رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری عنوان کرد
از خرداد 1400 تولید میلیونی واکسن داخلی آغاز می شود/ تا پایان سال واکسیناسیون گروه های اولویت دار به پایان می رسد
رکنا: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم و این بیانگر این است که ما میتوانیم تا پایان سال کار واکسیناسیون جمعیت اولویت دار و سایر گروه های هدف را به سرانجام برسانیم.
دکتر محمدرضا شانه ساز عنوان کرد: در بازار ریالی دارو ، در سال ۹۹، ۸۲ درصد به نفع تولید داخل چرخش مثبت داشتهایم.
در تحریم های ظالمانه و ایام شیوع کرونا به مردم خدمت کردیم
به گزارش رکنا، محمدرضا شانه ساز ، رئیس سازمان غذا و دارو ، امروز در نشست خبری مجازی با خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به عنوان یکی از حوزه هایی که در طول سالهای قبل از شیوع بیماری کرونا با پدیده شوم و ظالمانه تحریمهای تحمیلی از سوی اجانب و دشمنان این مردم مواجه بوده، هم در خط مقدم در حال خدمترسانی به مردم بود و هم در حین و ایام شیوع کرونا وظیفه تامین و تدارک و پشتیبانی از مردم و کادر بهداشت و درمان را برعهده داشت، همواره تلاش داشته که در تبدیل تهدیدها به فرصت با مدیریتی جدی اقدام کند.
وی توضیح داد: در اداره دارو در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ معادلات ارزی ما به دلیل شیوع کرونا به هم ریخت و شاهد ۲ درصد رشد ارزبری بودیم و در محصولات وارداتی نیز ۳۱ درصد کاهش داشتیم.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: همچنین در این مدت ۴۵ درصد تغییر مثبت در بازار تجهیزات پزشکی و ۲۲ درصد کاهش واردات داشته ایم و در حوزه مکملها و فرآوردههای طبیعی شاهد کاهش ۷۴ درصدی هستیم.
شانه ساز ادامه داد: ما ظرف ۴۵ روز موفق شدیم به تولید روزانه ۴۵ میلیون عدد ماسک برسیم و همچنین در زمینه کیت تشخیصی نیز کاملا خودکفا شده ایم.
تولید میلیونی واکسن کرونا از خرداد ۱۴۰۰
وی با اشاره به اینکه در زمینه تولید واکسن کرونا نیز توانسته ایم به موفقیتهای خوبی برسیم، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم و این بیانگر این است که ما میتوانیم تا پایان سال کار واکسیناسیون جمعیت اولویت دار و سایر گروه های هدف را به سرانجام برسانیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در زمینه اصالت محصولات سلامت محور نیز غفلت نکرده ایم، افزود: در این خصوص نیز از طریق سامانه تی تک، توانسته ایم کنترل خوبی داشته باشیم و همه محصولات سلامت محور وارداتی را برچسب گذاری کنیم و از هموطنان میخواهیم در این مسیر همراه ما باشند.
وی در خصوص آخرین وضعیت تامین واکسن کرونا در کشور نیز گفت: ما برای واردات واکسن کرونا هر آنچه لازم بود انجام دادیم و برنامه ریزی کردیم و مبالغ لازم را واریز کردیم، اما آنچه قرار بود از طریق کوواکس تا ۱۰ فروردین دریافت میکردیم میبایست ۴.۵ میلیون دوز باشد که فقط ۷۰۸ هزار دوز دریافت کرده ایم.
تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن وارد کردهایم
شانه ساز اعلام کرد: تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن واردات انجام شده و حدود ۴۹ شرکت بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا اعلام آمادگی کردند که برای ۳۵ شرکت معرفی نامه صادر شد اما تا امروز نتوانسته اند مستندات واردات را اعلام کنند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه ماسک، ونتیلاتور، کیتها ونظایر آن ۴۵ درصد افزایش ارزبری مواد اولیه و در مقابل ۲۲ درصد کاهش واردات را داشتیم، اظهار داشت: در حوزه مکمل و اقلام طبیعی و سنتی و شیرخشک در حوزه مواد اولیه ۴۸ درصد شاهد تغییرات مثبت بوده و ۷۴ درصد کاهش واردات را انجام دادیم و در مجموع در بحث غذا و آرایشی و بهداشتی با اینکه ارزبری و تامین ارز و نیازهای ارزی مستقیما برعهده سازمان غذا و دارو نبوده در آن محدودهای که قانون به ما اجازه میداد همین رویکرد را ادامه دادیم.
شاهد پشتیبانی و حذف موانع تولیدی هستیم
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: با تلاشها و پیگیریهایی که کردیم مدت صدور IRC هایی که مجوز واردات بود را توانستیم از بالای ۴۵ روز تا ۲ ماه را به ۲۴ ساعت کاهش دهیم که به نوعی پشتیبانی و حذف موانع تولید است.
وی اعلام کرد: تجهیزات و ملزومات پزشکی ۲۱.۳ درصد تولید داخلی رشد داشته و واردات نیز در این حوزه تنها ۱۰ درصد رشد داشته که البته از نظر بحث شرایط خاص کرونا این افزایشها قابل توجیه است.
بابت واکسن پولی از مردم دریافت نمی شود
شانه ساز با بیان اینکه قرار نیست بابت واکسن کرونا پولی از مردم دریافت شود و تمامی واکسنهای وارداتی در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد، گفت: در زمینه تولید واکسن نیز چهار شرکت موفق به دریافت مجوز انجام مطالعات بالینی شده اند و دو شرکت هم مجوز تولید مشترک را دریافت کرده اند.
وی تصریح کرد: ما از بحث واردات و تامین نیازها در زمانهای کوتاه غافل نبوده ایم، اما تکیه اصلی ما بر واکسن تولید داخل است.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در زمینه مبارزه با کرونا هم همین جهشها را داشته ایم، اظهار داشت: همه شاهد بودند که ظرف ۴۵ روز موفق شدیم از حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تولید عددی ماسک سه لایه آن را به حدود ۴۵ میلیون عدد ماسک برسانیم. در زمینه ونتیلاتور نیز همین اتفاق افتاد و پیش از این حدود ۱۰۰ دستگاه ونتیلاتور تولید میشد که امسال به ۱۵۰۰ رسیده است.
تولید داخلی داروهای مقابله با کرونا درکمتر از سه ماه
وی یادآور شد: در زمینه تولید داروهای مقابله با کرونا هم توانستیم همه این داروها را در کمتر از سه ماه در داخل کشور تولید کنیم زیرا میدانستیم که دنیا با ما بازی خواهد کرد و تلاش میکند که مردم ما در سایه تحریمها صدمه ببینند که خوشبختانه به برنامه ریزی و تلاش تولیدکنندگان اجازه ندادیم این اتفاق رخ دهد و امروز هم در زمینه واکسن میبینید که جمهوری اسلامی توانسته همه پلتفرمهای واکسن در دنیا را دنبال و راهاندازی کند.
شانه ساز با بیان اینکه سازمان غذا و دارو از حدود ۱۰ سال قبل موفق شده بود که گواهی نظارت بر تولید و عرضه واکسن را از سازمان بهداشت جهانی دریافت و توانست آن را ثبت کند، افزود: داشتن این گواهی به این معنی است که هر واکسنی را که سازمان غذا و داروی ایران تایید کند از نظر سازمان جهانی بهداشت میتواند در لیست تامین واکسن قرار گیرد.
وی گفت: ما با کمپانی هندی بهارات تفاهمنامه ۲.۵ میلیون دوز واردات را داشتیم که پول ۵۰۰ هزار دوز نیز پرداخت شده بود اما پس از واردات ۲۵ هزار دوز، دادستانی هند اجازه واردات بقیه آن را ندارد ،همچنین با روسیه دو میلیون دوز واکسن کرونا قراردادبسته بودیم که کمتر وارد شد و ۶۰ میلیون دوز نیز تا پایان سال میلادی جاری قرار داد برای واردات واکسن از روسیه بسته شده و نمیدانیم چه میزان قابل تحقق خواهد بود.
ارسال نظر