جامعه دچار فقر مهارت همدلی است/ مردان کمتر از زنان مهارت همدلی دارند/ زوج درمانی راه حل موثر در کاهش سردی بین زوجین

 دکتر سجاد کریمان مجد، زوج درمانگر  در گفت و گو با خبرنگار سلامت رکنا گفت: یکی از مهم ترین مسائلی که در زندگی زناشویی می تواند رابطه زوجین را به خطر بیاندازد، عدم آگاهی از سواد عاطفی در رابطه است. وقتی سواد عاطفی در افراد وجود نداشته باشد رابطه بین زوجین به قدری متزلزل خواهد شد که اندک شوک و اتفاق بیرونی میتواند آن رابطه را به لبه پرتگاه ، خطرناک ترین حالت ببرد.

این زوج درمانگر گفت: مشکل اصلی اینجاست که سواد عاطفی در جریان زندگی کودکی و نوجوانی ما در مهارت هایی که باید در کنار خانواده، مدرسه یا حتی در دانشگاه یاد بگیریم به ما آموزش داده نمی شود. خبر بدتر اینکه بخش زیادی از پدرها و مادرهای ما هم متاسفانه از این سواد عاطفی بهره مند نیستند و نتیجه این خواهد شد که بدون یادگیری و داشتن مهارت سواد عاطفی افراد وارد رابطه می شوند و اینجاست که زنگ خطر رابطه به صدا در می آید.

سجاد کریمان مجد در مورد نقش حیاتی سواد عاطفی این چنین شرح داد: سواد عاطفی در واقع درک درست از عواطف و هیجانات در درون خودمان و بلد بودن چگونگی ابراز احساسات و هیجانات خودمان و فهمیدن و درک کردن هیجانات و ابراز احساسات طرف مقابلمان می باشد. این سه نکته، را سواد عاطفی می گویند.

او در ادمه افزود: یکی از مهارت های سواد عاطفی، مهارت همدلی است. مهارت همدلی یعنی توانایی این موضوع که فرد بتواند خودش را جای طرف مقابلش بگذارد. وقتی توانستید خودتان را جای آن شخص بگذارید، و همچنین نگاه و دید او را نسبت به موضوع ببینید یعنی مهارت همدلی را دارید.در صورتی که این همدلی محقق بشود بسیاری از دعواهای زوجین در واقع از بین خواهد رفت.

این زوج درمانگر با ابراز تاسف از اینکه، بخش زیادی از زوجین مهارت همدلی را نیاموخته اند گفت: تعداد زیادی از مراجعین مان در جلسات زوج درمانی ، بعد از گرفتن تست از زوجین و گفتگو و بررسی چالش هایشان، جای خالی بلد نبودن همدلی را به وضوح میتوانیم متوجه بشویم.

دکتر سجاد کریمان مجد ،  با تاکید بر دو نکته حائز اهمیت در همدلی گفت: همدلی در آقایان بسیار کمتر از خانم ها است و همچنین افرادی که دچار اختلالات خود شیفتگی هستند احتمال بروز همدلی در آن افراد بسیار کمتر خواهد بود. افراد خود شیفته نه درک درستی از همدلی و نه توانایی درستی از انجام همدلی با دیگران را دارند.

اگر خانمی با مردی که دچار خود شیفتگی است ازدواج کند قطعاً از این محبت که همسرش با او همدلی کند، محروم می شود. اینجاست که صمیمت بین زوجین خدشه دار میشود و دو نفر به مرز طلاق عاطفی نزدیک می شوند.

معمولاً مراجعین زمانی که با سردی در روابط دو طرفه مواجه می شوند به مشاور خانواده مراجعه میکنند. گاهی اوقات به حدی این سردی در ارتباطات عاطفی گسترده می شود که به تنش های روزانه تبدیل می شده و ذهن و آرامش افراد را بهم می زند. در این شرایط برای احیای رابطه زخمی به مشاور خانواده مراجعه می کنند.

کریمیان مجد، مشاوره زوجی یا در واقع زوج درمانی را یک فاکتور مهم  پیشگیرانه در حفظ روابط زوجی عنوان میکند. بعد از اینکه افراد دچار طلاق عاطفی شوند، هم برای مشاور و هم زوجین حل مسئله و بحران بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود و احتمال دسترسی به موفقیت پایین خواهد آمد. آن چیزی که برای مراقبت از روابط به زوجین میتواند کمک بکند بیش از هر چیزی به پیشگیری فکر کنند و حتماً برای پیشگیری به مشاور مراجعه کنند.

تماس با ما : 23051497

 

 

 

 

وبگردی