در پاسخ به خبرنگار رکنا؛
نماینده سازمان ملل: بیانیه اجلاس گردوغبار تهران می تواند منجر به صدور قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل شود
رکنا: هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران گفت: نتیجه بیانیه اجلاس گردو غبار در تهران کاملا به میزان اجماع کشورهای حاضر در این کنفرانس بستگی دارد و در صورت اجماع اکثریت می تواند منجر به صدور قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل شود.
استفان پریزنر، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا، تاکید کرد: در ابتدا باید تاکید کنم که ایران از یک منبع بسیار کافی برخوردار است و ما هم به عنوان نماینده سازمان در تهران تلاش داریم تا پشتیبانی فنی و حقوقی را از این اجلاس به عمل آوریم.
وی افزود: افراد و چهره های علمی در مورد ریزگردها نیز از کشورهای مختلف در این اجلاس حضور خواهند داشت و قطعا به بحث و تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران با اشاره به اینکه امیدوار است حضور کشورها در این اجلاس در آینده منجر به نقش پررنگ تر آنها در پیشبرد اهداف مقابله با ریزگردها باشد، اضافه کرد: در مورد میزان التزام آور بودن بیانیه اجلاس تهران باید تاکید کنم که این امر بیشتر به میزان اجماع بین کشورها برمی گردد و اگر این اجماع صورت گیرد حتی می تواند منجر به صدور قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل شود.
پریزنر تصریح کرد: نقش سازمان ملل در این اجلاس و همایش های دیگر در حوزه محیط زیست این است که پیشنهادهای خود را اعلام کند و از هر اتفاقی که می تواند منجر به اجماع در بین کشورها شود استقبال و حمایت کند و عوامل بازدارنده این اجماع را کاهش دهد.
علی سلاجقه، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا در مورد بهره گیری از ظرفیت علمی دانشگاه های کشور در خصوص رسیدن به راه حل مشترک در اجلاس تهران، اظهار داشت: اولین نقشه کانون های ریزگرد در کشور توسط دانشگاه تهران تهیه شده است و بسته هایی که در این اجلاس پیشنهاد می شود نیز توسط دانشگاه های برتر کشور تهیه شده است.
وی افزود: ما اعتقاد داریم که کار حتما باید علمی باشد و کمیته های علمی کشورهای منطقه نیز در این اجلاس حاضر خواهند شد.
سلاجقه بیان کرد: با ایجاد فضا برای گفتگو می توانیم به راه حل های مناسب در مورد مقابله با ریزگردها و توفان های گردوغبار برسیم و در این اجلاس حتی شاهد حضور کشورهایی هستیم که اکنون درگیر با بحران ریزگردها نیستند اما به دلیل آینده پژوهی می دانند که در آینده با این مساله درگیر خواهند شد.
خبرنگار: مسعود لاهوت
ارسال نظر