رکنا بررسی می کند؛
سیر احقاق حقوق زنان در ایران از مسئله اجتماعی به بحران امنیتی/ مقصودی: با مساله جدی در حوزه زنان مواجه نیستیم!
رکنا: مسایل حوزه زنان در ایران با تغییر و تحولاتی در ماه های گذشته رو به رو بوده است اما دیدگاه کارشناسان و متولیان امر در این حوزه قدری متفاوت است. مسوولان معتقدند که با مساله حاد و بحرانی در حوزه زنان در جامعه ایران مواجه نیستیم و این تنها یک توجه بیش از اندازه توسط رسانه ها پیرامون این موضوع است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، این یک مساله غیرقابل انکار است که مسایل، مشکلات و حقوق زنان در سال های گذشته تبدیل به یکی از چالش برانگیزترین مسایل اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی شده است. بسیاری از مسایل حول این موضوع ریشه در فرهنگ، تاریخ و سنت ما دارد اما یکی از وظایف دولت ها این است که توازن متناسبی بین ارزش های اجتماعی و نیازهای دنیای مدرن ایجاد کند و این یک چرخه ای است که با مطالعات عمیق اجتماعی آغاز می شود و نهایتا منجر به وضع قوانین منطبق با شرایط روز و اجرای صحیح آن می گردد.
اما اغلب کارشناسان بر این باورند که این چرخه در کشور نه تنها در حوزه زنان بلکه در اغلب حوزه های علوم اجتماعی یا تشکیل نشده است و یا اگر هم وجود دارد به شکل معیوبی به حیات خود ادامه می دهد. اتفاقات ماه های گذشته از قتل های ناموسی در شهرهای مختلف تا مرگ مهسا امینی در کشور و سوء استفاده های صورت گرفته از آن توسط قدرت های بیگانه، نقطه عطفی در این وقایع بود. در روزهای اخیر اما بعد از حمله یک فرد مهاجم به سفارت آذربایجان واکاوی ریشه های آن نیز نشان داد که بازهم پای یک زن در میان است و دلیل فرار همسر آذری وی به سفارت این کشور بدرفتاری او و اعمال خشونت برعلیه زن و کودکانش بوده است.
نزدیک به یک دهه است که متولیان امر در دولت های مختلف سعی دارند که لایحه منع خشونت علیه زنان را به تصویب برسانند اما همچنان موفق نشده اند و حقوق تضییع شده نیمی از افراد جامعه هر لحظه در مستعد تولید یک بحران دیگر شده است بدون اینکه عواقب آن توسط سیاستمداران جدی تلقی شود.
در این باره فاطمه مقصودی، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کار بررسی لایحه منع خشونت علیه زنان در کمیسیون اجتماعی تمام شده است و به علت فشردگی کار مجلس در ماههای اخیر وارد صحن علنی مجلس نشده است.
وی با اشاره به اینکه آموزه های دینی و فرهنگ جامعه ما نیز ریشه هایی با ارزش های بالای انسانی در مواجهه با زن دارد، افزود: بحث در فراکسیون زنان این بود که حداقل برای اینکه یک رزومه ای در این دوره داشته باشد، این لایحه به تصویب برسد و در این خصوص بر روی این لایحه کار کارشناسی زیادی انجام داده است.
عضو کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جایگاه مقدس زن در قرآن و آموزه های دینی ما به هیچ فردی اجازه بد رفتاری با زنان را نمی دهد به همین دلیل تحلیل های نادرست در قبال اتفاقاتی که در خصوص زنان در ایران به وقوع می پیوندد، اغلب تحلیل های جانبدارانه و برای تخریب وجهه کشور است.
مقصودی یادآور شد: ما معتقدیم که امنیت زن امنیت جامعه است و با توجه به نقش محوری و کلیدی که زن در جامعه دارد هر گونه رفتار نادرست با آنها محکوم است و مورد تایید هیچ یک از بخش های قانونی و عرفی در کشور نیست.
وی در خصوص انگیزه حمله فرد مهاجم به سفارت آذربایجان در روزهای اخیر و ریشه های اجتماعی آن که به رفتار نادرست وی با همسرش بر می گردد، اضافه کرد: این اقدام وی در حمله به سفارت بسیار قبیح و غیرقانونی بود و ریشه های آن که بنا بر ادعای اطرافیانش در بد رفتاری وی با همسرش بوده نیز باید به صورت ریشه ای مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این ادعا که ما هیچ کاری در خصوص زنان جامعه انجام نداده ایم ادعای نادرستی است و تقریبا تمامی اقداماتی که دولت و مجلس در حوزه های مختلف به ویژه حوزه اجتماعی و فرهنگی انجام می دهد با در نظر گرفتن نقش محوری زن در جامعه صورت می پذیرد.
حساسیت رسانه ها نسبت به مسایل زنان بیشتر شده است
مقصودی عنوان کرد: من معتقدم که یک مقداری رسانه های ما در ماه های گذشته حساسیت بیشتری نسبت به مسایل حوزه زنان پیدا کرده اند و گرنه مشکلات ما در این زمینه واقعا به این اندازه ای که اکنون بزرگنمایی می شود، نیست.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا مبنی بر اینکه اغلب کارشناسان علوم اجتماعی معتقدند حقوق زنان در ایران و عدم توجه به آن در حال ایجاد یک بحران بزرگ در جامعه ایران است و آیا مجلس و دولت قصدی برای تغییر رویه در این زمینه دارند یا خیر؟ اظهار کرد: به نظر من اقدام خاصی در دستور کار قرار ندارد و موضوع به این شکلی که شما عنوان می کنید در حالت بحرانی قرار ندارد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: مقام معظم رهبری اخیرا در صحبت های خود به این مساله اشاره کردند که با تمامی صحبت هایی که پیرامون زنان در جامعه مطرح می شود، قبول داریم که در برخی جاها به زن ظلم می شود و این مساله باید اصلاح شود.
مقصودی بیان کرد: زن در جامعه ما جایگاه محبوب و قابل احترامی دارد و این ریشه در فرهنگ و اعتقادات ما دارد همانطور که رسول اکرم(ص) و سایر اولیای دینی بر حفظ احترام یک زن تاکید داشتند ما نیز باید سعی کنیم که جامعه کنونی کشور بیشترین شباهت را به این تعبیر داشته باشد.
ارسال نظر