جزئیات طرحی در مجلس که مانع تخریب خانه محرومین کشور می شود

به گزارش رکنا، روح اله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد ثبت و پیگیری طرح دو فوریتی فرآیند تخریب منازل محرومین و تامین مسکن برای آن ها به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: امروز این طرح را در سامانه ثبت کردیم و در حال جمع آوری امضا برای آن هستیم، البته این طرح هنوز در فرآیند قانون گذاری قرار نگرفته، تا زمانی که برای هیئت رئیسه مجلس فرستاده شود و سپس در نوبت قانون گذاری قرار گیرد. چیزی که ما برای این طرح پیش بینی کردیم این است که بنا به این طرح اگر فردی طبق تشخیص دستگاه های متولی نیازمند و محروم شناخته شد قبل از تخریب خانه، برایش مسکن تامین شود.

انتقادات به طرح مذکور وارد است

ایزدخواه با اشاره به وارد شدن ایراداتی نسبت به طرح مذکور در فضای مجازی افزود: عده ای در فضای مجازی معتقدند که این طرح خلاف قانون شهرداری ها و ماده صد است، این اشکالات وارد است اما بحث ما بر سر این موضوع است که اگر در فرایند روال موجود و زمانی که خانه ای می خواهد تخریب شود، فردی نیازمند و مستحق است و نیازمند مسکن ابتدا توسط نهاد های مربوطه تشخیص داده شود و سپس آن خانه را تخریب کنیم.

دولت و نظام مطابق اصل 31 موظف به تامین مسکن برای محرومین اند

نماینده مردم تهران در مجلس در مورد تامین اعتبار و تخصیص بودجه برای اجرای این طرح گفت: کسانی که محروم، نیازمند و مربوط به دهک های ضعیف جامعه هستند طبیعتاً دستگاه های حمایتی باید از آن ها حمایت کنند و این وظیفه دولت و نظام است، بنابراین از این جهت مسئله ای وجود ندارد. بر اساس قانون اساسی و اصل 31 این وظیفه ذاتی دولت است که موظف به تامین مسکن متناسب با نیاز همه آحاد جامعه باشد. در این موضوع معتقدیم که شناسایی فرد مستضعف و مستحق باید بر اساس سامانه های موجود مثل سامانه رفاه ایرانیان و بعد بر اساس ضوابط نهاد های حمایتی مثل کمیته امداد و... تشخیص داده شود که فرد مورد نظر مستضعف شناخته شده است، سپس باید از طریق نهاد های حمایتی برایش مسکن تهیه شود. ضمناً لازم به ذکر است منابع مالی نهاد های حمایتی فقط از طریق بودجه تامین نمی شود بلکه از بسیاری از کمک های مردمی جذب سرمایه می کنند و طبیعتاً باید از این طریق برای نیازمندان تامین مسکن کنند.

در اجرای طرح با مشکل بودجه مواجه نخواهیم بود

روح اله ایزدخواه با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح با مشکل تامین بودجه مواجه نخواهیم بود، افزود: اکنون وزارت کار و رفاه اجتماعی را موظف کرده ایم که شناسایی اولیه را براساس سامانه رفاه ایرانیان انجام دهد تا وضعیت معیشتی افراد در آن مشخص شود، سپس با تشخیص مستحق بودن آن فرد برای تامین مسکن توسط نهادهای حمایتی و ارجاع به آن ها بررسی های میدانی انجام شود و بعد از تشخیص نهایی عملیات نهایی انجام شود.

کاسه و کوزه های ایرادات یک طرح را نباید سر محرومین بشکنیم

ایزدخواه در پایان با اشاره به انتقادات برخی افراد مبنی بر اینکه در این طرح بایستی اصلاحاتی اساسی و در مباحث مربوط به مدیریت شهری و... باید تغییراتی صورت گیرد، ادامه داد: همه این انتقادات سر جایش محفوظ است و این طرح مانعی برای این انتقادات نخواهد بود، طبیعتاً اصلاحات اساسی در مورد ماده صد و قوانین شهرداری ها باید صورت گیرد، منتها در این بین نباید حق محرومین ضایع شود و یک فرد محروم هزینه آن را بدهد، اگر فرایند ایراد دارد نباید کاسه و کوزه ها را بر سر محرومین بشکنیم. تدوین این طرح برای این بوده که نظام موظف است تا برای محرومین و مستضعفان تامین مسکن کند و با تشخیص افراد مستحق و محروم مسکن اش تامین شود و خانه اش نیز تخریب نشود. بنابراین این که عده ای می گویند ممکن است این طرح به حاشیه نشینی دامن بزند و افراد در مناطق غیرمجاز خانه بسازند و به این بهانه خانه دار شوند نیز صحیح نیست، زیرا فرایند مدیریت شهری کما فی السابق در این طرح رعایت می شود و باید مسئولین امر با عوامل ساخت وساز های غیرمجاز برخورد کنند. مسئله این است که نباید با کسی که در آلونکی و در یک محیط 12 یا 13 متری زندگی می کند باشکلی قهرآمیز و خشونت آمیز برخورد شود، چرا که تامین مسکن برای همه آحاد جامعه، که در اولویتی بالاتر در قانون است محقق نشده، وقتی اولویت بالاتر محقق نشده حق نداریم زندگی افراد را از هم بپاشیم و اسم آن را اجرای قانون بگذاریم. اگر شرایطی بود که نظام اصل 31 قانون اساسی را رعایت کرده بود، می توانستیم بگوییم که دیگر وقت آن رسیده تا آلونک مناطق محروم را تخریب کنیم.

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

 

خبرنگار: مهدی برازنده

وبگردی