روش صحیح استفاده از ماسک / ماسک خیس میکروب را جذب می کند/ کولر خودرو احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می دهد؟

ماسک / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، اما بعد از 3 ماه ستاد ملی مبارزه با کرونا استفاده از ماسک را اجباری کرد. از سوی دیگر بر رعایت فاصله گذاری بیش از 160سانتیمتر تاکید داشت. اما چگونه باید از ماسک استفاده کرد؟ هر چند ساعت یکبار باید ماسک عوض شود؟

محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال به خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: بخشی از ماسک های تنفسی مربوط به کادر درمانی است و کادر درمانی نحوه استفاده و روش های کاری خود را دارند. آنها در بخش عفونی از ماسک استفاده می کنند و اگر این ماسک ها خیس شده یا موقع رفتن به منزل ماسک ها را تعویض می کنند.

ماسک / ماسک اجباری شد / طریق صحیح ماسک زدن / ماسک زدن در اتوبوس / ماسک زدن در خودروی شخصی

به جلوی ماسک دست نزنید

وی با اشاره به ماسکی که عموم مردم استفاده می کنند، افزود: مهم ترین مسئله این است که ماسک باید از سیستم آرم و نشان دار باشد و از داروخانه ها یا مراکز بهداشتی تامین شود. مردم باید خرید ماسک از دستفروشان یا کنار خیابان (حتی اگر ارزان تر باشد) استفاده نکنند چون ممکن است قابل اعتماد نباشد. مردم بعد از خرید باید به یکسری از مسائل توجه داشته باشند. ابتدا باید دست هایشان را بشویند یا با محلول الکلی ضدعفونی کنند تا ماسک آلوده نشود. ماسک را از بند آن بیرون بیاورند و فقط به بند ماسک دست بزنند و حتی المکان نباید به سطح جلوی ماسک دست بزنند.

در جمع ماسک را به طور دائم استفاده کنید

رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درست است که ماسک زدن در فضای بسته بسیار اهمیت دارد، اما بهتر است که در فضای باز نیز از ماسک استفاده شود. اگر فردی می خواهد از ناوگان عمومی، تاکسی یا خودرویی که متعلق به خودشان نیست استفاده کنند استفاده زدن ماسک به طور دائم توصیه می شود.

ماسک خیس میکروب را جذب می کند

محسن فرهادی گفت: درست است گفته می شود ماسک از 2 تا 4 ساعت باید روی صورت باشد. واقعیت این است که عمر مفیدی را برای یک ماسک در نظر گرفت. ممکن است عرق کنید و سطحی که به صورت چسبیده است، خیس شود. طبیعتا آن ماسک غیرقابل استفاده است و به راحتی می تواند مواد میکروبی را در خود جا دهد و از شرایط عادی بیشتر می شود. در شرایط عادی دوبار در طول یک روز کامل اگر ماسک زدیم و عرق نکردیم و در محیط کار بودیم کافی است. تاکید می کنم ممکن است بلافاصله بعد از زدن ماسک مجبور شوید آن را تعویض کنید چون عرق کرده است یا ممکن است عطسه کنید.

ماسک را هرگز روی زمین نیندازید

رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: برای تعویض نیز باید دست را دوباره ضدعفونی کرد و از بند ماسک را از صورت برداشت و داخل یک کیسه پلاستیکی گره زده و در سطل زباله بیندازید. هرگز ماسک را روی زمین نیندازید چرا که ممکن است ناقلی بدون علائم باشیم و عامل انتقال را در جامعه پخش می کنیم. ماسک آلوده و پسماند عفونی است و باید آن را در کیسه فریزر قرار داد.

چه زمانی در خودروی شخصی ماسک بزنیم؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا نیاز است که در خودروهای شخصی از ماسک استفاده شود یا خیر؟ گفت: اگر فردی تنها یا با اعضای خانواده که تماس نزدیک دارند طبیعتا نیازی به زدن ماسک نیست. اگر سوار خودروی غریبه ای شدیم یا غریبه ای را سوار کردیم قطعا باید راننده و مسافر ماسک داشته باشند. اگر قرار است همکارمان را برسانیم نگوییم من همکار هستم. باید بدون رودربایستی ماسک زده شود و مسافر در صندلی عقب بنشیند. هر چقدر فاصله افراد بیشتر باشد ایمن تر خواهند بود.

کرونا از طریق هوا منتقل نمی شود

محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال که آیا زمان روشن کردن کولر خودرو باید ماسک زد؟ تاکید کرد: درست است که کووید-19 ویروس تنفسی است اما به وسیله هوا منتقل نمی شود. وقتی کولر را روشن می کنیم، بهتر است دریچه کولر را سمت خودمان نگیریم. در هر صورت (تنها و با وجود افراد دیگر در خودرو) بهتر است گوشه شیشه را باز بگذاریم تا هوا در گردش باشد. اما اگر فرد غریبه ای در خودرو بود از کولر استفاده نکنید و حتما شیشه را باز بگذارید تا هوا در گردش باشد. فضای بسته و عدم تهویه مناسب دو مسئله ای است که در انتقال این بیماری به اثبات رسیده. اگر فردی در فضای بسته ای باشد که تهویه مناسب ندارد ماسک هم نمی تواند او را مقاوم و ایمن نگه دارد چون باید تمام این شرط ها با هم اجرا شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.