خطر روباه های مبتلا به سارکوپتس برای تهرانی ها/ اقدامات وزارت بهداشت، شهرداری تهران و شورای شهر از هفته گذشته در این راستا چیست؟
حجم ویدیو: 2.18M | مدت زمان ویدیو: 00:00:29

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، هفته گذشته، فیلمی از فضای بهشت زهرای تهران منتشر شد که حاوی تصاویری از دو روباه در میان قبرها بود که رفتار و ظاهر غیر عادی داشتند. این دو روباه دچار ریزش شدید موی بدن شده بودند و به شکل عجیبی در حال کندن زمین بودند. 

تصورات مختلفی بعد از انتشار این فیلم شکل گرفت که خبرنگار رکنا همان روز با امید معماریان، دامپزشک به گفت و گو نشست تا مشخص شود که چرا این روباه ها به این حال و روز افتاده اند.

ایمان معماریان، دامپزشک حیات وحش در این باره در گفت و گو با خبرنگار رکنا بیان کرد: این دو حیوان روباه هستند و تقریبا تمامی موی بدن خود را به دلیلی بیماری که در سالهای اخیر در کشور شایع شده است از دست داده اند.

وی رفتار غیر عادی آنها را نشات گرفته از نوعی خارش دانست که هیره سارکوپتس بعد از نفوذ در زیر پوست حیوان و ایجاد کانال برای تخم ریزی ایجاد میکند و افزود: این هیره(نوعی بندپا) قابلیت انتقال به انسان نیز دارد.

این پژوهشگر حیات وحش تصریح کرد: در سالهای گذشته متاسفانه به دلیل افزایش جمعیت سگ های بلاصاحب در اطراف شهرها میزان درگیری انسانها در شهرهای مختلف کشور به این بیماری افزایش یافته است.

معماریان بیان داشت: این بیماری از طریق سگ، شغال، روباه و گرگ میتواند به انسان و دام منتقل شود و عوارض بسیار زیادی پوستی با خود به دنبال دارد که تنها از طریق تماس پوستی منتقل می شود.

وی نسبت به عدم پایش و کنترل این بیماری در کشور هشدار داد و گفت: متاسفانه بی توجهی به کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب در سالهای اخیر که هشدارهای زیادی هم نسبت به آن صادر شده است به گسترش این بیماری بین انسان و حیوان دامن زده است.

یک هفته از انتشار این خبر گذشته سوال رکنا از وزارت بهداشت، شهرداری تهران در حوزه های سلامت و پسماند، کمیته سلامت شورای شهر تهران و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی این است که تا کنون در خصوص این موضوع مهم و بهداشتی چه کارهایی انجام داده اند؟