بوی بد دهان می تواند نشانه چه مشکلاتی باشد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بوی نامطبوع دهان (هالیتوزیس) می‌تواند ناشی از مشکلاتی مثل بهداشت نامناسب دهان و دندان ، خشکی دهان، عفونت های دهانی مثل عفونت لثه، پوسیدگی دندان و...، مشکلات کبدی و کلیوی و رژیم غذایی باشد. عدم استفاده از مسواک و نخ دندان بین 30 الی 50 درصد می تواند منجر به تجمع باکتری ها و ایجاد بوی بد دهان شود.  کاهش تولید بزاق بین 20 الی 30 درصد می تواند بوی بد دهان ایجاد کند. همچنین عفونت های دهانی بین 10 الی 20 درصد و مشکلات کبدی و کیلوی بین پنج الی 10 درصد می توانند دلیلی برای بوی بد دهان باشند. مصرف غذاهای بودار مثل سیر و پیاز می تواند بوی بد دهان را تشدید کند.

استفاده از مسواک و نخ دندان، دهان شویه، نوشیدن آب کافی، مراجعه منظم به دندان پزشک و تغذیه مناسب (افزایش مصرف میوه و سبزیجات) می توانند در داشتن نفس خوشبو و جلوگیری از باکتری ها موثر واقع شود. توصیه می‌شود هر فرد حداقل دو بار در سال (هر شش ماه یک بار) به دندانپزشک مراجعه کند. مراجعه منظم به دندانپزشک، به شناسایی و پیشگیری از مشکلات دهانی قبل از بروز علائم جدی کمک می‌کند و می‌تواند به حفظ بهداشت دهان و دندان و جلوگیری از بوی نامطبوع کمک کند.

روز جهانی دهان خوشبو به عنوان یک فرصت برای افزایش آگاهی عمومی در مورد بهداشت دهان و دندان و نیز ترویج عادات سالم بهداشتی معرفی شده است. هدف از برگزاری این روز تشویق افراد به مراقبت بهتر از دهان و دندان خود و نیز کاهش بوی نامطبوع دهان است. این روز می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد، افزایش اعتماد به نفس و بهبود روابط اجتماعی کمک کند.

 

وبگردی