30 در صد خانوارهای کشور با کمبود دریافت انرژی روزانه مواجه هستند/ طرح شیر مدارس امسال اجرا می شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،  تورم به عنوان عاملی که جامعه را به سمت و سوی فقر می‌برد، می‌تواند بر سرعت سوء تغذیه اثر بگذارد. با ایجاد تورم، سطح درآمد متناسب با وضعیت تورم نیست، در نتیجه به مرور فقر در جامعه گسترش می یابد. توزیع فقر سفره خانوارهای کم درآمد را کوچک و کوچک تر می کند تا جایی که سوء تغذیه در جامعه شکل می گیرد.

زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه در شرایط فعلی و با وجود مشکلات اقتصادی، قیمت مواد غذایی بیش از همیشه افزایش پیدا کرده است، می گوید: «منابع پروتئینی مخصوصا پروتئین های حیوانی مثل گوشت ، مرغ، تخم مرغ و لبنیات افزایش قیمت زیادی داشته است. این باعث می شود دسترسی خانوار به این موادغذایی، رفته رفته تا جایی کم شود که از سفره خانوار نیز حذف شود. در حال حاضر، دهک های با درآمد پایین، با مشکل مواجه هستند.»

تهدید جدی سوء تغذیه برای کودکان زیر 5 سال، نوجوانان و مادران باردار کشور

او با اشاره به اینکه اگر سریعا به دهک کم درآمد جامعه در تامین مواد غذایی کمک نشود، منجر به بروز سوء تغذیه خواهد شد، می گوید: «گروه هایی که در برابر سوء تغذیه آسیب پذیر هستند بیشتر کودکان زیر 5 سال (به دلیل حضور در سن رشد)، کودکان در سن بلوغ و مادران باردار (جهت رشد جنین) هستند. این گروه ها باید تغذیه مناسب داشته باشند و هر روز مقدار استانداردی از ریز مغذی ها به بدنشان برسد. اگر به دلیل گرانی، در به دست آوردن این مواد غذایی خللی ایجاد شود سوء تغذیه در جامعه ایجاد می شود.»

زهرا عبداللهی در ادامه می افزاید: «برای پیشگیری از ایجاد سوء تغذیه، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حال بررسی پیشنهاد ارائه کالابرگ به خانوارهای کم درآمد است تا بتوانند از این طریق، اقلام غذایی گران را تهیه کنند. این پیشنهاد پس از بررسی های نهایی، به دولت ارائه داده می شود. دولت وظیفه دارد از مردم حفاظت کند و امیدواریم با این طرح نیز موافقت شود.»

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در ادامه در خصوص آمار سوء تغذیه در کشور می گوید: «فعلا آمار سوء تغذیه نگران کننده نیست؛ اما اگر این وضع اقتصادی ادامه پیدا کند، اوضاع نگران کننده خواهد شد. شیوع سوء تغذیه، در بچه های زیر پنج سال زیاد نیست و حدود 4 الی 5 درصد است. با این وجود، آمار دو سال گذشته نشان می دهد که این اتفاق یک روند افزایشی داشته است.»

4 استان کشور بیشترآمار سوء تغذیه کشور را دارند

وی در تبیین گفته هایش می افزاید: «بیشترین آمار سوء تغذیه در مناطق محروم کشور از جمله استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، خراسان جنوبی و... است. طبق گزارشی که انستیتو تحقیقات تغذیه ارائه کرده است، 30 در صد خانوارهای کشور با کمبود دریافت انرژی روزانه مواجه هستند.»

او با اشاره به اینکه دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در طرح تغذیه رایگان در مناطق محروم با وزارت آموزش و پرورش همکاری دارد می گوید: «این طرح با هدف اینکه از شیوع سوء تغذیه در کودکان در مناطق محروم جلوگیری کند اجرا می شود. چند سالی می شود که برنامه شیر مدرسه به دلیل کمبود اعتبارات اجرا نمی شود در صورتی که بخشی از نیازهای تغذیه ای پروتئینی دانش آموزان از این طریق تامین می شد. همچنین پیگیر هستیم که از ابتدای سال تحصیلی در تمام مدارس کشور برنامه شیر مدرسه اجرا شود.»