بررسی تحولات شغلی که با کرونا باید شکل بگیرد،
ورشکستگی گسترده کرونایی / شکل مشاغل و قوانین تجارت، نیازمند تحول
اجتماعی رکنا: کارشناسان بر این عقیده اند که باید جلوی سفرهای درون و برون شهری را برای کاهش شیوع کرونا گرفت.
کرونای انگلیسی به ایران آمد و شیوع آن در ایران نیز مانند دیگر کشورها چشمگیر بود. در این شرایط توصیه به خرید اینترنتی نیز افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با توجه به شیوع کرونا و کرونای انگلیسی و این که رئیس جمهوری نیز اعلام کرد که در عید نوروز نیز محدودیت ها وجود دارد، به نظر می رسد بازار، گردشگری و سفرها تعطیل خواهند شد. بسیاری از مشاغل زمین خوردند و راهکاری برای کمک به این مشاغل ارائه نشد. شاید اگر رسانه ملی اقدام به آموزش مارکتینک می کرد، بانک مرکزی بهترین نقل و انتقال را برای کسب و کارهای اینترنتی مهیا کند، مشاغلی نجات پیدا می کنند که یکی پس از دیگری از دست می روند. از سوی دیگر باید قوانین سفت و سختی برای بازار دیجیتال و خریدهای اینترنتی تصویب شود تا مردم به این فضا باور پیدا کنند.
در خوش بینانه ترین حالت، تا سال دیگر همین زمان ،درگیر کرونا هستیم. باید ماسک بزنیم، در خانه بمانیم و شاهد باشیم که مشاغل یکی بعد از دیگری به ورطه ورشکستگی بیفتند.
مهدی کماسی، فعال و استاد دانشگاه در زمینه کسب و کارهای اینترنتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: خریدهای اینترنتی هر روز بیشتر می شود بنابراین مجلس باید راهکارهای قانونی آن را مصوب می کرد تا کلاهبرداری ها انجام نشود یا پایه آن را قوی کنند.
وی با اشاره با این که متاسفانه ما دنبال این هستیم تا مشکلی به وجود بیاید و بعد در پی راه حل آن باشیم، افزود: صنف ها و شغل هایی مانند تالارداران هستند که نمی توانند در فضای مجازی و اینترنت فعالیت داشته باشند.
دلیل فروش های اینترنتی بیشتر از قیمت واقعی
این فعال و استاد دانشگاه در زمینه کسب و کارهای اینترنتی در ادامه گفت: خریدهای اینترنتی به دلیل نبود اطمینان، سایت هایی که اعتمادسازی کرده اند محصولات خود را 10 تا 20درصد بیشتر از قیمت واقعی به فروش می رسانند. چون از نحوه فروش و سایت خود اطمینان دارند قیمت ها را بالا می برند. بنابراین برای اعتمادسازی باید زیرساخت ها توسعه یابد.
مهدی کماسی در پاسخ به این سوال که مگر زیرساخت ها مشکلی دارد؟ تاکید کرد: از نظر من زیرساخت ها مشکل دارد. اینترنت خیلی ضعیف نیست اما بعضی مواقع با مشکل روبرو می شود. فردی که خرید اینترنتی کرده و پول را پرداخت می کند ولی با مشکل روبرو می شود و هیچ سندیتی برای پرداخت این پول وجود ندارد.
دولت برای فروش های اینترنتی تبلیغ کند
در حال حاضر بسیاری از خریدها از یکی دو سایت در ایران انجام می شود. این فعال و استاد دانشگاه در زمینه کسب و کارهای اینترنتی در پاسخ به این سوال که چطور می توان اعتماد مردم را به سایت های فروش اینترنتی جلب کرد؟ گفت: تبلیغات مستقیم توسط دولت می تواند موثر باشد. در حال حاضر هر کسی می خواهد خرید اینترنتی کند مستقیم به یکی دو سایت مراجعه می کند، در صورتی که فروشندگان دیگری هستند که حتی قیمت های پایین تری دارند. این یکی دو سایت فروش اینترنتی خود را به مردم در نحوه پرداخت، گارانتی و خدمات دهی ثابت کرده اند به همین دلیل است که همه به این سایت ها مراجعه می کنند و حتی اگر محصولات را با قیمت بالاتری می خرند خیالشان راحت است. اگر بتوانیم تبلیغات را گسترده کنیم سایت های دیگر هم می توانند در این عرصه موفق باشند.
وی برای این موضوع راه حل داده و تاکید کرد: دولت می تواند یک سایت راه اندازی کرده و شرکت های معتبر فروش اینترنتی را معرفی کند تا مردم بتوانند از همان سایت روی لینک آن شرکت ها کلیک کرده و با مقایسه قیمت ها بتوانند خرید کنند.
قانون خرید و فروش اینترنتی کامل نیست
مهدی کماسی در پاسخ به این سوال که آیا قانون خرید و فروش اینترنتی کاملی در کشور وجود دارد؟ گفت: قانون وجود دارد ولی کامل نیست. وقتی یک فرد خرید اینترنتی کند و به هر نحوی کالا به دست او نرسد حداقل پروسه سه ماهه برای شکایت به پلیس فتا و مراجع قضایی در انتظار اوست تا ثابت کند که این خرید انجام شده و به دست من نرسیده است. بعد از این پروسه ضرر و زیان شروع می شود. بعضی از مواقع هم ضرور و زیان برای شرکت های اینترنتی قسطی می شود. یعنی فرد پول را پرداخت کرده و باید به صورت قسطی آن را از شرکت پس بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس برای رفع این نواقص قانونی در دوره کرونا اقدامی داشته است؟ گفت: دیدن نه اما صحبت های آن همیشه بوده است. در خبرهای مجلس، گزینه هایی در نظر دارند اما این قوانین هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. متاسفانه هنوز اقدامی در این راستا انجام نشده است.
این فعال و استاد دانشگاه در زمینه کسب و کارهای اینترنتی در پاسخ به این سوال که چقدر آگاهی مردم از فضای کسب و کار اینترنتی می تواند به رونق کسب و کار کمک کند؟ گفت: قطعا روی صنوفی که در این فضا فعال هستند تاثیر به سزایی می گذارد. خرید اینترنتی در کاهش ترافیک، صرفه جویی در وقت، حضور در ازدحام و... را حذف می کند.
مهدی کماسی در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی تمهیداتی دارد که بتوان خریدهای اینترنتی را از آن ردیابی کرد؟ تاکید کرد: خیر. من چنین چیزی را ندیده ام. برخی بابت مشکل در خرید اینترنتی باید پرینت حساب بگیرند و تنها راه اثبات خرید گرفتن پرینت حساب از بانک است. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر