آتش سوزی‌های سریالی در مزارع قلعه دز بخاطر جرقه دودکش قطارها/ فاصله نزدیکترین آتش نشانی با منطقه 30 کیلومتر! /   + فیلم

به گزارش خبرنگار شهری رکنا، سه روز پیش، در پی آتش سوزی در مزارع گندم و ماشین آلات کشاورزی در منطقه قلعه دز در بخش الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک، به دلیل در دسترس نبودن ایستگاه آتش نشانی در منطقه که سالهاست مطالبه مردم است، به سرعت گسترش پیدا کرد و طبیعت و اموال مردم دچار خسارت جبران ناپذیری شد.

ابوذر بزرگی، مدیر انجمن دیده بان زاگرس که در محل این حادثه حضور داشته است به خبرنگار رکنا می گوید: در آتش سوزی این مزرعه، که گویا به خاطر جرقه استارت تراکتور بوده است، ابتدا مردم محلی به کمک آمدند و تلاش کردند که این حریق را کنترل کنند تا سایر زمین های کشاورزی به آتش کشیده نشود.

فاصله 30 کیلومتری نزدیک ترین ایستگاه آتش نشانی با قلعه دز

او با اشاره به اینکه در پی این آتش سوزی، با آتش نشانی نیز تماس گرفته شده بود ولی آنها در نهایت با تاخیر بسیار زیاد به محل رسیدند که عملا بی فایده بود می افزاید: با این اتفاقات، این زمین که حدودا 15 هکتار بود، پیش از حضور ماموران آتش نشانی کاملا سوخت. در حوزه بخش الوار اندیمشک، مناطق صعب العبوری وجود دارد که فقط آتش نشانان با بالگرد می توانند به آن دسترسی داشته باشند و اطفای حریق را انجام دهند. این در شرایطی است که دسترسی به این مزرعه راحت بود و نیروهای امدادی می توانستند از طریق جاده خیلی سریعتر به محل برسند. 

ابوذر بزرگی در ادامه می گوید: سالهاست که در این شهرستان، به دلیل وجود نداشتن یک پایگاه اطفاء حریق، شاهد بروز چنین حوادثی هستیم. فاصله نزدیک ترین ایستگاه آتش نشانی با قلعه دز، 30 کیلومتر است که همکاری خیلی مطلوبی نیز با افراد محلی در زمان بروز حوادث ندارد. همچنین تجهیزات این نیروهای آتش نشانی نیز بیشتر جاده ای است و برای مناطق کوهستانی مناسب نیست.

جرقه های دودکش قطارها، عامل آتش سوزی زمین های کشاورزی در قلعه دز

ابوذر بزرگی، در ادامه در خصوص آتش سوزی زمین های کشاورزی در این منطقه می افزاید: به واسطه افتادن جرقه هایی که از دودکش قطارها که معمولا باربری هم هستند، روی زمین های کشاورزی، این مزارع دچار آتش سوزی می شوند. این اتفاق تقریبا هر سال، رخ می دهد و متضرران از این قطارها، در قوه قضائیه نیز علیه راه آهن پرونده تشکیل داده اند؛ اما تاکنون کسی نتوانسته است خسارت دریافت کند. برای زمین های کشاورزی نزدیک به ریل راه آهن، حریم تعریف شده است؛ مثلا آنها تا حدودا 20 متر با راه آهن باید فاصله داشته باشند و بعد از آن در زمین خود، کشت و کار انجام دهند؛ ولی اکثرا این موضوع رعایت نمی شود؛ لذا با بروز حادثه، همه زمین دچار مشکل می شود.

او در پایان تاکید می کند: اندیمشک یکی از بزرگترین میادین نفتی؛ یعنی «بالارود» را در اختیار دارد. لازم به ذکر است که 3 درصد از این درآمد نفتی باید در منطقه جهت رفع محرومیت با عنوان مسئولیت اجتماعی شرکت نفت استفاده شود که در این مورد، هیچ اقدامی در اندیشمک رخ نداده است و حتی یک ماشین هم جهت اطفای حریق وجود ندارد. این وظیفه ذاتی (مسئولیت اجتماعی) شرکت نفت است؛ ولی کمکی به مردم منطقه نشده است.