معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفت و گو با رکنا:
500میلیارد تومان برای بهینه سازی پیاده روها / احداث پارکینگ های دوچرخه در تهران
اجتماعی رکنا: پیروز حناچی، شهردار تهران سه شنبه های بدون خودرو را راه اندازی کرده و در اکثر اوقات با دوچرخه به محل کار خود می رسد تا شهروندان تهرانی را به استفاده از دوچرخه تشویق کند. اما دوچرخه سواری در تهران چقدر ایمن است و رکابزنان امنیت دارند؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، نبود امنیت چند روز پیش جان ونوس زرین خاک را گرفت. وی 36ساله دوچرخه سوار و عضو هیئت دوچرخه سواری تهران بر اثر تصادف در ورودی اتوبان شیخ فضل الله نوری به حکیم با ماشین جان خود را از دست داد. ونوس نوری در کنار دوچرخه خود منتظر مربی اش بوده که یک خودرو به او برخورد میکند و از صحنه تصادف متواری میشود. این سوانح ناگوار نشان می دهد که تهران شهر ایمنی برای دوچرخه سواری نیست و باز هم خودرومحور بودن بر شهر سایه افکنده است. زیرساخت های شهر تهران چقدر برای دوچرخه سواری بدون شعار آماده است؟ صفا صبوری دیلمی، معاون فنی و عمران شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: اگر به 30-40سال پیش در تهران مردم از مد حمل و نقل دوچرخه سواری استفاده می کردند و پارکینگ دبیرستان ها پر بود از دوچرخه.
دوچرخه سازی هایی که از بین رفتند
وی با بیان این که تهران در آن زمان هم شیب داشت، افزود: با این وجود مردم دوچرخه سواری می کردند. اما به تدریج خودروها بها پیدا کردند و در 30سال اخیر دوچرخه سواری را از بین بردیم. در گذشته در هر خیابان تهران چند دوچرخه سازی بود اما دوچرخه سازی نمی بینید و اگر دوچرخه کسی در تهران خراب شود، باید چه کار کند؟ متاسفانه براثر تغییرات جدی پیش آمده این مد حمل و نقلی پاک که ورزش نیز محسوب می شود، از زندگی ما حذف شده است.
مناسب سازی پیاده روها در تهران
صفا صبوری دیلمی تاکید کرد: ما پیاده روی مناسب برای تردد معلولان، سالمندان، کودکان و... در تهران بسیار کم است. بیش از 10-12هزار کیلومتر طول پیاده رو نداریم. امسال تصمیم گرفتیم 500کیلومتر طول پیاده روها را مناسب سازی، بهسازی و نوسازی کنیم. قرار است در هر ناحیه ای از شهر تهران حداقل 4کیلومتر با این مدل پیاده رو بسازیم. در کنار این پیاده روها مسیرهای دوچرخه نیز ساخته می شود. در حقیقت کنار پیاده روها، ساخت راهی برای دورچرخه، فضای سبز، مبلمان شهری، نور، تابلو و... پیش بینی شده است. بنابراین امیدواریم اگر تا پایان سال به هدف خودمان دست یابیم، 500کیلومتر راه دوچرخه نیز ساخته می شود. تلاش می کنیم که پیوستگی در این راه های دوچرخه به وجود آید و اگر ناحیه ای راه دوچرخه ساخته می شود ناحیه کنار آن هم این راه را داشته باشد و این راه ها قطع نشود. اگر در برنامه 5ساله بتوانیم سالی 500کیلومتر پیاده روهای تهران را ساماندهی کنیم می توانیم امیدوار باشیم که بعد از 5سال 2500کیلومتر پیاده روهای خوب داریم و در کنار آن راه دوچرخه نیز ساخته شده است.
ساخت مسیرهای دوچرخه سواری کنار پیاده روها
معاون شهردار تهران با اشاره به این که استفاده از اسکوتر در دنیا مد شده است، تاکید کرد: اگر این حمل و نقل در تهران مد شود، نیاز است که عرض پیاده روها مناسب باشد. فکر می کنم حرکتی که شهرداری شروع کرده مناسب است و تاکنون تا این حجم به طور متمرکز انجام نشده و در حال حاضر 22منطقه به طور متمرکز قرار است که پیاده رو و مسیر دوچرخه را با هم دیگر بسازند.
صفا صبوری دیلمی در پاسخ به این سوال که طرح شهرداری برای ساخت مسیر دوچرخه و ساماندهی پیاده رو چقدر است؟ گفت: هر سال در شهر تهران بودجه ای را در مناطق برای بهسازی مسیرهای پیاده داریم و امسال شورای شهر تهران این بودجه را افزایش داده و بودجه آن 500میلیارد تومان رسیده است. البته بودجه های مرتبط نیز وجود دارد تلاش می کنیم با بودجه های موجود و بدون فشار مالی به شهرداری با تغییر نگاه و استراتژی مناسب بتوانیم این پیاده روها را بهسازی کنیم و مسیرهای دوچرخه را بسازیم.
ورود متریال دوستدار محیط زیست در پروژه های شهری
معاون فنی و عمران شهرداری تهران با بیان این که از متریالی استفاده می کنیم که دوستدار محیط زیست باشد، افزود: این متریال عمر طولانی تری دارد.
صفا صبوری دیلمی در پاسخ به این سوال که شهرداری برای بازگشت مشاغل مرتبط با دوچرخه تمهیداتی اندیشیده است؟ گفت: این موضوع در حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفته است. پیش بینی شده که در مناطق عمومی متعلق به شهرداری تهران فضاهایی به دورچرخه سواری اختصاص دهیم. در حال حاضر شاهد افزایش تعداد دوچرخه سواران در تهران هستیم. به همین دلیل ایده هایی در این مورد پیشنهاد شد. یکی از پیشنهادات این بود که در میادین میوه و تره بار غرفه هایی به تعمیرات و خدمات دوچرخه اختصاص یابد تا علاوه بر اشتغالزایی مردم بدانند اگر با مشکلی روبرو شدند می توانند دوچرخه خود را به این میادین ببرند و تعمیر کنند. مطمئنا بعد از افزایش دوچرخه سواری در پایتخت این مشاغل خود به خود احیا شده و افزایش می یابد. این مشاغل وجود ندارند چون دوچرخه سواری در تهران کم است. شهرداری تهران نیز برای افزایش استفاده از دوچرخه تمهیداتی دارد و قرار است پارکینگ های دوچرخه در ایستگاه های مترو تعبیه کنند. مردم از خانه تا ایستگاه مترو می توانند با دوچرخه بروند و دوچرخه را آنجا می گذارنند و از مترو استفاده می کنند. یکی از معضلات کنونی تهران نبود پارکینگ های دوچرخه است و نگهداری دوچرخه در خیابان مشکل است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر