رئیس سازمان محیط زیست سابق کشور در گفت و گو با رکنا مطرح کرد( بخش دوم)
سلاجقه: در کشور دامپزشک حیات وحش متخصص نداریم/ هنوز دامپزشکان کشور نمی تواند جنسیت یک یوز را تشخیص دهند + فیلم
رکنا:علی سلاجقه،معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت:در زمینه یوز یک تجربه جهانی به دست آوردیم و خیلی از کشورها از این تجربیات استفاده کردند .من به عنوان یک معلم همیشه با مردم صادق هستم.
علی سلاجقه روز چهارشنبه و در روز محیط زیست در بازدید از پایگاه خبری رکنا به سوالات خبرنگار اجتماعی رسانه پاسخگو بود.
بخش دوم مصاحبه:
علی سلاجقه- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور در خصوص اینکه به نظر سازمان محیط زیست با صداقت و جسارت کافی در مورد مباحث و مشکلات محیط زیستی با مردم صحبت نمی کند مثلا در موضوع پیروز یوزپلنگ ایرانی یا دریاچه ارومیه اطلاعات اشتباه به مردم داده شد که امیدواهی ایجاد کرد چنین توضیح داد:
علی سلاجقه: ما واقعا صادقانه با مردم حرف می زنیم .در زمینه سلامتی پیروز دامپزشکان هم سردرگم بودند.ما درکشور کارشناس حیات وحش داریم کارشناسهای منابع طبیعی و محیط زیست هم در دانشگاه های کشور تربیت می کنیم اما در زمنیه دامپزشکی در حیات وحش کارشناسی در کشور نداریم دامپزشکان ما متخصص دام های سبک و سنگین، طیور و یا آبزیان هستند. جنسیت یک یوز را هنوز دامپزشکان کشور نمی تواند تشخیص دهند.فرایند رشد و مشکلت اسکلتی را باید یک متخصص درموردش حرف بزنند ،یک کارشناس حیات وحش.
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه تاکید داشت: در مورد دریاچه ارومیه هم با مردم صادق بودیم.با تحقیقات و مطالعاتی که داشتم به این نتیجه رسیدیم که با مردم نباید نا امیدانه صحبت کنیم و امیدورانه واهی هم نه!مردم باید نسبت به داشته های زیست محیطی شان اشراف داشته باشند و فکر کنند .یک زمانی دریاچه قم را داشتیم که الان تبدیل به دریاچه نمک شده است،وقتی از اتوبان تهران -قم رد می شوید دارید از دریاچه قم رد می شوید که به دریاچه نمک تبدیل شده و الان انواع نمک و ریز مغذی های دیگر در آن وجود دارد.
دریاچه ارومیه یک زمانی سرشار از نشاط برای مردمان غرب کشور بود است و در طی گذر ادوار زمین شناسی امروز با تغییرات اقلیمی به این شرایط رسیده است.
سلاجقه در مورد اینکه آیا همچنان به دریاچه ارومیه باید دریاچه بگوییم یا به تالاب فصلی تبدیل شده است گفت:دریاچه و تالاب تعریف خود را دارند،احتمالاتی مانند بارش ها می تواند این ضرایب را تغییر دهد.استفاده از منابع آبی منطقه و بازچرخانی آب و 300 میلیون متر مکعب حقابه ای که می تواند به دریاچه سریز شود شرایط نوسانات دریاچه را احیا کند.وقتی نوسانات است از منظر تغییر اقلیم خیلی نمی توانیم قاطعانه حرف بزنیم.
ارسال نظر