به گزارش رکنا ،
افزایش قطعی برق در دو سال آینده / انرژی تجدید پذیر حق مسلم ماست
رکنا: انرژی هسته ای حق مسلم ما نیست بلکه انرژی بادی و خورشیدی حق مسلم ماست و باید در زمینه انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری شود و از برق حاصل از آن بدون اینکه دولت سوپسیدی دهد یا در آن سرمایه گذاری کند در ماینرهای بیت کوین استفاده شود.
ایران به دلیل شرایط و موقعیت جغرافیایی خود وضعیت خوبی از نظر میزان منابع انرژی تجدیدپذیر مانند خورشید و باد دارد. فعالان انرژی تجدیدپذیر بیش از یک دهه است که استفاده از انرژی تجدید پذیر را توصیه میکنند اما توجه زیادی به این مسئله نشده است. منافع ملی ما حکم میکند که در این حوزه به صورت جدی تر وارد شویم. حتی این مسئله مطرح است که با توجه به وجود کویر و بیابان در استانهای مرکزی و شرقی در کنار قرار دادن پنل های خورشیدی و تولید انرژی تجدید پذیر، ماینرهای تولید بیت کوین نیز قرار بگیرند تا با انرژی به وجود آمده درآمده زیادی نیز کسب کنیم که با توجه به پردرآمد بودن این کار بدون شک کشورهای خارجی نیز حاضر به سرمایه گذاری در این بخش خواهند شد فلذا ما نباید خروجی این مزرعه های تولید انرژی تجدید پذیر را در قالب انرژی صرف ببینیم.
امروز دانمارک ۵۷ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از نیروگاههای بادی تامین میکند.. ترکیه ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه بادی اش است و....حال شاید امروز به خود بگوییم با توجه به داشتن منابع زیادی از سوخت های فسیلی نیازی به انرژی تجدید پذیر نداریم اما باید بدانیم که در نهایت جبر زمانی ما را وادار به استفاده از این نوع انرژی استفاده کنیم.
هاشم اورعی استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و رئیس هیات مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران در پاسخ به این سوال که آیا می توان با گسترش انرژی های تجدید پذیر و قرار دادن ماینرهای تولید بیت کوین درآمد خوبی کسب کرد گفت: این موضوع کاملا امکان پذیر است و باید در زمینه انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری شود و از برق حاصل از آن بدون اینکه دولت سوپسیدی دهد یا در آن سرمایه گذاری کند در ماینرهای بیت کوین استفاده شود.
او ادامه داد: اواخر دولت قبل وزارت نیرو درباره این مسئله بارها گفتوگو کردند و حتی بخشنامهای نیز صادر شد اما متاسفانه تسهیل گری لازم صورت نگرفت و کسی نیز آن را انجام نداد. چرا که وقتی هر کیلو وات برق باید هزار تومان باشد اما ما به ده هزار تومان میفروشیم طبیعی است که افراد تقلب کنند و بجای سرمایه گذاری در انرژی تجدید پذیر سراغ ماینر راه انداختن در زیر زمین هایشان باشند.
هاشم اورعی با بیان اینکه اقتصاد انرژی ایران مشکل دارد بیان کرد: در دهه اخیر کاهش قیمت قابل توجهی را در بخش انرژی های تجدید پذیر شاهد هستیم و در حوزه پنل های خورشیدی و توربین های بادی عملا قیمت ها به یک سوم رسیده است. ارزان ترین نوع تولید یک کیلو وات ساعت انرژی الکتریکی انرژی بادی در خشکی است که حتی از انرژی خورشیدی نیز ارزان تر است اما متاسفانه ما به این واقعیت نرسیده ایم که باید از آن استفاده کنیم.
این استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف افزود: ما به این نتیجه نرسیدیم که انرژی تجدید پذیر ارزان تر از فسیلی است چراکه ما سیب را با پرتقال مقایسه میکنیم و گازی را که زیر قیمت وزارت نفت به وزارت نیرو میدهد و فقط یک هزینه تبدیل مطرح است را با انرژی تجدید پذیر مقایسه می کنیم طبیعی است که قیمت واقعی خود را نشان ندهند.
رئیس هیات مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران تصریح کرد: ما انتخابی جز انرژی های تجدید پذیر نداریم چراکه نه آب کافی برای تولید انرژی در نیروگاه های برق آبی خود داریم و نه گاز لازم برای نیروگاه های خود داریم فلذا توسعه انرژی های تجدید پذیر یک اجبار است. دو سال آینده وضعیت قطعی های برق کشور بدتر از حال حاضر خواهد بود چراکه برق یک شب درست نمیشود و چند سالی طول می کشد.
هاشم اورعی با بیان اینکه طبق تحقیقات انجام شده برای کشورهای خلیج فارس شما اگر یک دلار برای تولید برق هزینه کنید 59 سنت آن به افزایش GDP منجر میشود تاکید کرد: در صورت کمبود برق ما جان صنعت خود را به خطر انداخته ایم و به نظر من انرژی هسته ای حق مسلم ما نیست بلکه برق بادی و خورشیدی حق مسلم ما است.
ارسال نظر