کارشناس حوزه اقتصاد مسکن در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
بزرگترین تغییر کاربری اخیر توسط اداره اوقاف و شهرداری در لواسانات صورت گرفته است
رکنا اجتماعی :یک کارشناس حوزه مسکن گفت: در چند سال اخیر بزرگترین تغییر کاربری اخیر توسط اداره اوقاف و شهرداری در لواسانات صورت گرفته است.
فرهاد بیضایی کارشناس حوزه اقتصاد مسکن و تحلیلگر درباره افزایش کوهخواری و تخریب باغات به خبرنگار محیط زیست رکنا گفت:کوهخواری در تهران و مناطق حاشیه ای تهران هر کدام به دلایل خاصی است بسته به نوع منطقه این کوهخورای ها و تخریب باغات صورت می گیرد.
بیضایی در ادامه با اشاره به دلایل بروز چنین تخلفاتی در استان تهران ادامه داد:در سه دهه گذشته این تخلفات تشدید شد و آن هم به دلیل ضعف قانونی در کمیسیون ماده 5 و ماده 100 و اولویت روابط برضوابط قانونی در شهرداری هاست.
این فعال حوزه مسکن و شهرسازی افزود: سیاست گذاری هایی که از دهه80 در تهران شکل گرفت باعث تخریب باغات تهران شد. از سال 80 به بعد بسیاری از کاربری های فضای سبز و باغات تهران از بین رفتند و تقریبا باغی در تهران باقی نمانده است.
او با اشاره به انگیزه شهرداری ها در بروز این اتفاقات افزود: تامین مالی شهرداری ها و منافع زیادی که از این راه عاید تمدیریت شهری تهران و شهرداری های دیگر شهرها است مهمترین انگیزه ای است که این فرایند را تشدید میکند
او با تاکید بر اینکه اصلاح درآمدهای شهرداری باید جایگزین داشته باشدگفت: تامین مالی منابع شهرداری ها ،ضعف قوانین و دست اندازی نهادهای عمومی از مواردی است که کوهخواری ،زمین خواری و تخریب باغات را افزایش می هد.
خیلی از تخریب های باغات از سوی نهادهای حکومتی و شخصیت های حقوقی آغاز شده است
او با اشاره به بزرگترین تغییر کاربری که در لواسانات اتفاق افتاده گفت:این مورد که یکی از بزرگترین تغییر کاربری های صورت گرفته در چند سال اخیر است توسط اداره اوقاف و با تکیه بر زدو بندهایی که میان اوقاف و شهرداری بوده اتفاق افتاده است.
بیضایی ادامه داد:خیلی از تخریب های باغات از سوی نهادهای حکومتی و شخصیت های حقوقی آغاز شده است و افراد عادی هم ادامه دهنده این روند بودند.
او با توجه به ضعف قانون در حوزه مسکن افزود: در برنامه ریزی برای پاسخ گویی مسکن دچار مشکل هستیم . ساخت خانه های ویلایی در بستر شهری برای مردم پیش بینی نشده است. باید برای افرادی که می خواهند درنمونه ای مانند «باستی هیلز» سکونت داشته باشند شرایط مهیا باشد و محدودیتی نداشته باشند تا برای رسیدن به خواسته خود دست به اقدامات غیر قانونی نزنند.
او تشریح کرد: شهرک های حومه ای ،اکو ویلیج ها و باغ شهرها در همه دنیا وجود دارد ،در اروپا که ارزش زیست محیطی زمین نسبت به ایران بیشتر است هم وجود دارد و بهتر است برای ایجاد این مناطق مسکونی بخش خصوص ورود کندو با سرمایه گذاری موانع این بخش را کاهش دهد.
بیضایی با اشاره به نمونه های اجرا شده در دنیا افزود: در کشورهای توسعه یافته و ایالات متحده آمریکا این نوع شهرسازی متداول است توسعه گرها سرمایه گذاری می کنند و این شهرک های ویلایی را به وجود می آورند .
دولت خودش را به یک نوع برنامه ریزی مسکن محدود کرده است
او با اشاره به ایرادات قوانین مسکن در کشور ادامه داد: تنوع در مسکن سازی و عرضه سکونت گاه های متفاوت از مواردی است که در تمام دنیا مرسوم است ولی در کشور ما به آن اهمیت داده نمی شود.
بیضایی تشریح کرد: دولت خودش را به یک نوع برنامه ریزی مسکن محدود کرده و به صورت قانونی فرایند مسکن سازی متنوع محدود است و افرادی که با این مورد مواجه می شوند برای رسیدن به خواسته خود به سمت زد و بندهای غیرقانونی رو می آورند.
او با طرح پیشنهادی ادامه داد:در کنار اقدامات سلبی در حوزه مسکن حتما باید برای پاسخ دادن به تقاضاهایی که با منافع عمومی در تعارض نیست پاسخ داده شود.
ارسال نظر