مدیر کل بهزیستی استان تهران:
تهران فقط 3 خانه امن دارد/ در کل ایران فقط 27 خانه امن وجود دارد، کمتر از تعداد استان های کشور
رکنا: در کشور نزدیک به 27 مرکز خانه امن وجود دارد که هر یک از آن ها، حدودا پنج نفر پذیرش دارند. این در حالی است که نیاز به وجود چنین محل هایی برای حمایت از زنان آسیب دیده بیش از پیش در کشور حس می شود.
خانه امن ؛ واژه ای ناآشنا برای اکثر زنان. زنانی که تحت خشونت روانی و فیزیکی توسط مردان زندگی خود هستند، به دلیل وابستگی مالی به فرد خشونت گر و نبود حامی مالی، از اطلاع دادن وضعیت خود به اورژانس اجتماعی یا پلیس امتناع میکنند. خانه های امن، با هدف حمایت و توانمندسازی زنان و دختران خشونت دیده و یا در معرض خشونت راه اندازی شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، حبیبالله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ، بهمن ماه سال گذشته گفته بود که سازمان بهزیستی کشور، تنها برای ۱۳۵ زن خشونت دیده خانه امن دارد.
به نظر می رسد سرعت ایجاد زیرساخت برای حمایت از زنان با سرعت شرایط موجود پیش نمی رود. در کشور 27 خانه امن وجود دارد که حتی به اندازه تعداد استان های کشور هم نیست و اینگونه است که حمایت از زنان آسیب دیده، مغفول واقع شده است.
در این راستا، سمانه زمانی، مدیرکل بهزیستی استان تهران با رکنا به گفت و گو می نشیند. او با اشاره به اینکه در استان تهران، فقط سه خانه امن وجود دارد، می گوید: «با توجه به افزایش آسیب های اجتماعی و مشکلات اقتصادی نیاز به افزایش این خانه ها نیز وجود خواهد داشت؛ از این رو، برای تامین مکان تاسیس خانه امن و امکانات مورد نیاز، بهزیستی به تامین اعتبارات نیاز دارد.»
وی با اشاره به اینکه در پذیرش زنان و دختران خشونت دیده یا در معرض خشونت، محدوده سنی مدنظر نیست می گوید: «صرفا تامین حمایت های لازم هدف است. اغلب بانوان داوطلبانه و با کسب آگاهی از مرکز اورژانس اجتماعی ۱۲۳، به مراکز ارجاع می شوند. این بانوان معمولا از قشر متوسط تا آسیب پذیر جامعه را در بر میگیرند که به دلیل خشونت فیزیکی، روانی و یا اقتصادی به دنبال دور شدن و دریافت حمایت در مقابل فرد آزار دهنده هستند.»
سمانه زمانی، با اشاره به اینکه ورود و پذیرش بانوان در خانه امن که داوطلبانه مراجعه می کنند، با کسب دستور قضایی مبنی بر پذیرش آن ها در این مراکز انجام می شود، می افزاید: «اغلب مراجعات به علت اعمال خشونت فیزیکی و روانی علیه بانوان و یا رانده شدن از منزل توسط همسر است. باتوجه به مراجعات خودمعرف بانوان به سازمان به منظور استفاده از خدمات خانه امن، سطحی از آگاهی در جامعه در این خصوص وجود دارد. با این حال، آگاهی رسانی همواره بهترین شیوه حتی پیشگیری از وقوع مشکلات بعدی و در گام بعدی موجب حس آرامش و دریافت حمایت در بانوان میشود و هر اقدامی در این راستا همیشه موردنیاز است.»
ارسال نظر