اورژانس «اسکوتر» به زودی در تهران اجرایی می شود

به گزارش رکنا به نقل از فارس، این روزها با شلوغ‌شدن کلان‌شهرهایی مانند تهران و افزایش حجم ترافیک ، سازمان‌های امدادی مانند آتش‌نشانی ، اورژانس ، هلال‌احمر و... که زمان و سرعت در کیفیت خدمت‌رسانی آنها بسیار مؤثر است به دنبال راهی برای کاهش زمان و افزایش سرعت امدادرسانی به مددجویان هستند. 

در سال‌های اخیر سازمان اورژانس تهران یکی از سازمان‌های خلاق و پیشرو در خدمت‌رسانی به مردم بوده است که با اجرای طرح‌هایی مانند اورژانس دونده، اورژانس یار، موتورلانس و... سرعت خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی را بسیار افزایش داده است. 

یکی از مؤثرترین روش‌های این سازمان برای تسهیل امدادرسانی به مددجویان تهرانی، شناسایی نقطه‌های پر تراکمی مانند بازار بزرگ است تا با تغییر شیوه خدمت‌رسانی زمان رسیدن کارشناسان اورژانس بر بالین بیمار را کاهش دهد. 

البته ناگفته نماند که در بسیاری از موارد، موفق شدن طرح‌های خلاقانه اورژانس با حضور و حمایت خیرین اتفاق افتاده است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

رسیدگی اورژانسی به مشتریان بازار با اسکوتر

محمد اسماعیل توکلی رئیس سازمان اورژانس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص جدیدترین طرح سازمان اورژانس تهران که با حمایت هیأت امنای خیرین بازار به‌زودی اجرایی خواهد شد، گفت: یکی از طرح‌هایی که به‌زودی در بازار بزرگ تهران با حمایت هیأت امنای خیرین بازار اجرایی خواهد شد، اورژانس اسکوتری است. 

 اورژانس اسکوتر در برخی از کشورهای دنیا در حال انجام است اما برای اولین بر در ایران اجرا خواهد شد.

در این سال‌ها هیأت امنای بازار بسیار به اورژانس کمک کرده و برای ارتقا سطح کیفیت خدمت‌رسانی به مردمی که به بازار مراجعه می‌کنند، با سازمان اورژانس همکاری‌های شایانی داشته‌اند.

وی در ادامه بیان کرد: خیرین در خصوص اورژانس دونده کمک و همکاری بسیاری خوبی با اورژانس تهران داشتند؛ زیرا کارشناسان دونده مستقر در بازار نیاز به یک فضای فیزیکی و رفاهی دارند که تمامی این موارد از طرف هیأت امنای خیرین بازار تهیه شده است.

صرفه جویی در زمان و نیروی انسانی

وی در خصوص علت استفاده از طرح اورژانس اسکوتر در بازار گفت: در طول سنوات گذشته هیأت امنای بازار چند دستگاه موتورلانس برای اورژانس بازار تهیه کرده بودند اما امکان بهره‌برداری آن در شلوغی بازار نبود؛ حتی بعد از مدتی به این نتیجه رسیدیم که این طرح در بازار شکست‌خورده است. 

بااین‌وجود موتورهایی که با کمک این خیرین طراحی و تهیه شده به‌عنوان وسیله منتقل‌کننده بیمار در بازار بزرگ فعال است، اما در کاهش زمان رسیدن بر بالین بیمار مؤثر نبوده است. 

رئیس اورژانس تهران در ادامه بیان کرد: بعد از اجرای طرح موتورلانس در بازار به سراغ طرح اورژانس دونده رفتیم و زمان را از ۳۵ دقیقه به ۱۳ دقیقه کاهش دادیم. اما معتقد هستیم که با استفاده از اورژانس اسکوتری این زمان به نصف کاهش پیدا خواهد کرد؛ ضمن اینکه در اجرای این طرح نیروی انسانی کمتری هم نیاز خواهیم داشت.

اورژانس اسکوتری در مراسم‌های بزرگ کشوری هم خدمت‌رسانی خواهد

وی در خصوص چگونگی کاهش تعداد نیروهای اورژانس در بازار پس از اجرای طرح اورژانس اسکوتری گفت: اگر در حال حاضر ما در بازار «در طول هر شیفت کاری» ۷ الی ۸ نیرو مستقر می‌کنیم با اجرای طرح اورژانس اسکوتر تعداد نیروهای لازم به ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. 

زیرا هر وسیله نقلیه‌ای به‌صورت متقابل نیاز به نیروی انسانی دارد؛ اسکوتر از نظر نیروی انسانی مانند موتور بوده اما قابلیت دیگری دارد. ما با خلاقیت و نوآوری قصد داریم که زمان رسیدن بر بالین مددجویان را کاهش دهیم. 

توکلی در خصوص موارد استفاده از اورژانس اسکوتر توضیح داد: اورژانس اسکوتری این قابلیت را دارد که در تجمعات، ازدحامات، مراسم‌های بزرگ کشوری و راهپیمایی از آن استفاده کنیم.

وبگردی