فروش خاک سیستان و بلوچستان  تنی 8 دلار

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، خاک حاصلخیز منطقه دشتیاری سیستان و بلوچستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس فروخته می شود. این خبر سابقا توسط معصومه ابتکار و مشاور او در زمانی که رییس سازمان محیط زیست بود، تایید شد. اما مهدی خزعلی، رئیس پیشین هیئت مدیره کارخانه پودر خاک سرخ هرمز، آن را در سال 90 تکذیب کرده است. برای آخرین بار نیز این خبر را وحید پورمردان، مدیر کل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان تکذیب کرده است. اسماعیل کهرم، فعال محیط زیست در رابطه با سقم این خبر با رکنا گفت و گو کرد.

1456652242302_1376486338_kahrom-th3

کهرم گفت : این خبر صحت دارد. خبری بود که بنده به شخصه آن  را رصد کردم. آدرس دقیق آن منطقه نوبندیان در یک قدمی کنارک است. همان جا که فرودگاه بلوچستان قرار دارد. آنجا شش ایستگاه وجود دارد که با کامیون خاک را جمع می کنند و این خاک را تا خلیج فارس و دریای عمان می برند. از آنجا خاک به کشورهای حاشیه خلیج فارس می رود.

15 ایستگاه مجهز به 10 کامیون و دو بولدزر

وی در ادامه بیان کرد : این خاک حاصلخیر است. آن را برداشت می کنند تا جایی که به کف سنگی «مارن» می رسند. مانند سنگ مرمر است. یعنی سطحی که امکان کشاورزی دارد از بین می رود و بر سنگ هم که نمی توان کشاورزی کرد. دومین مسئله نهرها و چشمه هایی است که بر اثر جوشش خاک، ظرف هزاران سال ایجاد شده است. مسیر این چشمه ها بر اثر این برداشت ها کور می شوند. تمام زمین های کشاورزی منطقه از حیّز انتفاع ساقط می شوند. ما از این برداشت خاک تصویر گرفتیم. در هر کدام از این ایستگاه ها 10 تا 15 کامیون مستقر هستند که خاک را جابجا کنند. کنار آنها یک یا دو بولدزر بود. این مشاهدات عینی ما است. جایی هم رفتیم که تقریبا به ما حمله کردند.

هزار سال طول می کشد خاک جایگزین شود

کهرم اشاره کرد : این خاک خاک کشاورزی است ولی در خلیج فارس ریخته می شود. شاید بگویید چرا خاک کشاورزی؟ زیرا آنها راضی نمی شوند 800 کیلومتر مسیر طی کنند و از کویر خاک ببرند. آنطور که ما مطلع شدیم، به ازای هر متر مکعب، 8 دلار فروخته می شود. خیلی طول می کشد که این خاک جایگزین شود. درواقع زمانی باید طی شود که سنگ تحت عوامل فرسایشی قرار بگیرد و به خاک تبدیل شود. البته خاک حاصلخیر چیزی دیگر است. تخمین زده شده است که 300 تا 400 سال زمان لازم است تا یک بند انگشت خاک تولید شود. عمق خاک کشاورزی باید 35 سانت باشد. این یعنی 1200 سال طول می کشد تا خاک منطقه جایگزین شود. خاک چنین ثروتی است. اما آن را تنی 8 دلار به ثمن بخس می فروشیم.
 

سیستان بضاعت این برداشت را ندارد

این فعال محیط زیست اشاره کرد : سیستان بضاعت این برداشت را ندارد. ضمنا، فقط خاکی که برداشت می کنند نابود نمی شود. چهار قدم پایین تر از آن زمین های کشاورزی است که چشمه های آن با این برداشت کور می شود و تمام سیستم آبیاری آنجا از بین می رود تا 8 دلار پول نصیب ما شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.