیاید مجبور است حضور داشته باشد چرا که تهدید انقضاء قرارداد و اخراج را در بیخ گوش خود بارها شنیده است.

این فعال کارگری همچنین گفت: روز ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر طبق ماده ۶۳ قانون کار ؛ روز تعطیل رسمی برای کارگران محسوب می شود و کارفرمایان حق ندارند در این روز کارگران را وادار به کار کنند؛ ولی آیا کارفرمایان واقعا این مهم را رعایت می کنند؟ شک نکنید در این روز هم کارگر مجبور است سرکار حضور داشته باشد. امسال وزارت کار پایش کند و ببیند کارگرانِ چند بنگاه اقتصادی در کشور در این روز تعطیل هستند؟

وی در پایان گفت: امروز باید از وزیر کار و معاونت روابط کار پرسید که چه پاسخی برای تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت برای کارگران دارند؟ آیا کارگران می توانند رفع تبعیض کنند و در تمامی ابعاد کارگران و کارمندان همسان باشند. در این خصوص، منتظر عکس العمل وزارت کار هستیم.