19/2 درصد مدارس ایران ناایمن است + اسامی استان هایی که بیشترین تعداد مدارس ناایمن را دارند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، «آیا مدرسه ای که فرزندم را در آن ثبت نام می کنم ایمن است؟» چند درصد از والدین، حین ثبت نام فرزندشان در مدرسه، به چنین موردی توجه می کنند؟ شاید اصلا این مورد مهم، لا به لای اهتمام ورزیدن به کلاس فوق برنامه ، تدریس خوب معلم، تعداد دانش آموزان کلاس و... گم شود؛ اما لازم است بدانید 19/2 درصد از مدارس کشور نیازمند تخریب یا تخریب و بازسازی و یا مقاوم سازی هستند.

در این راستا، حدودا 120 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است تا بتوان رقم 19/2 درصد را ساماندهی کرد. همچنین از  این رقم، 6/5 درصد نیازمند تخریب و بازسازی است و 12/7 درصد نیازمند مقاوم سازی است. اعتبار امسال سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور، شاید نهایتا به 7 هزار میلیارد تومان برسد. این یعنی غول ایمن سازی مدارس، 17 برابر بزرگ تر از بودجه سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور است. 

میثم حاجی پور ، مدیرکل حوزه ریاست و مدیر روابط عمومی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه اواسط دهه 80، مدارس فرسوده کشور به 70 درصد رسید، گفت: در آن زمان، مجلس شورای اسلامی ، رقمی حدود 4 میلیارد دلار برای رفع این معضل مصوب کرد. البته این رقم، به صورت تمام و کمال در اختیار سازمان نوسازی قرار نگرفت؛ ولی با این وجود، بخشی از این فضاها بازسازی شدند. همچنین در آماری که اواسط دهه 90 گرفته شد، فقط 30 درصد از مدارس کشور فرسوده بودند و پیشرفت خوبی حاصل شده بود.

او در ادامه افزود: اگر اعتبار لازم در اختیار نوسازی قرار بگیرد، در مدت کوتاهی، می توانیم تمام مدارس کشور را ایمن و نوسازی کنیم. همچنین لازم به ذکر است تمام مدارسی که در سال های اخیر ساخته شده اند، جملگی ایمنی آتش نشانی دارند. 

او در پاسخ به اینکه چند درصد از مدارس کشور، درگیر بحران فرونشست زمین هستند، گفت: این مشخص نمی شود مگر اینکه مدیران کل آموزش و پرورش استان ها، از سازمان نوسازی بخواهند که از این مدارس بازدید و بعد اقدامی شود.

حاجی پور در پایان گفت: استان های کردستان ، آذربایجان شرقی، تهران ، سمنان و اردبیل، 5 استانی هستند که بیشترین تعداد مدارس فرسوده در کشور را دارند که غالب این مدارس، بیشتر نیازمند مقاوم سازی هستند.

همچنین حمیدرضا تقی پور، معاون برنامه ریزی و توسعه مشارکت های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور در پاسخ به این سوال رکنا که چرا در شهر تهران، با وجود اینکه شهرداری و شورای شهر ، تاکید زیادی بر معضل فرونشست در غرب و جنوب غرب تهران دارند؛ اقدامی برای ایمن سازی مدارس انجام نمی شود و چرا حتما باید منتظر نامه مدیرکل شهر تهران به سازمان برای پیگیری مسئله ایمنی  گفت: حتما به این موضوع ورود خواهیم کرد و موضوع را پیگیری می کنیم.

وبگردی