آموزه‌های طب ایرانی تا پایان سال با نظام شبکه بهداشتی کشور ادغام خواهد شد

به گزارش رکنا؛ نفیسه حسینی‌یکتا در نشست تخصصی نمایشگاه روایت پیشرفت اظهار کرد: طی سال‌های اخیر در برنامه‌های توسعه پنجم، ششم و هفتم نسبت به موضوع طب سنتی ایرانی نکاتی ذکر شده که نشان‌دهنده اهمیت این مسئله است.

حسینی‌یکتا گفت: درحال حاضر در حوزه آموزش ۸ دانشکده و ۱۲ گروه آموزشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند؛ همچنین همه دانشگاه‌های علوم پزشکی دارای دانشکده طب سنتی ایرانی و مکمل هستند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تصریح کرد: در بخش پژوهش نیز رشد ۴۰۰ درصدی روند انتشار مقالات را در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ رقم زده‌ایم.

وی ادامه داد: در ادامه طرح احیای میراث مکتوب طب سنتی ایرانی انجام شده که در این راستا ۲۰۰۰ کتاب و رساله اصلاح شده است.

حسینی یکتا خاطرنشان کرد: تا پایان ۱۴۰۲ وزارت بهداشت و درمان موظف است شبکه بهداشت کشور را زیر پوشش طب سنتی ایرانی قرار دهد. این قانون از سال ۱۴۰۱ به ما ابلاغ شده و وزارتخانه در تلاش است تا پایان سال جاری این امر را محقق سازد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت عنوان کرد: در قانون جوانی جمعیت نیز بحث طب سنتی ایرانی جانمایی شده است؛ براین اساس زوج‌هایی که در کلینیک سطح دو ناباروری خدمت دریافت می‌کنند مکلف هستند حداقل یک‌بار از ظرفیت طب سنتی ایرانی استفاده کنند.

وی افزود: همچنین درتلاش هستیم ۴ خدمت از طب سنتی ایرانی را زیر پوشش بیمه قراردهیم تا افرادی که تحت پوشش بیمه‌ای هستند بتوانند از این خدمت بهره‌مند شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: در این اداره‌کل در سال‌های اخیر درخصوص طب سنتی ایرانی دیدارهای بسیاری با مراجع عظام تقلید و اساتید برجسته حوزه همچون آیت‌الله مکارم شیرازی و سایر مراجع تقلید داشته‌ایم.

حسینی‌یکتا در پایان گفت: در دولت سیزدهم روند و دید دولت نسبت به طب سنتی ایرانی مثبت و رو به جلو بوده و ما در وزارت بهداشت اقدامات مهم و تاثیرگذاری در این حوزه انجام داده‌ایم.