​گرد و خاک شدید سبب کاهش دید افقی در قشم شد/ وزش باد شدید و مواج شدن دریا در جنوب

به گزارش رکنا، محمد کاملی دیرستانی با توصیف پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان و جزیره قشم افزود: طبق پیش بینی‌های انجام شده و بررسی آخرین وضعیت توده‌های گرد و غبار، در ساعت‌های پیش رو با توجه به وزش بادهای نسبتا شدید شمال شرقی در مناطق شرقی، مرکزی، تنگه هرمز، شرق خلیج فارس و بخش های از دریای عمان را فرا می‌گیرد و موجب کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی و مواج شدن دریا خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین تحت تاثیر ورود زبانه های این سامانه پر فشار از ساعت ابتدای صبح امروز به جزیره قشم سرعت باد در سامانه‌های هواشناسی این شهرستان مرزی تا این لحظه ۱۲ متر بر ثانیه معادل ۴۳ کیلومتر در ساعت ثبت و گزارش شده است که توصیه می شود قشموندان از ترددهای غیر ضرور در فضای باز خودداری کنند و تمهیدات لازم در این خصوص صورت پذیرد.

رییس اداره هواشناسی جزیره قشم توضیح داد: در این مدت، دریا نیز در محدوده تنگه هرمز، دریای عمان و شرق خلیج فارس مواج خواهد بود و بیشینه سرعت باد به بیش از ۴۰ کیلومتر بر ساعت و ارتفاع امواج دریا به بیش از ۱۵۰ سانتی متر خواهد رسید که توصیه می شود شناورهای سبک، صیادی و تفریحی از رفت و آمد دریایی به ویژه در تنگه هرمز خودداری کنند و تمهیدات لازم در بنادر استان صورت پذیرد.

کاملی دیرستانی اضافه کرد: بنابر پیش بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده نگری دریا، فردا سه شنبه(۲۷ آذرماه) از ساعت های بعدازظهر افزایش سرعت بادهای شمال غربی در خلیج فارس و جزایر غربی استان و فرا ساحل تنگه هرمز سبب مواج شدن دریا در این نواحی دریایی خواهد شد.

وی گفت: به لحاظ دمایی تا پایان هفته جاری کاهش محسوس دمای کمینه (سه تا هفت درجه سلسیوس) و ماندگاری هوای سرد در سطح استان به ویژه در مناطق شمالی و بلندی های هرمزگان پیش بینی می شود.

وی بیشینه دما و رطوبت را در ایستگاه هواشناسی (فرودگاه قشم) ۱۷ درجه و ۵۰ درصد و شهر قشم را ۱۹ درجه و ۶۸ درصد اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصف‌ النهار گرینویچ واقع شده است.

تنگه هرمز، نیز آبراهی است بین استان هرمزگان در ایران و استان مسندم در کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند می‌دهد.

این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی در جهان به شمار می‌آید.

طول این آبراه ۱۵۸ تا ۱۶۷ کیلومتر و عرض آن از بندرعباس تا راس شوریطه در عمان بین ۳۹ تا ۹۶ کیلومتر می‌باشد.

ژرفای تنگه هرمز از خلیج فارس بیشتر است و به دلیل شیب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغیر است، به طوری که در نزدیکی جزیره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی و در نزدیکی شبه جزیره مسندم در کشور عمان به بیش از ۱۰۰ متر می‌رسد.

جزیره قشم که در منابع تاریخی از آن به نام های کوان، ابرکافان، ابرکمان، برخت، طویله، بنی، لافت، کشم و سرانجام قشم یادشده، بزرگترین جزیره خلیج فارس است.

این جزیره با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس شناخته می‌شود.

جزیره زیبای قشم تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه است.

وبگردی