«شپش» به درمان های دارویی مقاوم شده است / راهکار مقابله چیست؟

به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، امیر هوشنگ احسانی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علت افزایش بیماری شپش در کشور گفت: عامل بیماری شپش یک انگل است که روی پوست قرار می‌گیرد و موجب ایجاد ضایعات پوستی همراه با خارش و التهاب می‌شود. فردی که درگیر این بیماری است باید مراحل درمان را به طور کامل انجام دهد تا این بیماری به دیگران منتقل نشود و در صورت‌عدم درمان کامل بیماری، شپش تعداد زیادی را می‌تواند مبتلا کند. اگر کودکی در خانواده‌ای که مبتلا به بیماری شپش شده است درمان نشود، می‌تواند طیف گسترده‌ای از افراد را درگیر این بیماری کند.

وی افزود: متاسفانه شپش به برخی داروها مقاوم شده است و افرادی هستند که بر اثر ابتلا به بیماری داروهای ضد شپش را استفاده می‌کنند، اما نتیجه‌ای در بر ندارد و بیماری شپش درمان نمی‌شود. توصیه این است که تا کامل شدن روند درمان، داروها را استفاده کنند و صرفا با یکبار استفاده از شامپو درمان را رها نکنند و داروی‌های ضدشپش را تا روند کامل درمان ادامه دهند.

این متخصص پوست، مو تصریح کرد: بیماری شپش در دهه‌های گذشته هم وجود داشته و زیاد شدن این بیماری ربطی به گرما و تغییرات اقلیمی ندارد، بلکه مقاومت انگل شپش بیشتر و تاثیر داروهای ضد شپش کمتر شده است. بیماری شپش به صورت دوره‌ای در تمام افراد فعال و خاموش می‌شود و در همه جای دنیا وجود دارد و ارتباط چندانی به انتقال از حیوانات ندارد و بیشتر از طریق انسانی منتقل می‌شود.

به گزارش ایلنا، اواسط دی‌ماه وزارت بهداشت خبر از ثبت سالانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار مورد آلودگی به شپش سر در سطح کشور داد. محمد زینلی، رئیس گروه بیماری‌های منتقله از آب و غذا در وزارت بهداشت در عین حال از خانواده‌ها خواسته بود مراقب آلودگی و موارد تماس کودکان‌شان باشند. چند روز بعد هم با بالا رفتن انتشار خبرهای مربوط به شیوع آلودگی به این حشره، معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرد که شیوع شپش در مدارس رصد می‌شود و وضعیت هم تحت کنترل است. صادق ستاری‌فرد گفته بود، هر سال گزارش‌هایی از شیوع شپش به‌ویژه در مراکز خوابگاهی و شبانه روزی گزارش می‌شود اما مطابق داده‌ها تاکنون این شرایط بغرنج نبوده است.

وبگردی