عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با رکنا تاکید کرد
باقرزاده: ستاد ملی کرونا هم فساد دارد و هم سوء مدیریت / طرح تحقیق و تفح از ستاد ملی در مجلس مطرح می شود
رکنا: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر وجود فساد و سوء مدیریت در ستاد ملی کرونا تصریح کرد: افشاگری هایی که آقایان کردند، مصداق جنگ نرمی است که دشمن به دنبال آن است. البته پی بردن به تمام سوء مدیریت ها و فسادهای موجود در ستاد ملی کرونا، مستلزم ارائه طرح تحقیق و تفحص از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است و ما قطعا در این کمیسیون این طرح را مطرح خواهیم کرد.
ستاد ملی کرونا 18 ماه است که مسئولیت مقابله با کرونا در کشور را برعهده دارد، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که سوءتدبیر ستاد ملی کرونا در یک سال و نیم اخیر به شیوع پنج پیک خطرناک کرونا در کشور منجر شده و بی تدبیری های اعضای ستاد ملی کرونا فوت ده ها هزار نفر از ایرانیان را به همراه داشته است. تعلل ستاد ملی کرونا در واردات واکسن، همچنان شرایط کرونا در کشورمان را بحرانی نگه داشته است و چهارشنبه شب نیز افشاگری های زالی و ظریف ابعاد تازه تری از سوء مدیریت ستاد ملی کرونا را روشن کرد.
چهارشنبه شب ؛ وقت افشاگری فرا رسید
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چهارشنبه شب، وقت افشاگری علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران فرا رسید. او در زمانی که احتمالا آخرین روزهای حضورش در این سمت محسوب می شود، از سوء مدیریت هایی گفت که در طول 18 ماه گذشته در مدیریت کرونا و واردات واکسن وجود داشته و بسیاری از مردم را درگیر کرده است. زالی از این گفت که هزینه داروهای کرونا چند برابر واردات واکسن شده، اما برخی افراد در سال گذشته اجازه خرید واکسن را ندادند، چون فکر می کردند که واردات واکسن گران است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران این را هم گفت که ما در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور آمارهای مرگ و میر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کردیم و کمک های جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم، در حالی که اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشتیم و از مشاورههای بین المللی استفاده نکردیم.
زالی همچنین از این گلایه کرد که هیچ کدام از سفرای ایران در خارج از کشور هیچ تلاشی برای واردات واکسن نداشتند و حتی سفیر ژاپن نیز گفته است که اصلا سفیر ایران دنبال واکسن نیامده است. فرمانده عملیات مقابله با کرونا تاکید کرد که ما 720 میلیون یورو خرج رمدسیویر کردیم، اما این پول را باید خرج واکسن میکردیم حتی اگر نیاز بود آن را با دو برابر قیمت می خریدیم.
البته چهارشنبه شب محمد جواد ظریف هم با طرح سوالاتی در صفحه اینستاگرام خود پاسخ زالی را به تندی داد. وزیر امور خارجه تاکید کرد که «نگذارید از سکوت پشیمان شویم و بپرسیم اولین بار چه کسی در دولت بحث کرونا را مطرح کرد؟ چه پاسخی به او داده شد؟ کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن از چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ چه کسانی گفتند مردم ما موش آزمایشگاهی نیستند؟ کدام دستگاه به مهمترین تامین کننده خارجی واکسن کشور هر روز حمله میکند؟»
ظریف همچنین در پاسخ به زالی پرسید که «کدام دستگاه تا امروز خرید و اهدای بیش از 24 میلیون واکسن خارجی را تمهید کرده و واردات انبوه و مستمر را در هفتههای آینده مذاکره و نهایی کرده است؟ بیشتر دستگاها و مواد اولیه تولید واکسن داخلی را کدام وزارت خانه تامین و وارد کرد؟ کدام وزیر تولید مشترک واکسن کوبایی با پاستور را در سفرش به کوبا در پاییز سال گذشته کلید زد؟ چرا این قدر زمان تلف شد؟ کدام دستگاه پروفورمای ورود 20 میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟»
مدیرانی که فرافکنی می کنند و تقصیر را روی دوش یکدیگر می اندازند
تنها فایده افشاگری های چهارشنبه شب زالی و ظریف برای مردم این بود که برخی ابعاد سوء مدیریت در حوزه کنترل کرونا و واردات واکسن هرچه بیشتر برای افکار عمومی روشن شد. موضوعی که البته نه تنها کمک چندانی به مردم نمی کند، بلکه آنها را هم بیشتر آزرده خاطر می کند و این سوال را در میان افکار عمومی پدید می آورد که چرا مدیریت کرونا و واردات واکسن در 18 ماه گذشته در دست آقایانی بوده است که این چنین در موارد مختلف مرتکب سوء مدیریت و قصور شده اند؟
همچنین صحبت های چهارشنبه شب جای این سوال را باقی گذاشت که اکنون که روزهای پایانی دولتمردان است، وقت افشاگری است یا پاسخگویی و اساسا این افشاگری ها در زمان حاضر چه دردی از مردم دوا می کند؟ و آقایان اگر از شیوه مدیریت کرونا ناراضی بودند، چرا مسائل را زودتر به صورت صریح با مردم درمیان نگذاشتند؟ همچنین باید پرسید که با این حجم از سوء مدیریتی که در 18 ماه گذشته در حوزه کنترل کرونا و واردات واکسن در کشورمان وجود داشته، آیا وقت آن نرسیده است که مجلس و قوه قضاییه به تمام تقصیرها و قصورها در این زمینه ورود کنند؟
این سوالات را با علی اصغر باقرزاده، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در میان گذاشتیم و او نیز در گفت و گو با رکنا تاکید کرد: همه افرادی که این روزها به افشاگری درباره کمبودهای حوزه مدیریت کرونا می پردازند، به نوعی خودشان مسبب این فجایع هستند و اکنون این افراد مشغول فرافکنی هستند و چون نمی توانند بابت قصور در انجام وظایف خود به مردم پاسخ بدهد، اکنون تقصیرها را روی گوش یکدیگر می اندازند.
برخی شرکت های دارویی با اعضای ستاد ملی بده و بستان داشتند
نماینده مردم بابلسر در مجلس در ادامه تصریح کرد: این صحبت ها نشان می دهد که قطعا در ستاد ملی مقابله با کرونا هم سوء مدیریت وجود داشته است و هم فساد؛ ما شکی در این زمینه نداریم و مطئنیم که برخی شرکت های دارویی بده و بستان هایی را با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا داشتند و البته باید توجه داشت که برخی اتفاقات در ستاد ملی کرونا نیز ناشی از سوء تدبیر برخی مقامات بوده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار ورود قوه قضاییه در این زمینه شد و اظهار داشت: قطعا این سوء مدیریت ها و البته فساد موجود در ستاد ملی کرونا نیازمند ورود دستگاه قضایی است؛ ضمن این که صحبت هایی شبیه آنچه روز چهارشنبه بیان شد، موجب کاهش سرمایه اجتماعی نظام می شود و دشمنان ما هم به دنبال آن هستند که با طرح این مباحث، بین مردم و نظام فاصله ایجاد کنند.
وی حتی طرح مباحثی در حوزه سوء مدیریت کرونا را مصداق جنگ نرم دانست و گفت: افشاگری هایی که آقایان کردند، مصداق جنگ نرمی است که دشمن به دنبال آن است با استفاده از آن به نظام ضربه بزند. بنابراین قوه قضاییه باید قاطعانه به این مساله ورود کند و با فساد و سوء مدیریت مربوط به حوزه کرونا برخورد کند، چراکه اکنون شیوع کرونا در کشورمان به شرایط بحرانی رسیده است.
افشاگری هایی که ناامیدی را در سطح جامعه گسترش می دهد
باقرزاده با تاکید بر این که نباید افشاگری هایی مانند صحبت های چهارشنبه شب آقایان ظریف و زالی در فضای مجازی مطرح شود، گفت: جایگاه طرح این صحبت ها فضای مجازی نیست، بلکه این مباحث باید در جلسات کارشناسی و مدیریتی مطرح شود. زیرا طرح این مباحث در میان عموم مردم، جز آسیب زدن به سرمایه اجتماعی نظام و گسترش ناامیدی در سطح جامعه فایده دیگری نخواهد داشت.
نماینده مردم بابلسر در مجلس ادامه داد: به نظر می رسد یک جریان فکری پشت این صحبت ها وجود دارد که می خواهد علیه نظام جمهوری اسلامی جریان سازی کند و مردم را از شرایط موجود ناامید کند. همچنین آقایان باید توجه داشته باشند که نمی توانند در روزهای پایانی خود، تمام تقصیرها را بر گردن یکدیگر بیندازند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه تاکید کرد: پی بردن به تمام سوء مدیریت ها و فسادهای موجود در ستاد ملی کرونا، مستلزم ارائه طرح تحقیق و تفحص از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است و ما قطعا در این کمیسیون این طرح را مطرح خواهیم کرد.
وی در پایان تصریح کرد: بهزودی چند نماینده از کمیسیون بهداشت پای طرح تحقیق و تفحص از ستاد ملی کرونا را امضا خواهند کرد. البته باید توجه داشت که سوء مدیریت فقط مربوط به وزارت بهداشت نیست، بلکه تمام اعضای ستاد ملی تقصیرها و قصورهای فراوانی داشتند که مجلس باید درباره آن تحقیق کند و قوه قضاییه نیز باید با متخلفان برخورد کند.
ارسال نظر