محمدرضا تردست در گفت و گو با رکنا مطرح کرد؛
کاهش آمار خودکشی در ایلام طی دوسال گذشته / پاتوق های فرهنگی به یاری روان مردم آمدند
رکنا: معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام به تشریح اقدامات سمن های استان ایلام برای کاهش آمار آسیب های اجتماعی به خصوص خودکشی در این استان پرداخت.
خودکشی یکی از آسیب های اجتماعی است که باید در راستای کاهش و مقابله با آن در جامعه اقدام شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، استان ایلام در سال های گذشته یکی از استان های دارای بیشترین آمار خشونت علیه خود یا خودکشی بوده است. با این حال در سال های اخیر با تلاش گروه های اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و سایر دستگاه ها، تلاش شده است تا برنامه هایی برای کاهش نرخ این معضل اجتماعی در ایلام کشیده و اجرایی شود که تا حدودی موفق آمیز بوده است.
افزایش تعداد سازمان های مردم در استان ایلام
محمدرضا تردست، معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام در مورد اقدامات سمن (سازمان مردم نهاد) های استان ایلام در کاهش آمار آسیب های اجتماعی مثل خودکشی به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: یکسری کارهای الگویی را در سطح استان ایلام شروع کرده ایم و بحث مشارکت اجتماعی جوانان در دستور کارمان قرار گرفته است، اکنون نیز شاهد افزایش سازمان های مردم نهاد در استان هستیم. ما معتقدیم که هرجا سازمان های مردم نهاد از نظر کمی افزایش پیدا کرده اند به خصوص در حوزه آسیب های اجتماعی، اقدامات خوبی اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد از جنس مردم هستند و در جهت رفع مشکلات آن ها تلاش می کنند، ادامه داد: دستگاه های متعددی با حوزه جوانان سازمان های مردم نهاد کار می کنند و برای این سازمان مجوز می دهند، مثلاً استانداری، وزارت کشور، بهزیستی، محیط زیست، نیروی انتظامی و... شامل این موارد می شوند. در حوزه جوانان که شامل سنین 18 تا 35 سال می شوند در حال حاضر 77 سازمان مردم نهاد در سطح استان داریم که ایلام را از نظر تعداد سمن ها در کشور در رتبه اول قرار داده است.
معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام در مورد اقدامات سمن های استان ایلام در جهت کاهش میزان خودکشی در این استان اظهار داشت: در سنوات اخیر با توجه به اهمیت آسیب های اجتماعی مخصوصاً موضوع خودکشی، در سال های اخیر تلاش کردیم تا برنامه سمن ها را به سمت کاهش و مقابله با این آسیب اجتماعی ببریم. لازم به ذکر است چندین شهرستان ما بیشترین آمار خودکشی را به ثبت رسانده بودند که قابل توجه بود و فقط رده های سنی جوانان را در بر نمی گرفت. بنابراین اولین اقدام ما در جهت کاهش آسیب های اجتماعی به خصوص خودکشی یا خشونت علیه خود و دیگری، افزایش تعداد سمن ها در استان بود.
محمدرضا تردست با بیان این که در کاهش آمار خودکشی در حوزه فرهنگ سازی و اجرایی اقدام شده است، تاکید کرد: متاسفانه با بحران کرونا دست ما اندکی بسته شد. با این حال افزایش سطح نشاط و شادی در سطح استان توسط سمن ها انجام شد و بازخورد های بسیار خوبی بواسطه برگزاری جُنگ های نشاط و شادی دریافت کردیم. همچنین دوره های توانمندسازی برای آگاهی بخشی مردم نسبت به آسیب های اجتماعی برگزار شد. علاوه بر این ها برنامه ای ابتکاری نیز از سال 98 تحت عنوان پاتوق های فرهنگی در استان شروع کردیم.
بیش از 1000 نفر از زنان و جوانان ایلامی شاغل شدند
وی در تشریح برنامه سمن ها در پاتوق های فرهنگی استان ایلام گفت: در این برنامه که برای اولین بار در کشور برگزار شده بود، مهمترین هدف مان موضوع مهارت آموزی شغلی و توانمند سازی افراد در مناطق دور افتاده، روستاها و مکان هایی که کمترین امکانات آموزشی را داشتند، بود. در این طرح با فنی و حرفه ای قراردادی منعقد کردیم و تا حد زیادی این ارگان به ما کمک کرد تا توانستیم به افراد زیادی با ارائه آموزش های مهارتی، مدارک فنی حرفه ای صادر کنیم. در این پاتوق ها در هر جایی که مکان مناسب و فضای خوبی داشت، توانستیم حتی در در حد ده الی یکربع پاتوق فرهنگی برگزار کنیم.
معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام در خصوص نحوه اجرای طرح های سمن ها در جهت کاهش آسیب های اجتماعی گفت: اجرای برنامه ها براساس نیازسنجی و علایق مردم مناطق مختلف مثل روستاها برگزار شد. به عنوان در یک روستا یا محله مردم آن جا به زنبورداری مشغول شدند. در این مناطق، زنان و جوانان بنا به نیاز منطقه محل سکونت شان با آموزش مهارت های مختلف، برای آن ها شغل ایجاد کردیم. تا کنون با نیازسنجی که انجام شد، بیش از 1000 نفر از جوانان و زنانی که بیکار بودند، شغل ایجاد و مدرک فنی حرفه صادر شد.
محمدرضا تردست در مورد اشتغال زنان و جوانان سطح استان عنوان کرد: با هماهنگی وزارت کار بنا شد تا در زمان صدور پروانه اشتغال، اولویت با کسانی باشد که توسط سمن ها مهارت آموزی کرده و دارای مدرک فنی حرفه ای هستند. لازم به ذکر است هزینه های مالی آموزش مهارت ها بر عهده سمن ها و سایر ارگان های مختلف بود.
ارائه خدمات روان شناسی و مشاوره برای کاهش آسیب های اجتماعی
وی در مورد نیازهای فرهنگی مردم در استان ایلام افزود: برنامه های فرهنگی و آموزشی به عنوان مثال در روستاهایی که بیشترین آمار خودکشی را به ثبت رسانده بودند، از جمله آموزش مهارت کنترل استرس، کنترل خشم و... را با بهترین اساتید به افراد آن منطقه آموزش دادیم. علاوه بر این ها آموزش کمک های اولیه، مسائل روان درمانی و مشاوره را نیز در برنامه هایمان داشتیم. علاوه بر این در خصوص فعالیت های بدنی، شناسایی کردیم که هریک از افراد استعداد چه ورزشی دارند، مثلاً برخی به فوتبال، برخی به کشتی و یا بازی های بومی و محلی علاقمند بودند که در همین حوزه ها توانستیم افراد را در این رشته ها پرورش دهیم.
تردست به توافق سازمان نظام روان شناسی و وزارتخانه ورزش و جوانان در خصوص ارائه خدمات روان شناسی و مشاوره اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 6 مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده با بهره گیری از بهترین مشاوران و متخصصان حوزه روان شناسی برای مردم امکان دریافت مشاوره کاملاً رایگان ارائه کردیم. لازم به ذکر است در سال 99 از هیچ فردی پول دریافت نکردیم و این موضوع به دلیل تشویق و ترویج خانواده ها به سمت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره بود. در مشاوره های روان شناسی در شهرها و مناطقی که نیاز به خدمات روان شناسی و مشاوره داشتند، روان شناس هایمان را ارسال کردیم و در مکان هایی چون دفترها و مساجد و امثالهم بنا به نیاز افراد طی مدتی مشخص به افراد علاقمند و نیازمند به خدمات روان شناسی، به صورت کاملاً رایگان به آن ها مشاوره دادیم. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر