شیرابه در لیوان آملی‌ها / احتمال دارد سد، آب سمی را به مردم برساند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر آمل در مسیرجاده هراز منطقه‌ای وجود دارد به نام عمارت که نزدیک به چهار دهه است که دپوی هزاران تن زباله بوده. انباشت زباله در این منطقه به حدی گسترده بوده است که کارشناسان محیط زیست می‌گویند این منطقه دیگر توانایی پذیرش زباله را ندارد و چند سالی است که به مرحله اشباع رسیده است.

وزارت نیرو سال ۹۰ وعده داده بود که برای حل مشکل ساخت سد، طی ۲ سال عمارت زباله را تعطیل و مشکل را حل کند. گرچه بسیاری از کارشناسان نسبت به ساخت سد و فاجعه زیست محیطی که ایجاد خواهد کرد هشدار داده بودند، ولی ساخت سد رو به اتمام است و بعد از 9 سال به تازگی تصمیم گرفته شده است جلوی دپوی زباله را در عمارت بگیرند.

حمید هاشمی، شهردار آمل اظهار کرده است که یک قطعه زمین پنج هکتاری در مرتع سنگچال در ۴۰ کیلومتری جاده هراز با نوشتن و امضای صورتجلسه تحویل شهرداری شده است.

هاشمی بیان کرد: با تحویل این زمین ساماندهی پسماندهای جامد شهری به روش های نوین فناوری در شهر آمل سرعت می گیرد و این شهرستان از معضل زباله و منطقه عمارت نجات خواهد یافت.

رسیدن شیرابه ها به شیب رودخانه

رضا طاهری، فعال محیط زیست در گفت و گو با رکنا اثراتی که در این چند دهه بخاطر دپوی زباله‌ها بر منطقه عمارت وارد شده است را جبران ناپذیر دانست و گفت: این زباله‌ها از سال 63 تا الان روی هم انباشته شده است. چون حجم این زباله‌ها زیاد است، شیرابه‌های آن هم در اطراف پراکنده شده است. یعنی تا اعماق زمین فرو رفته است و حتی به شیب رودخانه نشتی دارد و ممکن است که این شیرابه‌ها به آب‌های شرب ما هم نفوذ کرده باشد.

وی افزود: چون این حجم بسیار سنگین است نه میشود این زباله ها را به جای دیگر انتقال داد و نه میشود کارخانه زباله سوز آنجا زد تا زباله‌ها را بسوزانیم. سال‌ها برای این که جلوی بو و شیرابه‌های این زباله‌ها را بگیرند می آمدند با لودر روی زباله ها خاک و یا آهک میریختند. حالا بخاطر همان ماشین‌های سنگینی که زباله خالی میکردند و بولدوزری که در حرکت بود، زباله‌ها روی هم پرس شده اند. یعنی دیگر نمیشود زباله ها را از هم تفکیک کرد و امکان این که بشود این زباله ها را بسوزانیم وجود ندارد. در نتیجه این یک معضل خیلی پیچیده ای شده است.

احتمال دارد سد، آب سمی را به مردم می رساند

طاهری گفت: تنها راهی که میشود گفت رهاسازی است. اگر هم بخواهیم این زباله‌ها را منتقل کنیم هزینه خیلی سنگینی دارد. این زباله ها الان یک معضلی برای سد است، چرا که شیرابه‌ها هم در اعماق زمین وجود دارد و هم در آب رودخانه میرود. اگر ساخت این سد ادامه پیدا بکند، جمع شدن آب باعث بالا آمدن سطح آب می‌شود. اگر هم آب بیاید بالا این زباله ها را در درون خودش جا میدهد و آّب را سمی خواهد کرد.

خبرنگار: کامیار فکور

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.