تاکسی های کیش فرسوده و کهنه شده اند / هیچ نشانی از منطقه آزاد بودن کیش وجود ندارد

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، جزیره کیش ، از زمانی که رئیس مناطق آزاد عوض شده چه تغییراتی کرده است؟ چرا کیش، با ظرفیت‌های عظیمی که دارد این روزها حال ناخوشی دارد؟ از حمل و نقل عمومی و تاکسی‌های فرسوده گرفته تا قیمت بالای مسکن و اجناسی که دیگر از کشورهای خارجی وارد نمی شوند و همگی داخلی هستند.

مسعود حامیان، فعال اقتصادی در گفت و گو با رکنا در این خصوص گفت: از زمانی که آقای حجت الله عبدالملکی ، دبیر شورای عالی مناطق آزاد شدند، اوضاع کیش هیچ تغییر نکرده است. اگر گردشگری در کیش در ایام نوروز، رونق دارد، به دلیل مدیریت خوب افراد نیست؛ بلکه به خاطر جاذبه‌های خدادادی این جزیره است. اگر آن را هم نداشت نمی‌دانم الان این جزیره به چه حال و روزی می‌افتاد. رفت و آمدهای مدیران، هیچ تاثیری در رفع مشکلات کیش ندارد. در این مدت، مدیران هیچ خلاقیتی به خرج نداده اند و هیچ تغییر رو به جلویی نیز  اتفاق نیفتاده؛ چه بسا فقط قوانین دست و پاگیرتر شده اند.

وی افزود: در کیش، نرخ اجاره بهای مسکن نیز به دلیل ورود افراد بدون تخصص موجب افزایش آن و تحت فشار قرار گرفتن مستاجران در این جزیره شده است. در بخش های تجاری نیز، با توجه به ثابت نبودن نرخ ارز، افراد نمی توانند کالایی را وارد کنند. در حال حاضر بیشتر اجناس کیش، از تهران وارد می شود نه مثل سنوات گذشته از دبی! 

حامیان تاکید کرد: حتی صنعتگران نیز از عدم تخصیص ارز نالان هستند چه برسد به وارد کننده لباس و...! از سویی دیگر، حمل و نقل هم کهنه و فرسوده است. هنوز هم یک سری وعده ها از سمت مسئولان در حد تیتر روزنامه ها بیرون می‌آید که قصد داریم ماشین جدید برای سیستم تاکسیرانی وارد کنیم، مدتی بعد می گویند ماشین دست دوم وارد می کنیم، کمی بعدتر می‌گویند که می‌خواهیم ماشین با حداقل پنج سال کارکرد وارد کنیم و روز آخر هم کلا همه چیز را تکذیب می کنند.

این فعال اقتصادی در کیش گفت: اجاره یک خانه یک خوابه در مرکز شهر و در جایی که افراد بتوانند دسترسی خوبی به محل کارشان داشته باشند، دست کم ماهیانه ۲۰ میلیون تومان است. حال تصور کنید در این شرایط اقتصادی چه کسی می تواند چنین اجاره ای را پرداخت کند؟ کسبه به ناچار در کیش می مانند. زندگی در کیش برای طبقه سوم و چهارم اجتماعی که بیشتر از قشر کارگر هستند، بسیار مشکل تر شده است و احتمال اینکه به شهری که از آن آمده اند یا مناطق ارزان‌تر مهاجرت معکوس داشته باشند زیاد است. 

وی افزود: برای حل این معضلات، سیاست گذاری و طرز تفکر باید تغییر کند وگرنه با عوض شدن افراد، نمی توان کاری را از پیش برد. دستورالعمل ها و سیاست ها اجازه کار کردن به مدیران کارآمد را هم نمی دهد و از همه مهم تر تحریم است. با تحریم، هیچ افق روشنی در حوزه اقتصادی کشور وجود نخواهد داشت و هیچ الگوی اقتصادی متعارفی برای اینکه در شرایط تحریم اقتصاد را نجات دهد وجود ندارد.

وی افزود: زندگی در کیش همیشه گران تر از نقاط دیگر کشور بوده است؛ حالا ببینید در این شرایط گرانی، اوضاع چقدر سخت می شود. طبقه متوسط در جزیره در حال از بین رفتن است. اقتصاد جزیره از همه چیز مهم تر است. تا زمانی که ارزش ریال ایران را نسبت به بقیه پول های دنیا تعیین نشود، هیچ کار اقتصادی سامان نمی‌گیرد. 

حامیان گفت: برای کیش نمی توان یک نسخه واحد واحد نوشت. اقتصاد کشور حال خوشی ندارد و به دنبال آن، وضعیت اجتماعی نیز رو به افول است و بهتر است مسئولان تا دیر نشده فکری به حال جامعه کنند.