کشف و بررسی دلایل تلف شدن «نهنگ کوتوله »در آب های جزیره قشم

به گزارش رکنا؛ این لاشه متعلق به پستانداری است که به نظر می رسد در اثر خونریزی داخلی یا نظایر آن تلف شده باشد.

شاهمراد جعفری گفت:کارشناسان محیط زیست قشم به محل پیدا شدن لاشه این پستاندار دریایی اعزام شدند و در حال بررسی دلیل مرگ این نهنگ هستند.  از آنجا که پستاندارانی همچون نهنگ در اعماق دریا زیست می کنند و مرگ و میر آنان در بسیاری از اوقات دور از ساحل صورت می گیرد و پس از چند روز لاشه آنان به ساحل می رسد، تشخیص مرگ آنان نیز بسیار سخت است، زیرا به‌ دلیل نبود امکانات دریایی خاص، امکان پایش اعماق دریا و کشف این اجساد وجود ندارد.

نهنگ کوتولهنهنگ کوتوله

جعفری در ادامه تائید کرد:اما به نظر می رسد برخورد با پره کشتی های بزرگ صیادی و تجاری و همچنین شناورهای کوچک تندرو، گیر افتادن در تورهای صیادان از جمله تورهای غیرقانونی نامرئی و خفه شدن در تور، خفه شدن به‌ دلیل بلعیدن انواع زباله و پلاستیک، گم کردن مسیر و برخورد با شناورها به‌ دلیل ایجاد اختلال در سیستم جهت‌ یابی نهنگ به‌ دلیل انجام مانورهای نظامی و تشعشعات زیر دریایی ها و همچنین آلودگی های شیمیایی و تغییرات آب و هوایی از دیگر دلایل عمده مرگ و میر پستانداران دریایی از جمله نهنگ و دلفین و همچنین لاک پشت‌های در معرض انقراض در آب‌های جنوبی کشور باشد.

تمامی گونه‌های پستانداران دریایی موجود در خلیج‌فارس و دریای عمان اعم از نهنگ‌ها و دلفین‌ها به‌ عنوان گونه‌های تحت‌ حمایت محسوب و به‌ عنوان گونه‌های در معرض خطر انقراض جهانی معرفی شده‌اند و به منظور ادامه حیات به‌ طور جدی نیازمند کمک هستند.

۲۹۰ گونه جانوری شامل انواع خزنده، پرنده، پستاندار خشکی زی، آبزی و دوزیست در سرتاسر جزیره قشم زندگی می کند.

۲۵۰ گونه پرنده، ٢٣ گونه خزنده، یک گونه دوزیست و ۱۶ گونه پستاندار خشکی زی در جزیره قشم سرزمین عجایب هفتگانه خلیج فارس ثبت، مشاهده و زادآوری می کنند.

نهنگ امورا Omura's whale غول پیکرترین پستاندار دنیا که برای نخستین بار در کشور ژاپن شناسایی و مشاهده شده بود در جزیره قشم نیز برای دومین بار ثبت و مشاهده شده است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

 

وبگردی