ثبت سه رویداد محیط زیستی در تقویم رسمی کشور
رکنا:معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم اقدامات مختلفی را در دستور کار قرار داد که از مهمترین آنها میتوان به ثبت سه رویداد محیط زیستی در تقویم رسمی کشور، راهاندازی حدود ۲۰۰۰ خانه محیط زیست و استفاده از ظرفیت رشتههای پرطرفدار مانند فوتبال برای فرهنگسازی در حوزه محیط زیست اشاره کرد.
ایسنا نوشت: طراحی برنامه چهار ساله آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت که دو راهبرد اساسی نسلسازی و توسعه سواد محیط زیستی بین مردم و مسئولان اجرایی را دنبال میکرد چراکه به گفته نورالله مرادی -معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست -یکی از مشکلات فقدان سواد محیط زیستی در بین برخی مسئولان اجرایی است.
یکی دیگر از اقدامات این معاونت تاسیس خانههای محیط زیست بوده است و حدود ۲۰۰۰ خانه محیط زیست در کشور راهاندازی شده و به منظور پایش و ارزیابی عملکرد خانهها جشنوارهای برگزار و خانههای محیط زیست برتر مشخص شدند علاوه بر آن بیش از ۱۹ خانه فناور محیط زیست در کشور افتتاح شده است.
یکی از راهبردهای معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم خودداری از تولید مطالب محیط زیستی غیر فاخر و پراکنده بوده است بنابراین بر اساس تعریف برنامهای بسیار جامع، هر استان قطب تولید دانش درباره یکی از موضوعات محیط زیستی شد. از سوی دیگر بهرهگیری از قالبهای مختلف اعم از پادکست، فیلم داستانی، فیلم داستانی مستند و موسیقی برای تولید محتوای زیستمحیطی مد نظر قرار گرفته است. به عنوان نمونه قرار است فیلم سینمایی زندگی شهید محیط زیست، «هوشنگ نصیری» در راستای ترویج فرهنگ ایثار، میهندوستی و توجه به محیطزیست تولید شود. علاوه بر آن ۲۰ جلد کتاب در زمینه محیط زیست منتشر شده و ۸۰ جلد کتاب آماده است.
طی دولت سیزدهم درج سه موضوع زیست محیطی در تقویم رسمی محقق شد. بر این اساس ۸ آبانماه به عنوان روز محیط بان،۲۰ آذر به عنوان روز ملی جنگل و کوهستان و ۱۵ اسفند به عنوان روز آموزش حفظ محیط زیست در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید.
یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی این معاونت، برگزاری دورههای آموزش همگانی بوده است. دراین جهت نزدیک به ۵.۵ میلیون نفر- ساعت آموزش برگزار شد که حدود ۳ میلیون نفر- ساعت برای اقشار مختلف مانند عشایر و اهالی ورزش بهویژه فوتبال برپا شد.
بهرهگیری از ظرفیتهای جامعه ورزشی به ویژه اعضای کانون مربیان برتر فوتبال از دیگر اقدامات معاونت آموزش سازمان حفاظت محیط زیست بوده است علاوه بر آن تصویر گونه «عقاب طلایی» روی کارت مربیان فوتبال سراسر کشور در جهت عمل به مسئولیت اجتماعی خود در رسیدن به اهداف و دغدغه های حوزه محیط زیست درج شد. در این زمینه تفاهمنامهای با فدراسیون فوتبال برای تشکیل کمیته همکاری مشترک فدراسیون فوتبال و سازمان محیط زیست امضا و قرار شد این کمیته برنامهریزی، پیگیری و نظارت بر فعالیتهای مشترک و مفاد تفاهمنامه را بر عهده بگیرد. افزایش تعاملات در جهت گسترش سواد و اخلاق محیط زیستی در همه ارکان ورزش فوتبال، ایجاد رویکردهای محیط زیستی در فعالیتهای مرتبط با فوتبال، زمینهسازی برای ارتقای آگاهیهای محیط زیستی و افزایش سطح مشارکتپذیری ورزشکاران، مربیان و هواداران فوتبال از جمله اهداف کلی تفاهمنامه محسوب میشود.
برگزاری آموزشهای تخصصی برای محیط بانان نیز در دستور کار معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست طی دولت سیزدهم بوده است. در این جهت۱۸۵۰ محیط بانی که آموزش بدو خدمت ندیده بودند، تحت آموزش قرار گرفتند و قرار شد که هیچ محیطبانی بدون آموزش در منطقه حضور پیدا نکند. از سوی دیگر رشته محیطبانی در چهار استان مازندران، فارس، خوزستان و اردبیل ایجاد شده است و دانش آموزان محیطبان در مقطع متوسطه تربیت شدهاند.
آموزش محیط زیستی در دوره دانشگاهی نیز مورد توجه قرار گرفت. در این جهت دو واحد شناخت محیط زیست در ۱۰ دانشگاه ایجاد شد و حدود ۱۸۵۰ دانشجو در برخی دانشگاهها آن را گذراندند.
از دیگر اقدامات انجام شده در معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست طی دولت سیزدهم به ارزشگذاری خدمات اکوسیستم، پیمایش ۱۶ هزار نفری از میزان سواد محیط زیستی مردم و بازنگری سند جامع ارتقای فرهنگ محیط زیست و رونمایی پروژه استقرار نظام مدیریت دانش اشاره کرد.
با توجه به اینکه یکی از راههای حفاظت از گونههای جانوری و آب و خاک و ... فرهنگسازی در حفظ محیط زیست و جلب مشارکت مردم است، انتظار میرود دولت چهاردهم این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
ارسال نظر