سالانه 800 هزار عمل جراحی آب مروارید در ایران انجام می شود /دیابتی ها، کشاورزان و کارگران معاینات منظم چشم را جدی بگیرند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مرادی در تعریف آب مروارید اظهار کرد:« آب مروارید یک بیماری است که در آن عدسی داخل چشم که به طور طبیعی و ذاتی شفاف است، به مرور زمان و گاهی هم به طور مادرزادی کدورت پیدا می‌کند و دید فرد را تار می کند. بنابراین فرد تصاویر را به حالت مه آلود و تار می بیند که دلیلش همان کدورت عدسی چشم می‌باشد.»

وی ضمن اشاره به احتمال مادرزادی بودن این بیماری اذعان داشت:« آب مروارید می تواند به مرور زمان بر اثر افزایش سن افراد، عوارض داروهایی مثل کورتون و برخی بیماری ها مانند دیابت یا بیماری های چشمی دیگر ایجاد شود. همچنین گاهی اوقات ضربات سختی که به چشم افراد وارد می شود ممکن است منجر به کدر شدن عدسی و در نهایت آب مروارید شود.»

او در ادامه به نور مضر آفتاب و تاثیر  آن بر ابتلا به آب مروارید اشاره کرد و گفت:« قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید بدون استفاده از عینک آفتابی مناسب، به لنز چشم آسیب رسانده و باعث ایجاد آب مروارید می شود. به همین دلیل افراد در مشاغلی که فرد به طور مکرر و مستمر در معرض آفتاب قرار داشته باشد، احتمال ابتلا آنها به آب مروارید زودرس بیشتر است. به عنوان مثال کشاورزان و کارگران ساختمان از جمله افرادی هستند که ممکن است به دلیل آفتاب زیاد مبتلا به آب مروارید شوند.»

مرادی عوارض ایجاد آب مروارید را ایجاد تاری شدید، تغییرات در نمره چشم و عینک، افزایش فشار داخل چشم و کاهش کیفیت زندگی عنوان کرد.

وی افزود:« آب مروارید کشنده نیست اما در صورت پیشرفت و عدم پیگیری و رسیدگی بیمار به بیماری خود، تاری شدید دید ایجاد می کند به طوری که فرد دیگر چیزی نمی بیند. از سوی دیگر می تواند منجر به افزایش فشار داخل چشم و به دنبال آن آب سیاه (گلوکوم) شود که نتیجه ای به جز نابینایی شخص را در پی ندارد.»

مرادی درمورد راهکاری های اصلی جهت پیشگیری از آب مروارید تصریح کرد:« چکاپ های منظم و دوره ای به صورت ۶ ماه یک بار یا سالانه توسط اپتومتریست و چشم پزشک در تشخیص این بیماری بسیار موثر است. متخصصان با بررسی کامل دید و نمره و عدسی چشم، میزان رسیدگی آب مروارید رو بررسی کنند تا از عوارض جانبی آن جلوگیری شود و در نهایت به کوری فرد منجر نشود.»