مرگ روزانه 8 جوان ایرانی زیر 20 سال بدلیل عدم پیوند عضو / کاهش 60 درصدی پیوند عضو با شیوع کرونا

کرونا وضعیت اهدا و پیوند اعضا را تحت تاثیر قرار داد و کمتر شدن هر چه بیشتر آمار کرونایی ها، میزان پیوند اعضا را بیشتر می کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با شیوع کرونا دستورالعمل های جدیدی برای پیوند اعضا ایجاد شد. همچنین به گفته نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان کاهش آمار مبتلایان به کرونا، موجب افزایش عمل پیوند عضو خواهد شد.

کاهش 60 درصدی پیوند عضو با شیوع کرونا

امید قبادی، نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان در تشریح وضعیت اهدای عضو از ابتدای شیوع کرونا در کشور به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: از ابتدای اسفند سال 98 با شیوع بیماری کرونا، اهدا و پیوند را مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت مثل سایر کشورها تا زمانی که پروتکل های آن فراهم شود متوقف شود. از اواسط اسفند 98 نیز پروتکل اهدا و پیوند در دوران کرونا ارائه شد و تا اردیبهشت ماه کم کم پیوند و اهدا را از نو شروع کردیم. با این حال تا اردیبهشت امسال با اُفت 60 درصدی اهدا و پیوند مواجه شدیم. به دلیل این که افرادی که نیازمند پیوند عضو هستند بعد از اینکه پیوند می شوند، داروهای مهارکننده سیستم ایمنی استفاده می کنند و این موضوع احتمال ابتلای آن ها به هر گونه بیماری ویروسی از جمله کرونا را زیاد تر می کند. بنابراین مجبور هستیم تا فقط در افرادی عمل پیوند را اعمال کنیم که واقعاً ادامه حیات آن ها در گرو آن است.

امید قبادی

نسبت به 3 ماه گذشته با رشد پیوند اعضا مواجه شدیم

قبادی به ماه های ابتدایی شیوع کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: در ماه های ابتدایی شیوع کرونا در کشور، تا جایی که امکان داشت، کسانی را که نیاز فوری و حیاتی به پیوند کلیه نداشتند را نگه داشتیم و آن ها را دیالیز کردیم. با این وجود با توجه به این که موفق شدیم آمار کرونایی ها و فوتی های ناشی از آن را تا حد زیادی کنترل کنیم و شمار فوتی ها را دو رقمی کنیم، میزان اهدا و پیوند نیز به همین سبب رشد یافت. بنابراین آمار اهدا و پیوندی های ما نسبت به سه ماه گذشته با رشد 50 درصدی پیوند اعضا مواجه بودیم.

نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با تاکید بر این که اگر آمار کرونایی ها کاهش یابد، میزان عمل پیوند هم بالا می رود افزود: امیدواریم تا با رعایت مردم، کاهش آمار کرونایی ها و البته نتیجه بخش بودن واکسن کرونا بتوانیم تا اواسط سال 1400 به نرخ پیوندی که در سال گذشته داشتیم، بازگردیم.

نیاز به کلیه در صدر پیوند اعضا/ پیوند ریه سخت ترین عمل پیوند دنیا

امید قبادی در مورد رتبه بندی اعضا برای عمل پیوند افراد و اینکه نیاز به پیوند ریه چقدر است، گفت: همیشه نیاز به پیوند کلیه در صدر آمار پیوند اعضا بوده است، متاسفانه ایران مهد بیماری هایی چون فشارخون و دیابت است و این بیماری ها نیاز به پیوند کلیه را افزایش می دهد. در حال حاضر بیش از 25 هزار نفر بیمار نیازمند پیوند عضو داریم که سه چهارم این آمار در صف پیوند کلیه هستند.

وی در مورد پیوند ریه ابراز داشت: پیوند ریه از جمله سخت ترین عمل های پیوند به شمار می رود، زیرا افرادی که مرگ مغزی می شوند، ریه شان زیر 24 ساعت قابلیت پیوند دارد و ریه تنها ارگان بدن است که با هوای بیرون در ارتباط است، بنابراین زودتر از سایر اعضای بدن از بین می رود.

آمار پیوند ریه در ایران زیر 3 درصد است

قبادی در مورد پیوند ریه افزود: در همه دنیا حدود 10 درصد از ریه های افراد مرگ مغزی قابل پیوند است که در ایران این آمار به زیر 3 درصد رسیده است. علت پایین بودن آمار پیوند ریه در ایران شامل تاخیر در رضایت دهی افراد، مراقبت های درمانی که در طول درمان باید انجام شود، به طور کامل انجام نمی شود و کار سختی است. به طور کلی پیوند ریه دو شاخص دارد که یکی از آن ها عبارت است از اینکه تعداد ریه ای که قابل پیوند است بسیار کم است و زود از بین می رود، شاخص دیگر نیز این است که عمل پیوند ریه سخت ترین عمل پیوند دنیاست. با این حال پیوند ریه جزو کمترین نیاز های ما در صف پیوند ریه است.

آسیب های ماسک نزدن 100 برابر بیشتر از ماسک زدن است

نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان درمورد ارتباط ماسک زدن مکرر و آسیب دیدن ریه ها گفت: اینکه به صورت ممتد از ماسک استفاده کنیم، قطعاً روی ریه ها تاثیراتی خواهد داشت. به این دلیل به افراد توصیه می کنیم در فضاهایی که مجبورند از ماسک استفاده کنند، اولاً بمدت طولانی ماسک نزنند، زمان هایی را اختصاص دهند تا در فضای آزاد و محیط باز قرار گیرند و نکته مهم دیگر آن که ماسک ها باید سر زمان مشخصی مثلاً بین 3 الی 4 ساعت تعویض شوند. با توجه به وضعیتی که در آن قرار داریم، اگر ماسک نزنیم احتمال آسیب های ریوی مان 100 برابر بیشتر از ماسک زدن است.

روزانه 8 جوان زیر 20 سال بدلیل عدم پیوند عضو فوت می کنند

امید قبادی در پایان اظهار داشت: سالانه حدود 5 تا 8 هزار نفر بر اثر مرگ مغزی فوت می کنند که 3 هزار نفر از آن ها قابل اهدا هستند و متاسفانه فقط هزار نفر از این افراد به اهدا می رسند. مهمترین علت این وضعیت به دلیل آن است که هنوز هم فرهنگ اهدای عضو در کشورمان نهادینه نشده است. مشکل اصلی ما در حال حاضر بیمارانی هستند که نیازمند پیوند اند و به دلیل کرونا آن ها را نمی توانیم پیوند کنیم. اکیداً از مردم کشورمان خواهش می کنیم اگر می خواهند دستورات بهداشتی مربوط به کرونا را کمتر رعایت کنند یا خسته شده اند، یادشان باشد که تعداد زیادی جوان زیر 20 سال در لیست انتظار اهدای عضو هستند. روزانه تعداد 7 یا 8 جوان و هر 2 تا 3 ساعت یک نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت می کنند. اگر بتوانیم با رعایت اصول بهداشتی و کنترل های بهتر، بیماری کرونا را کمتر کنیم، مرگ و میر افراد نیازمند عضو نیز کمتر می شود و به حیات خود ادامه می دهند.  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی