نگاهی به 3 قتل ریحانه عامری، فاطمه بحری و رومینا اشرفی / ازدواج دختر 15 ساله خشونت نیست

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در یک ماه سه قتل خانوادگی ( رومینا اشرفی ، ریحانه عامری و فاطمه بحری) و که قربانیان آن دختران و زنان جوان بودند که توسط مردان خانواده به قتل رسیده بودند این مهم را بیشتر تاکید داشت که لایحه تامین امنیت زنان در چه مرحله ای است و آیا امیدی به تصویب و اجرایی شدن آن وجود دارد؟

آیا با تصویب این قوانین با توجه به بعضی تفکرات در جامعه و مشکلات اقتصادی می توان تصور کرد که قانون های بازدارنده بتوانند مانع بروز چنین قتل هایی شوند؟

لایحه تامین امنیت زنان که بعدها به لایحه " صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان" تغییر نام داد، بیش از ۷ سال است که مابین نهادهای حاکمیتی دست به دست می شود.

نظرات مختلفی در خصوص این طرح وجود دارد. برخی مفاد آن نمی پذیرند و سعی می کنند در اسلامی سازی آن تلاش بیشتری شود.

جدا از این افراد که مخالفتشان به خاطر شکاف مفاد خشونت علیه زنان با ارای دینی است، جمعی از کارشناسان قضائی و جامعه شناس، این قوانین را مازاد و غیر قابل اجرا می دانند. آنها معتقد هستند قوانین جرم و جزا کفایت تامین امنیت زنان در برابر خشونت را دارد.

همچنین، بسیاری از فعالان حقوق زنان، تصویب این لایحه را از واجبات جامعه برای احقاق حقوق زنان می دانند.

گذشته ازاین، لایحه مذکور پس از سالها، به مجلس یازدهم ارث رسیده است. برای تمام کسانی که در سال های متمادی پیگیر مفاد، اصلاحیه ها و تصویب این لایحه بودند، مهم است که مجلس یازدهم چه برخوردی با این لایحه خواهد داشت. بویژه اینکه مجلس یازدهم زاویه های فکری محرزی با دولت دوازدهم و مجلس دهم دارد.

برای فهم نقطه نظر های مجلس کنونی در خصوص لایحه " صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان " یا بطور کلی موضوع زنان، با فاطمه رحمانی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یازدهم شورای اسلامی گفتگو می کنیم.

202005101460424803

دولت سریع تر لایحه تامین امنیت زنان را به مجلس بدهد

فاطمه رحمانی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یازدهم شورای اسلامی ، در خصوص لایحه " صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان"، گفت: ابتدا لایحه باید به مجلس فرستاده شود. بی تردید پس از اینکه لایحه به مجلس بازگشت داده شد، بررسی ها انجام می گیرد و ما پیگیری می کنیم که این لایحه در اولویت قرار بگیرد. . تاکید ما هم بر این است که دولت، سریع تر لایحه را به ما بدهد.

وی اشاره کرد: مشکلات زنان باید احصا شوند و اولویتبندی گردند. اگر جائی قانون اجرا نمی شود ، اگر خلعی در قانون وجود دارد، مورد بررسی قرار گیرد.

اعتقاد ندارم ازدواج محدود به  18 سال به بعد است

نماینده مجلس یازدهم ، در خصوص تعریف خشونت از زاویه هر کدام از این مجالس ، گفت: در وهله اول باید از خشونت تعریفی داشته باشیم. باید تمام ویژگی های مناطق و شرایط را در نظر بگیریم. اما، اولا ما اعتقاد نداریم که عدد کسانی که زیر ۱۸ یا ۱۵ سال ازدواج می کنند بالا باشد. ثانیا، اگر رومینای ۱۴ ساله بخواهد به یک نیاز طبیعی خود پاسخ بدهد، و برای آن برود و با یک پسری دوست بشود، بهتر است؟ و این نتایج وجیع اتفاق بیافتد . یا آنکه ازدواج رسمی انجام شود . بنابراین من اعتقاد ندارم که ازدواج محدود به ۱۸ سال یا آن چیزی بشود که سازمان ملل توصیه می کند. باید به شرایط فرهنگی، اجتماعی ، سنی و ... توجه کرد. هر زمانی که دختر به بلوغ رسید و احساس نیاز کرد ، باید به نیاز طبیعی این دختران پاسخ داده شود.

ازدواج یک دختر 15 ساله خشونت نیست

نماینده مدرم مشهد و کلات، افزود: بنابراین من ازدواج یک دختر ۱۵ ساله را خشونت نمی بینم. این مربوط به بلوغ اجتماعی است و منطقه به منطقه هم متفاوت است.رشد و بلوغ عقلی، جسمی، سنی و اجتماع و فرهنگ دختران باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

خشونت علیه زنان مردود از سوی اسلام

رحمانی در خصوص خشونت های خانگی و ضرب و شتم زوجه، گفت: این نوع خشونت در هیچ جای دین تایید نشده است. براساس آموزه های دینی ما موضع شدید بر علیه این خشونت ها داریم. در دین اسلام زنان و بطور کلی انسان ها جایگاه والائی دارند. این نوع خشونت ها را نه کسی تایید می کند و نه رفتارهای ازین دست عقلانی و انسانی هستند. ما در این ارتباط با این خشونت ها موضوع داریم و حتما در خصوص آن اقداماتی انجام می دهیم. باید جایگاه والائی که دین به زنان داده است فرهنگی شود.

نهادهای آموزشی، تربیتی باید پاسخ بدهند

نماینده مجلس یازدهم با اشاره  به قتل  ماجرای رومینا، بیان کرد: اتفاقی که رومینا  افتاد کاملا غیرانسانی، اسفبار و محکوم است.نهادهای آموزشی، تربیتی باید پاسخ بدهند که چه کرده اند. باید برای فضاهای مجازی رها شده پاسخگو باشند. رومینا و پدرش معلول هستند، علت را باید جستجو کرد.

خبرنگار: علی رحیمی راد

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی