پرونده دماوند آغاز توقف زمین خواری ها با نام وقف / علت فاش شدن پرونده وقف دماوند چه بود؟

دماوند – اراضی| به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، محمد درویش، کنشگر محیط زیست در این رابطه با رکنا گفتگو کرد. وی معتقد است که این آغاز پایان زمینخواری به بهانه وقف در ایران است.

2013281

درویش در خصوص بازپسگیری اراضی وقفی دماوند، گفت: از دو هزار و چهارصد و هشتاد و چهار هکتار ، 2377 هکتار از اراضی دماوند که به وقف سپرده شده بودند، به نام دولت بازگشت خورد. از این مساحت حدود 100 هکتار را اوقاف نگهداشته است که گفته اند بزودی آن را بررسی می کنند. ما امیدواریم که این نیز به دولت بازگردانده شود. یک یازدهم مساحتی را که اوقاف تصرف کرده بود بازگرداندیم. این یک موفقیت بزرگ است و آغاز بازپس گیری زمین خواری هایی است که صورت می گرفته است. این را باید موفقیت مردمی تلقی کنیم که حساسیت خود را به احقاق حقوق خود نشان دادند.

اوقاف کرنش کرد زیرا قوه قضائیه وارد شد 

وی در ادامه بیان کرد: این منطقه مربوط به گردنه دماوند یا به اصطلاح یال دماوند است. سازمان اوقاف ابتدا زیر بار نمی رفت و می گفت که این منطقه ربطی به دماوند ندارد. اما ممارست مردم سبب شد که آنها به اجبار سند را به نام سازمان جنگل ها برگردانند. در رابطه با آن صد هکتار هم، سخنگوی سازمان ثبت اسناد گفته است که یک موارد اختلافی در پلاک 68 و 69 وجود دارد که حل خواهد شد. این نتیجه رفتار درست مردم و افکار عمومی بود. آنها اصلا زیر بار نمی رفتند که این زمین ها را پس بدهند. دستور دستگاه قضایی به دلیل فشار افکار عمومی بود که اوقاف را به کرنش وادار کرد. اکنون سازمان اوقاف هیچ ادعایی در رابطه با غیر آن 100 هکتار، نمی تواند داشته باشد.

آغاز پایان زمین خواری در ایران

درویش گفت: به نظر بنده این آغاز پایان ایرانخواری به بهانه وقف است. ما همچنان باید تلاش کنیم تا موارد مشابه بازگردد. خیلی از اراضی این وضعیت را دارند. یعنی به وقف تصرف شده اند. نمونه های آن 5600 هکتار در آق مشهد است. نمونه دیگر آن شبستان نور است که صدای آن تازه درآمده است. خیلی جاهای دیگر که سازمانهای منابع طبیعی کوتاه می آمدند و زور بازپسگیری نداشتند. اینکه مشخص شود چه زمین هایی را اوقاف تصرف کرده است و قوه قضاییه باید به انها ورود کند، کار رسانه است. متاسفانه این اتفاق نمی افتد. بگذارید یک مثالی بزنم که موضوع کاملا مشخص شود، سر همین پرونده اوقاف صراحتا گفت چرا سال 82 که تکه ای از دماوند را گرفتیم صدای کسی در نیامد؟ چرا امروز صدای شما در می آید؟ تازه ما می فهمیم که آن زمان ساخت و پاختی صورت گرفته است که امروز صدایش درآمده است. ما آن زمان خبردار نشدیم.

سهم خواهی کردند، به نتیجه نرسیدند، برملا شد

این فعال محیط زیست اضافه کرد: اگر امروز موضوع دماوند رسانه ای شد دلیل دارد. دلیل آن است که دو جناحی که سهم خواهی کردند به نتیجه نرسیدند. دعوایشان شد و موضوع پیچید و ما خبردار شدیم و افکار عمومی شاکی شد و قوه قضاییه ورود کرد و موضوع به نفع مردم تمام شد. اما آیا سازمان اوقاف به رسانه ها پاسخ گو است. آیا اجازه می دهد که شما به آنجا بروید و اسناد را بررسی کنید. در این صورت است که رسانه ها هم نتوانسته است. ما باید تلاش کنیم که این اراضی شناسائی شوند و عدالت حاکم شود.

سندهایی که تنها برای موزه مناسب هستند

درویش در ادامه بیان کرد: خیلی از اوقاف بنا بر اسناد قدیمی است. مثلا اراضی اوقاف امامزاده حارث بنا به یک سند 6 صد ساله تصاحب می شوند. با این حساب یکی از نوادگان شاه عباس می تواند نصف اصفهان را تصاحب کند. باید به او بدهیم. حقی دارد؟ این حرفها کمدی است. سال 1341 قانون ملی شدن اراضی اعلام کرد که هر سندی قبل از این تاریخ بلقا است. این سندها بدرد موزه می خورند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.