به گزارش رکنا ،
اولین تصویر از شکست/ راهکار عبور از شکست + فیلم
رکنا: اگر شکست را یک مسئله بیرونی ببینیم و دیگران را مقصر بدانیم بدون شک به اهداف خود بعد از شکست نخواهیم رسید اما اگر کنترل شکست را درونی ببینیم و به این خودباوری برسیم که چه اشتباهاتی مرتکب شده ایم خروجی متفاوتی را شاهد خواهیم بود.
به گزارش رکنا؛ شکست عاطفی، شکست عشقی، شکست اقتصادی، شکست در ازدواج و.... موضوعاتی هستند که بدون شک هر یک از ما به یکی از آنها در طول عمر دچارش شده ایم. بسیاری از مردم بعد از بروز یک شکست در زندگی خود دچار افسردگی شده و احساس می کنند که دنیا به پایان رسیده است و دیگر کسی همچون آنها به اوج استیصال و ناتوانی نرسیده اند اما در این برخی از انسان ها نیز وجود دارند که بعد از هر شکست دست روی زانو خود گذاشته و دوباره برای ادامه دادن بلند می شوند. این افراد شکست را دروازه ای جدید در زندگی خود می دانند که به وسیله آن می توانند قله های موفقیت ها را فتح کنند
البته نباید از این مسئله بگذریم که بعد از هر شکست در زندگی محتمل ترین اتفاقی که ممکن است برای شما رخ دهد این است که دچار یک نوع بی میلی به زندگی شده و بیش از حد اضطراب را در وجودتان احساس کنید. همچنین بدون شک از نظر ذهنی نیز در مورد آینده دچار یک نوع وسواس فکری خواهید شد.
همین مسئله ما را واداشت تا از مردم و تصویر ذهنی آنها از شک سوال کنیم. جوانی تمام زندگی اش را شکست خورده تصور می کرد و رویای مهاجرت را در سر می پروراند، دیگری طلاق خود را شکست تعبیر کرد که بعد از آن مجبور شده برای فرزندش هم که شده بجای قدم زدن در زندگی، بدود. برخی معتقد بودند که فرصت های زیادی را به دلیل ترس از شکست از دست داده اند
مسئله ای که در بین بیشتر افراد به وضوح قابل رویت و مشاهده است، این مسئله بود که آنها بعد از شکست، دیدگاه هایشان نسبت به خودشان تغییر کرده بود و روابط مهمی در زندگی را از دست داده بودند. البته برای برخی همه این اتفاقات تجربه ای بوده که وقتی به آن فکر می کنند حتی از آن لذت برده و مقدمه پیروزی خودشان قلمداد می کردند.
الهه شعبانی روانشناس بالینی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره شکست در زندگی گفت: شکست موضوعی است که همه آن را تجربه کرده اند اما اینکه چه رویکری در قبال آن داشته باشیم تفاوتی است که بین انسان ها وجود دارد. اولین چیزی که در مسئله شکست مهم بوده و باید به آن پاسخ بدهیم این است که ما شکست را ناشی از چه چیزی میدانیم.
او ادامه داد: اگر شکست را یک مسئله بیرونی ببینیم و دیگران را مقصر بدانیم بدون شک به اهداف خود بعد از شکست نخواهیم رسید اما اگر کنترل شکست را درونی ببینیم و به این خودباوری برسیم که چه اشتباهاتی مرتکب شده ایم خروجی متفاوتی را شاهد خواهیم بود.
شعبانی تاکید کرد: شکستی که ما آن را به واسطه عامل بیرونی می بنیم خود به خود باعث می شود که تسلیم شرایط شویم و دیگر اقدام موثری نمی توانیم انجام دهیم اما در نوع دوم با برنامه ریزی میتوانیم علت یابی کرده و دیگر آن را تکرار نکنیم.
این روانشناس بالینی در پاسخ به این سوال که برخی می گویند ما تلاش خود را کردیم اما باز شکست خوردیم حال چه پاسخی به آنها می توان داد اظهار کرد: این بحث تکرار شکست است و فرد علت شکست خود را درک نکرده و همین عامل باعث شده تا فکر کند که تلاش خود را کرده است اما به نتیجه مطلوب نرسیده است فلذا افراد در این شرایط محکوم به تکرار آن هستند. در این شرایط پیشنهاد ما این است که فرد به یک مشاور مراجعه کند.
او تاکید کرد: یکی از مسائل مهمی که وجود دارد این است که ما باید آگاه به اتفاقات زندگی خود باشیم. ما یک وقت هایی شکست می خوریم چراکه اهداف خود را بر پایه واقعیت ها بنا نمی کنیم فلذا محکوم به شکست می شویم. منکر این مسئله نمی شوم که انسان ها به سمت رشد نروند اما در کنار هدف گذاری باید واقعیت ها را در نظر بگیریم.
شعبانی در پایان با بیان اینکه مهم ترین مسئله در زندگی ما پذیرش شکست است خاطرنشان کرد: ما به صرف انسان بودن شکست می خوریم، رنج می کشیم و عزیزانمان را از دست خواهیم داد. اینها واقعیت های زندگی است که ما باید با آنها کنار بیاییم و فرصت تنفس به خود بدهیم و تسلیم نشویم. همچنین مراقب اطرافیان مخرب باشیم و بدانیم با هرکسی نباید حرف هایمان را به اشتراک بگذاریم همچنین اگر شکست مداوم در زندگی داریم باید حتما به مشاور مراجعه کنیم.
ارسال نظر