صدور تراکم های سیار در شهرداری همچنان جاری است / رانت و فساد در هولوگرام ها  + فیلم
حجم ویدیو: 32.89M | مدت زمان ویدیو: 00:04:04

هولوگرام / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، هولوگرام هایی که در مدیریت شهری گذشته وارد سیستم ساخت و سازها و پرداخت بدهی شهرداری شده بود با انتقادات بسیاری روبرو و به جایی برای رانت و فساد مبدل شد. شرکت های کارگزاری آمدند، هولوگرام ها را به دست گرفتند تا از آن سود ببرند. مدیریت شهری تهران در دوره پنجم اما از همان ابتدای فعالیت خود از برچیده شدن هولوگرام ها یا همان تراکم های شناور خبر داد. این در حالی بود که هولوگرام های صادر شده در دوره گذشته مدیریت شهری جزئی از تعهدات شهرداری محسوب می شد. به همین دلیل محمدعلی نجفی، اولین شهردار منتخب دوره پنجم دستور داد این هولوگرام ها راستی آزمایی شوند. اما بعد از مدتی هولوگرام ها به محلی برای بحث اعضای شورای شهر تهران تبدیل شد. برخی هولوگرام ها را مصداق شهر فروشی می دانستند و برخی لزوم اداره شهر. محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: ساز و کار هولوگرام در همه مناطق وجود دارد. در مقطعی از زمان تراکم سیار، در مقطعی نیز به عنوان صدور هولوگرام مطرح بود. شخصا اعتقاد دارم فلسفه راه اندازی مکانیزم هولوگرام و کارگزاری اشکالی ندارد.

رانت و فساد در هولوگرام ها

وی افزود: انتقادات به هولوگرام و کارگزاری در مدیریت شهری دوره گذشته به ساز و کارهای آن بود و این که فرآیند تصمیم گیری و تبادل اسناد شفاف و دقیق نبود.

محمد سالاری تاکید کرد: ابتدای حضور مدیریت شهری جدید که صحبت از کنار گذاشتن کلیت هولوگرام و کارگزاری مطرح شد به شهردار تهران و اعضای شورای شهر تهران گفتم اصل هولوگرام برگه هایی است در دست افرادی که از شهرداری طلب دارند و در قبال مطالبات امتیازی تحت عنوان هولوگرام دریافت می کنند. اشکال اینجاست که نحوه قیمت گذاری، کارشناسی املاک و محاسبه مطالبات دقیق نباشد و دارای رانت و فساد باشد یا منبع و ریشه صدور هولوگرام اشکال داشته باشد. پیمانکارانی هستند که با شهرداری کار می کنند و شهرداری به جای پول به آنها ملک (آپارتمان یا واحد تجاری) واگذار می کند. در این فرآیند هولوگرامی صادر می شود که سندی در دست پیمانکاران است که مشخص می شود این پیمانکار چقدر طلبکار است.

کارگزاران پول نیاوردند ولی صاحب ثروت شدند

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: اصل کارگزاری هم مشکل نداشت. کارگزاران ابزارها و بنگاه هایی دارای نقدیندگی قابل توجهی هستند که شهرداری از طریق کارگزاری آنها را به مشارکت می طلبد. آنها نقدینگی خود را کنار مدیریت شهری می آورند تا طرح های شهری پیش برود. مشکل وقتی پیش می آید که کارگزاران پول نیاورد. نه تنها پول نیاورند بلکه با پول شهرداری ملک بخرند و سودهای آنچنانی به جیب بزند. این موضوع در مدیریت قبلی مرسوم بود.

محمد سالاری تاکید کرد: شرکت های کارگزار در مناطق مختلف یا سازمان املاک مستغلات شهرداری تهران باید نقدینگی قابل توجهی می آورند و در کنار شهرداری در ساخت پروژه های شهری باشند و بابت هزینه هایشان سود قابل قبولی دریافت کنند. آنها نه تنها پول نیاورند بلکه مردم را به کارگزاران معرفی می کردند تا پول عوارض را از مردم دریافت کنند. کارگران املاکی بعضا در طرح را با قیمت کمتر خریداری می کردند و به پیمانکاران دیگر با قیمت بیشتر واگذار می کرد. این کارگزاران بدون هیچگونه نقدینگی و سرمایه صاحب دارایی می شدند. این فرآیند درست نبود. در این دوره مدیریت شهری بعد از دوره توقف، هولوگرام های گذشته راستی آزمایی شد و هولوگرام هایی که دچار مشکل بود را احصا کرد. در کمیسیون بودجه شورای شهر تهران این موضوع مطرح شد و دستورالعملی مصوب شد که ساز و کار هولوگرام را مشخص کرد. در حال حاضر سیستم هولوگرام در شهرداری جاری است اما نه به روال گذشته بلکه شفاف، دقیق و قانونی انجام می شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.