به گزارش رکنا،
خیابان های پر تردد تهران سرویس بهداشتی ندارند / هزار سرویس بهداشتی جدید در تهران احداث می شود
رکنا: معاون فرهنگی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران از ایجاد حدودا هزار سرویس بهداشتی در شهر تهران طی برنامه 5 ساله مدیریت شهری خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، شاید برایتان جالب باشد که در شهر تهران، حدود 9 هزار چشمه سرویس بهداشتی عمومی وجود دارد؛ حال آنکه وقتی به یکی از آن ها نیاز پیدا می کنید هیچ کدام در دسترستان نیستند!
در این راستا شاپور دیوسالار، معاون فرهنگی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه طبق برنامه پنج ساله شهرداری تهران، قرار بر این است که حدودا هزار چشمه جدید به خصوص در مناطق جنوبی شهر اضافه شود، گفت: به لحاظ کمی، سرویس بهداشتی در شهر تهران کم نداریم. اگر این 9 هزار چشمه ای که در تهران است به بهره برداری مطلوب برسانیم و آن هایی که فرسوده شده اند را مجددا به این چرخه وارد شوند کمیت در تهران مسئله ای نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در خیابان های اصلی که پر تردد، خالی از این امکان هستند، گفت: برای مثال خیابان های جمهوری، شریعتی، ولیعصر، انقلاب و... که محل حضور مردم هستند، سرویس بهداشتی ندارند. همچنین امکان احداث نیز وجود ندارد چراکه تملک اینگونه فضاها برای سازمان زیباسازی دشوار است.
دیوسالار در ادامه با تاکید بر اینکه، مناطق عمدتا پارک ها را برای احداث سرویس های بهداشتی به سازمان معرفی می کنند، گفت: این مسئله هنوز به صورت ریشه ای حل نشده است. البته با پیگیری های سازمان زیباسازی تلاش شده است مکان هایشان را به گونه ای انتخاب کنند که در خیابان ها و میادین اصلی انتخاب کنند. البته این نکات باید رویکردی فرادستی داشته باشد. برای مثال در لبه های میادین، ساختمان هایی گاها 20 الی 30 طبقه ایجاد می شود. با رویکردهایی مثل دریافت عوارض و یا تکلیف کردن تبدیل شدن بخشی از مکان به فضاهای عمومی و جمعی از جمله خرده فضاهای عمومی؛ مثل سرویس بهداشتی می تواند مهم باشد. این می تواند هم خود تامین باشد و هم دگر تامین.
وی در ادامه گفت: نگهداشت سرویس های بهداشتی، با سازمان زیباسازی نیست و به مناطق تحویل داده می شوند. عموما سرویس هایی که در پارک ها هستند وضعیت نگهداری مطلوب تری دارند؛ ولی آن هایی که در فضای عمومی مثلا زیر پل یا بر خیابان هستند به خوبی نگهداری نمی شوند که البته ما برای این ها هم برنامه داریم و بخش خصوصی در دنیا از احداث گرفته تا نگهداشت، پای کار می آیند و وقتی چرخه اقتصادی باید حق شهر را ادا کنند.
دیوسالار با اشاره به اینکه برای حل این مسائل به یک مدیریت یکپارچه نیاز است، افزود: مدیریت شهری باید پوست اندازی کند. در تمام دنیا، خدمات عمومی به بخش خصوصی واگذار می شود و نهادهای عمومی بیشتر ناظر هستند؛ چراکه ایجاد و نگهداشت اینگونه فضاها، به بودجه های هنگفتی نیاز دارد که از عهده یک نهاد یا سازمان خارج است.
ارسال نظر