خطر سقوط از پل های عابر پیاده با عدم نورپردازی مناسب به ویژه در اتوبان حکیم و همت

زهرا شمس احسان در تذکر پیش از دستور دویست و هشتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه پل‌های عابر پیاده نقشی حیاتی در تأمین ایمنی و تسهیل تردد شهروندان ایفا می‌کنند، تصریح کرد: این سازه‌ها، مصداق بارز تکریم حقوق شهروندی با رویکرد انسان‌محوری در طراحی شهری هستند. با این حال، مشاهدات میدانی و بازخوردهای دریافتی از شهروندان حاکی از وجود نقایصی است که امنیت و کارآیی این پل‌ها را به ویژه در ساعات شب به چالش می‌کشد.

وی افزود: یکی از چالش‌های اصلی، نورپردازی ناکافی در بسیاری از پل‌های عابر پیاده به ویژه در بزرگراه‌های شهیدحکیم و شهیدهمت است. این مسئله به ویژه در ماه‌های سرد سال که ساعات تاریکی طولانی‌تر است، مشکلات جدی ایجاد می‌کند.

به گفته شمس احسان نورپردازی نامناسب نه تنها باعث کاهش دید و افزایش خطر سقوط می‌شود، بلکه زمینه را برای بروز ناامنی و جرائم شهری فراهم می‌آورد. به علاوه، بسیاری از شهروندان، به ویژه زنان و سالمندان، در استفاده از پل‌های عابر (پل عابر مقابل مترو شهید ستاری) در ساعات شب احساس ناایمنی دارند.

رئیس کمیته اجتماعی شورا ادامه داد: مسئله دیگری که امنیت و کارآیی پل‌های عابر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، وجود تابلوهای تبلیغاتی بزرگ و نامناسب است. این تابلوها در برخی موارد باعث کاهش دید و ایجاد نقاط کور می‌شوند که این امر می‌تواند زمینه‌ساز حوادث ناگوار باشد.

وی بهبود نورپردازی با استفاده از سیستم‌های روشنایی کم‌مصرف و هوشمند ، نصب سیستم‌های نظارتی مانند دوربین‌های مداربسته با قابلیت دید در شب، که به مرکز کنترل شهرداری متصل باشند و بهینه‌سازی تابلوهای تبلیغاتی از طریق کاهش ارتفاع و اصلاح موقعیت آن‌ها برای افزایش دید و کاهش نقاط کور را به عنوان سه راهکار برای رفع این مشکلات دانست.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حکم ۱۰۱ برنامه چهارم توسعه بر شناسایی و ساماندهی فضاهای بی‌دفاع شهری و کانون‌های آسیب‌زا گفت: از شهردار تهران انتظار می‌رود گزارشی جامع از وضعیت فعلی پل‌های عابر پیاده در تمامی مناطق تهران، شامل وضعیت نورپردازی، میزان استفاده شهروندان، آمار حوادث و جرائم گزارش شده، و وضعیت فنی و ایمنی سازه‌ها تهیه و ارائه شود.

شمس احسان تدوین و اجرای طرح جامع ارتقای ایمنی و امنیت پل‌های عابر و بررسی و پیش‌بینی بودجه لازم برای اجرای این طرح در سال مالی آتی و ارائه برآورد هزینه‌ها به شورای شهر را از شهرداری تهران درخواست کرد.

شمس احسان در پایان گفت: انتظار می‌رود شهرداری تهران با اتخاذ رویکردی جامع و مبتنی بر داده در جهت ارتقای کیفیت زندگی شهری و تأمین امنیت شهروندان به ویژه در فضاهای بی دفاع شهری گام موثر بردارد و گزارش اقدامات انجام شده در این خصوص، حداکثر ظرف مدت یک ماه به شورا ارائه شود.