کارشناسان در گفت و گو با رکنا مطرح کردند،
بیماران ام اس جاماندگان از تحصیل، کار و ازدواج / زنان 3 برابر مردان مبتلا به ام اس می شوند
رکنا : یک پزشک مغز و اعصاب گفت: داروهای متنوعی برای بیماران ام اس تجویز میشود. خیلی از داروها روی مبارزه بدن با ویروس کرونا تاثیر منفی ندارد. اما داروهای خوراکی و تزریقی که شش ماه یک بار تجویز میشود ممکن است باعث ضعف سیستم ایمنی شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، کرختی مکرر دست و پا، ضعف گاه به گاه و بیدلیل عضلات بدن، تاری دید و ایجاد حالت غیر متعارف دوگانه بینی یا دوبینی و دیدن سایه در کنار هرآنچه که فرد می بیند؛ این نشانه ها علائم بیماری گرگ خفته یا همان ام اس است. اما فقط این مشکلات نیست که بیمار مبتلا به ام اس با آن دست به گریبان است، بلکه او باید با بحرانیهای اجتماعی خود نیز دست و پنجه نرم کند.
پیمانه رحمانی، روابط عمومی جمعیت ام اس، در گفت و گو با رکنا مشکلات اجتماعی بیماران ام اس را اشتغال، ازدواج، مسائل اقتصادی، فرهنگی و تحصیلی دانست و گفت: خیلی از بیماران بخاطر عدم سالمسازی و مناسبسازی فضاهای دانشگاهی از دانشگاه انصراف میدهند. اشتغال یکی از مشکلات مهم بیماران ام اس است. وقتی که لیبل این بیماری به فردی خورده میشود دیگر توانمندی ها و تحصیلات و استعدادهایش کنار گذاشته میشود و استخدام نمیشود. مشکل دیگر این است که بیمار اگر بخواهد ازدواج کند بیماری خود را نمیتواند پنهان کند و خیلی از خانوادها با این افراد وصلت نمیکنند. اگر بستر اقتصادی خانواده مهیا باشد، هر خانواده میتواند از بیمار خود مراقبت کند. اما بعضی از خانوادهها توان نگهداری از بیمار خود را ندارند.
رحمانی اظهار کرد: الان در حال حاضر هم داروهای گران قیمت داریم و هم داروهای ارزان قیمت. ولی بیماران داروهایی را که خارجی هستند و مبلغ بالایی دارند به سختی تهیه میکنند.ولی به طور کل مشکل دارو وجود ندارد. داروها همه هست و دارویی نیست که در داروخانه نایاب باشد. قیمتها هم به نسبت سال قبل افزایش داشته است اما هنوز مشخص نشده است که قیمت داروها میخواهد بالا برود یا پایین.
مژگان قهاری، متخصص مغز و اعصاب، در گفت و گو با رکنا گفت: این بیماری در میان زنان به نسبت مردان حدود 3 برابر شایع تر است. شاید بخاطر این که خیلی از بیماری های خودایمنی در زنان شایع تر است. میزان ابتلا در کشور ما نسبت به 100 هزار نفر بیشتر شده است. یک زمانی ما زیر 50 در 1000 نفر بودیم اما الان به نظر میرسد بین 90 تا 100 در هزار بیمار مبتلا به ام اس داریم. حتی توی شهرهایی مثل اصفهان و تهران این رقم بیشتر هم هست.
قهاری بیان کرد: بیماری ام اس یک بیماری هست که اشکال مختلف دارد و هزار چهره است. هر بیماری با بیمار دیگر علائم متفاوتی دارد.علائم بیماری بیشتر حسی، حرکتی و تعادل است. اینها شرایطی هست که هر بیماری و شدت و ضعفش فرق دارد. فردی هست که سالهاست بیمار است اما مثل یک آدم عادی به نظر میآید و فردی هم هست که بعد از چند سال دچار ناتوانی جدی میشود. این بیماری را باید چند جانبه در نظر بگیریم. فقط بحث مراجعه به پزشک و دارو نیست. بیماران نیاز به خدمات درازمدت توانبخشی دارند.
وی افزود: به طور کل این بیماری برای افراد هرینه های بسیار بالایی دارد. از جمله نیاز ایاب و ذهاب و توانبخشی بیماران. از طرفی وقتی مشکلات اقتصادی وجود دارد، کسی که درگیر بیماری ام اس است هم خودش و هم خانوادهاش خیلی آسیب میبینند. چرا که این عامل هم شرایط روحی و وضعیت جسمی بیمار را تحت تاثیر قرار میدهد و هم فشار مضاعفی بر خانواده بیماران وارد میشود.
قهاری درمورد تاثیر بیماری کرونا بر بیماران ام اس گفت: داروهای متنوعی برای بیماران ام اس تجویز میشود. خیلی از داروها روی مبارزه بدن با ویروس کرونا تاثیر منفی ندارد. اما داروهای خوراکی و تزریقی که شش ماه یک بار تجویز میشود ممکن است باعث ضعف سیستم ایمنی شود و شانس ابتلا به کرونا را افزایش دهد. درکل مطالعاتی که درمورد بیماران ام اس انجام شده است خیلی با جمعیت عادی تفاوتی ندارند. افرادی که مخصوصا این داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی را میگیرند باید بحثهای پیشگیری از ابتلا به کرونا را رعایت کنند.
خبرنگار: کامیار فکور
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر