در گفت و گو با کارشناس آموزش مطرح شد،
ارتباط ضعیف آموزش و پرورش با مسئولان تصمیم گیر و تصمیم ساز / کل سیستم آموزشی دچار آشفتگی
باتوجه به شیوع گسترده کرونا و تعطیلی مدارس این خبر به گوش رسید که از سال آینده احتمال دارد مدارس آموزش خود را به صورت مجازی ارائه دهند. شنبه 6 اردیبهشت یوسف بهارلو معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش از آغاز ثبت نام کتب درسی خبر داد و این سوال را در ذهن ها به وجود آورد که آیا کرونا رفته است؟ مگر نگفته بودند این احتمال وجود دارد که سال تحصیلی جدید آموزش ها به صورت از راه دور ارائه شوند با این شرایط این تعجیل در ثبت نام کتب درسی چرا ؟ در این خصوص با یک کارشناس آسیب های آموزشی صحبت کردیم. رکنا:
مهدی فرجی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره ثبت نام کتب درسی گفت: ثبت کتب درسی مبتنی بر ضعف مدیریتی در آموزش و پرورش و مشاوره هایی که به این سازمان داده می شود است. اینگونه به نظر می رسد که آموزش و پرورش ارتباط ضعیفی با مسئولین تصمیم گیر و تصمیم ساز دارد. در غیر این صورت نباید شاهد چنین رفتاری را از آموزش پرورش باشیم.
کرونا بر روی سطح کاغذی زمان کمتری باقی می ماند
وی در ادامه افزود: زمانی که اطلاع دقیقی از پایان این بحران نداریم طبیعی است که چنین برنامه ریزی هایی نباید وجود داشته باشد که اعلام کنیم ثبت نام کتب درسی آغاز شده است. اگر تنها مبحث موجود ثبت نام باشد این معنی را می دهد که آموزش و پرورش روال همیشگی خود را انجام می دهد و می خواهد زمانی که بحران کرونا به پایان رسید از برنامه های خود عقب نیفتد. اگر بحث هزینه و پرداخت هزینه باشد که معمولا در ثبت نام ها انجام می شود دچار یک گرفتاری عجیب و غریبی می شویم. تا آنجایی که من اطلاع دارم کرونا بر روی کاغذ کمتر از سطوح دیگر و درحدود 5 یا 6 ساعت باقی می ماند.این رویکرد دوگانه آموزش و پرورش خانواده ها را گیج می کند. چندماه قبل صحبت از این بود که احتمال دارد مدارس اردیبهشت ماه مجدد فعالیت خود را آغاز کنند و از سویی دیگر اخباری مبنی بر ایجاد شبکه شاد مطرح شد و همین باعث شد اولیا نسبت به ورود فرزندانشان به این شبکه تردید داشته باشند بدین خاطر که صحبت هایی مبنی بر بازگشایی مدارس مطرح بود.
آموزش و پرورش باید به تبعات صحبت های خود فکر کند
فرجی در پایان خاطر نشان کرد: زمانی که به طور مرتب دو پیام را به گوش اولیا می رسانید آنها در تصمیم گیری و همراهی دچار تردید می شوند. این اشتباهی است که به طور مکرر آموزش و پرورش انجام می دهد. به طور مثال همین موضوع ثبت نام کتب درسی، از سمتی می گویند می خواهند آموزش مجازی را ادمه دهند و ممکن است سال آینده هم بحران کرونا را داشته باشیم و از سوی دیگر می گویند احتمال دارد مدارس باز شود. این سیاست دوگانه باعث کلافه شدن اولیا و عدم همراهی آنان می شود. این آسیب جدی به باور عمومی و اعتماد دانش آموزان و اولیا می زند.به عقیده من آموزش و پرورش قبل از رسانه ای کردن هر مطلب و صحبتی باید به تعبات آن در دراز مدت فکر کند و بعد از آن حرف های خود را انعکاس دهد. اما آموزش پرورش اصلا اینگونه رفتار نمی کند و از هر استانی یک صدا به گوش می رسد و این صداها باهم مشترک و واحد نیستند. این باعث وضع موجودی می شود که الان در آموزش و پرورش شاهد آن هستیم که خانواده ها ، معلمان و کل سیستم آموزش را دچار آشفتگی کرده است و باعث شده خانواده آموزش و پروش درباره تصمیماتی که گرفته می شود سردرگم باشد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر