درخواست جامعه باستان شناسی از وزیر میراث فرهنگی چیست؟
رکنا: جامعه باستان شناسی از وزیر میراث فرهنگی درخواست کرد تا از مدیریتهای غیرتخصصی در سطوح مختلف وزارتخانه اکیداً پرهیز شود.
به گزارش رکنا، جامعه باستان شناسی کشور در پی تغییر رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی توسط وزیر و ابلاغ حکم وی در مراسم افتتاح هفته پژوهش که امروز برگزار شد، نامهای خطاب به رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نوشتند در این نامه که اسامی امضا کنندگان آن نزد خبرگزاری مهر محفوظ است، آمده: طی هفتهها و روزهای اخیر خبری درباره برخی فشارها برای تغییر مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری زمزمه میشود. جنابعالی مستحضرید که یکی از معیارها برای موفقیت در عرصه مدیریت، بهویژه در عرصه مدیریتهای علمی و فرهنگی، لزوم ثبات و تداوم و پرهیز از بیثباتی است.
از این روی، با توجه به اینکه گروه مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی فقط حدود یکونیم سال است که مشغول فعالیتاند و در این مدت نیز فضای پویا و امیدبخش و پرتحرکی را پدید آوردهاند انتظار داریم با مهیا کردن فرصت و تداوم فعالیت آنها و حمایتهای لازم مانع گسست و توقف در برنامههای خوبی شوید که آغاز شده است و هنوز به ثمر ننشسته و به قدر لازم مجال شکوفایی و تحقق نیافتهاند.
چنانکه استحضار دارید ماهیت کار در عرصه میراث فرهنگی و بهویژه باستانشناسی با درنگ و زمانبَر است و ثمر دادن کارها مستلزم تداوم است و گسستها و تغییراتِ ناموجه و مستمر به آن آسیب میزند. این امر البته به معنی تأیید یکسره و مطلق نیست و معتقدیم میبایست با نقد مشفقانه و منطقی به پیشبرد برنامهها کمک کرد.
واقعیت این است که ایران یک کشور معمولی نیست، بلکه یکی از قدیمیترین و پیچیدهترین قلمروهای تاریخ و تمدن بشری است و مدیریت میراث فرهنگی آن نیز نمیتواند ساده و با آزمون و خطا و با بیثباتی و یکیدو ساله باشد. بیشک این سخن به معنیِ آزموده را آزمودن نیست که آن خطاست، بلکه دفاع از لزوم مجال دادن به کار مدیرانی است که واجد شرایط بنیادیاند و کارنامه موفق دارند و نشانههای روشن و رو به رشد در کارنامه آنها دیده میشود.
طی ماههای گذشته برخی نهادهای تخصصی این حوزه (ازجمله «انجمن علمی باستانشناسی ایران»، «جامعه باستانشناسی ایران»، «انجمن ایرانشناسی ایران»، «انجمن مرمتگران آثار فرهنگی و هنری» و دیگران) رضایت نسبی و حمایت خود را از کارنامه و فعالیت مدیریت کنونی پژوهشگاه میراث فرهنگی ابراز داشته و خواستار اجتناب از بیثباتی در این جایگاه و لزوم ابقاء و تداوم فعالیت آنان شدهاند.
لذا ما امضاءکنندگان این نامه نیز ضمن حمایت از داوری و نظر آنها بر این درخواست جامعه تخصصی این حوزه تأکید میکنیم و تقاضا داریم از مدیریتهای غیرتخصصی در سطوح وزارتخانه که طبعاً ناتوان از انجام درست امور هستند اکیداً پرهیز شود. همچنین به وزیر محترم پیشنهاد میکنیم که در سطوح ارشد وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز از متخصصان توانا، کاردان، خوشنام و خوشفکر کشور بهره بیشتری گرفته شود. استحضار دارید طی روزهایی که رئیسجمهور محترم در حال انتخاب وزرا بودند نام یکی از باستانشناسان نامآشنای کشور نیز در میان نامزدهای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در کارگروه مربوطه پیشنهاد شده بود؛ انتظار میرود از ظرفیت موجود استفاده و از ایشان در جایگاه مناسبی بهره برده شود.
باستانشناسی یکی از دانشهای مهمی است که در روزگارِ پر تنش و کشمکش ما، سیاستمداران و مدیران فرهنگی در عرصههای جهانی به هیچ وجه از قابلیتهای آن برای ایجاد وفاق ملّی، توسعه و رفاه و همبستگی اجتماعی و نشاط فرهنگی غافل نیستند. لذا درخواست میشود به این امر توجه ویژه مبذول شود و ظرفیتهای کشور در این زمینه هدر نرود.
ارسال نظر