شمار بیشتری از گونه‌های جهش‌یافته کرونا در راهند

به گزارش رکنا ، یک متخصص بیماری‌های عفونی با هشدار در خصوص ظهور نسل‌های جهش‌یافته بیشتر کرونا 19، تأکید کرد که راه حل این معضل، تسریع واکسیناسیون عمومی است.

پیتر هوربی استاد بیماری‌های عفونی و سلامت جهانی در دانشگاه آکسفورد، به برنامه «تودی» در رادیو 4 گفت: «بدیهی است که این الگوی متفاوتی است که در حال ظهور است. ما شاهد ویروس‌های متفاوتی خواهیم بود که برخی از آنها نگران‌کننده خواهند بود.»

اکثر کارشناسان همچنین موافقند که جهش‌های ویروسی که در بریتانیا و آفریقای جنوبی پدیدار شده‌اند، تا به حدی نگران‌کننده هستند که بررسی بیشتر را ایجاب می‌کنند.

در مورد نسل‌های جهش‌یافته کرونا، پرسش‌های متعددی مطرح می‌باشند که اصلی‌ترین آنها در روزنامه  گاردین منتشر شده است.

آیا نسل‌های جهش‌یافته کرونا در بریتانیا و افریقای جنوبی به هم مرتبط هستند؟

خیر، پارامترهای متفاوتی وجود دارند اما درعین حال، ویژگی‌های مشابهی هم درکارند. گونه بریتانیایی «بی 1.1.7» و گونه جهش‌یافته در آفریقای جنوبی«501. وی» نامیده شده‌اند. در آنها جهش‌هایی در پروتئین شاخک‌دار مشاهده می‌شود که بخشی از ویروس است که به سلول‌های میزبان متصل می‌شود. از نظر قابل انتقال بودن، شبیه یکدیگر هستند و به نظر می‌رسد باعث افزایش بار ناقل ویروسی در مبتلایان می‌شوند.

سرعت انتقال آنها چقدر است؟

کارشناسان می‌گویند انتقال هر دو نسل جهشی کرونا، نسبت به سایر اشکال ویروس، سریع‌تراست.

مطالعه‌ای که توسط مدلسازان ریاضی در مدرسه بهداشت و طب استوایی لندن در شب کریسمس انجام شد، هشدار جدی را درباره میزان سرایت‌پذیری این‌ گونه جدید در بریتانیا مطرح کرد.

بر اساس این مطالعه، اعمال قرنطینه مشابه محدودیت‌های ماه نوامبر، تأثیر بسیار کمی در گسترش نسل جهش‌یافته جدید خواهند داشت و تنها راه جلوگیری از ازدحام مردم در بیمارستان‌ها، افزایش میزان واکسیناسیون از 500هزار به 2میلیون نفر در هفته و تعطیلی مدارس در طول ماه ژانویه است.

نمونه‌های مشابهی از گونه مشاهده شده در آفریقای جنوبی وجود ندارد اما کارشناسان هشدار داده‌اند که به نظر می‌رسد، سرعت انتشار این‌گونه در مقایسه با موج اول بیماری در کشور، بیشتر است.

در استان کیپ غربی آفریقای جنوبی که بشدت از گونه جدید کرونا آسیب دیده ،12 مورد در هر 100 هزار نفر در 26 نوامبر مشاهده شد اما تنها پس از چهار هفته، در 17 دسامبر، این آمار به 38 مورد در هر 100 هزار نفر افزایش یافت.

آیا تفاوت هایی د رمورد قابلیت ابتلای بیشتر در افراد وجود دارد؟

این نگرانی وجود دارد که هر دو نسل جهش‌یافته، ممکن است بیش از ویروس اصلی کرونا بر کودکان و بزرگسالان تأثیر بگذارند.

پروفسور نیل فرگوسن، مدلساز بیماریهای عفونی در کالج امپریال لندن گفت: آنالیز پیش رس در مورد چگونگی و مکان انتشار نسل جهشی کرونا در بریتانیا، گویای این است که این نسل، تمایل بیشتری به مبتلا سازی کودکان دارد.

از سوی دیگر ، دکتر زوایلی مخیزی وزیر بهداشت آفریقای جنوبی هشدار داد که پزشکان «شواهد تأیید نشده ای» را ارائه داده اند که «شمار بیشتری از بیماران کم سن که دچار بیماری‌های مزمن نیستند، از بیماری جدی رنج می برند.»

او با تشویق جوانان به عدم مشارکت در مهمانی های پایان سال، از آنها خواست «متوجه باشند که این موضوع، صرفا ناشی از اهمیت دادن به سلامتی دیگران نیست بلکه خود شما هم اکنون به همان اندازه در معرض خطر مرگ در اثر کووید 19 هستید.»

دکتر جولیان تانگ، ویروس شناس بالینی دانشگاه لستر نیز گفت که احتمال دارد، پارامتر رفتاری در شیوع بیماری در جوانان وجود داشته باشد زیرا احتمال بیشتری برای شیوع ویروس در رفتن به مدرسه کودکان، وجود دارد.

آیا این دو نسل جهش‌یافته، خطرناکتر از دیگر نسل‌های جهشی هستند؟

به گفته متخصصان بریتانیایی و آفریقای جنوبی، در حال حاضر به نظر نمی رسد که این دو نسل جهشی کرونا منجر به بیماری جدی تر یا افزایش مرگ و میر شود اما واضح است که اقدامات احتیاطی در قالب زدن به ماسک ، شستن دست و فاصله گذاری اجتماعی، اهمیت دارند.

لارنس یانگ، استاد انکولوژی مولکولی دانشکده پزشکی در وارویک گفت: «اقدامات محدودیت زا، مانع انتشار ویروس خواهند شد که همراه با بهبود نظارت (آزمایش ، ردیابی و جداسازی) و سرعت بخشیدن به انتشار واکسن، از همه گیری این نسل جهش‌یافته و هر جهش دیگری که ممکن است بوجود آید، جلوگیری می کند.»

بر اساس سرشماری انجام شده توسط خبرگزاری فرانسه تا روز جمعه 25 دسامبر، از زمان شیوع این پاندمی در پایان دسامبر 2019، یک میلیون 743187 نفر در جهان، جان باخته و بیش از 79.3 میلیون نفر را مبتلا شده اند/گاردین.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.