علیرضا ارسطویی در گفت و گو با رکنا مطرح کرد،
بارش های اخیر ذخیره آب را تامین نکرد،وارد سومین سال کم بارش شدیم/ 82 میلیون مترمکعب کسری مخزن داریم
در حالیکه مقامات دولتی بر عدم تاثیر بارش های اخیر بر منابع آب شیرین و خشکسالی حاکم بر اقلیم فلات ایران خبر می دهند، چهره های علمی و دانشگاهی مشکل را فراتر از آن و در خشکسالی مدیریتی و جمعیت فراتر از حد ظرفیت در جغرافیای ایران می دانند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بارش های گسترده برف و باران در ماه های اخیر شاید توانسته باشد بخشی از افکار عمومی را در خصوص بهبود وضعیت منابع آب شرب فریب داده باشد اما در واقع این بارش ها حتی نتوانسته منابع آب شرب استان تهران را در سطح مدت مشابه سال قبل افزایش دهد.
در این خصوص ، مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا در مورد اینکه آیا بارش های اخیر میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای تهران را افزایش داده است؟ تصریح کرد: نه تنها این اتفاق نیفتاده است بلکه از ابتدای مهرماه وارد سومین سال کم بارش پیاپی شدیم زیرا حجم مخازن در اواخر بهمن ماه امسال 230 میلیون مترمکعب بوده در حالیکه در روزهای مشابه سال گذشته این عدد معادل 312 میلیون مترمکعب ثبت شده است.
وی افزود: این بدان معنی است که ما با 82 میلیون مترمکعب کسری مخزن روبه رو هستیم که ما را در سال آینده با شرایط سختی روبه رو خواهد کرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه سال گذشته نیز وضعیت مناسبی از نظر ذخیره سدهای پنجگانه تهران نداشتیم، اضافه کرد: در تمام سدهای تحت پوشش با کاهش در ورودی مخازن سدها مواجه هستیم و در مجموع شرایط برای هر پنج سد زیر حد نرمال و کمتر از میانگین است و تمام سدها شرایط مشابهی را نسبت به سالهای قبل از نظر کاهش میزان آورد و بارندگی تجربه میکنند.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه در سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو به ترتیب با کاهش حجم 15، 6، 1، 36 و25 میلیون مترمکعبی نسبت به سال قبل مواجه هستیم، اظهار کرد: در شرایط کنونی وضعیت ذخیره آب در سدهای پنجگانه تهران مناسب نیست و با کاهش ورودی نیز مواجه هستند.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه در روزهای اخیر شاهد بارش باران و برف در استان تهران بودیم؛ اما باتوجه به اینکه عمده بارشها در بالادست سدها به شکل برف بوده و در حال حاضر به علت برودت هوا تبدیل به رواناب نمیشود و تنها برای فصول گرم سال ذخیره میشوند، کمکی به مخازن سدها نخواهد کرد و آوردی برای رودخانه ها در شرایط فعلی نخواهد داشت، در نتیجه لازم است که شهروندان همچنان به موضوع مدیریت مصرف توجه ویژه ایداشته باشند.
ارسطویی تصریح کرد: مدیریت مخازن سدها و استفاده از تمام پتانسیلهای آب ی توسط شرکت آب منطقهای تهران در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم با برنامه ریزیهای صورت گرفته بتوانیم روزهای پایانی زمستان را پشت سر بگذاریم.
ارسال نظر